Miten autoleasing toimii

Nykyään on monia eri tapoja hankkia auto. Voit ostaa sen suoraan maksamalla koko ostohinnan heti, mikä on helpoin tapa, mutta se ei ole aina paras tapa toimia, koska autot menettävät yleensä arvoaan, mikä tarkoittaa, että taloudellisesti tämä voi olla valtava haitta.

Voit myös valita leasing- tai rahoitusvaihtoehdon, mikä ei tarkoita sitä, ettet aina saisi 100-prosenttista omistusoikeutta autoon, mutta se tarkoittaa myös sitä, että voit ehkä väistellä arvonalennusta hieman paremmin. Tällaisiin sopimuksiin voi myös sisältyä kaikenlaisia etuja, kuten pidennetyt takuut, halvemmat vakuutukset ja niin edelleen.

Tässä artikkelissa keskitymme pääasiassa autoleasingiin ja siihen, miksi sinun pitäisi tai ei pitäisi valita autosi leasingvuokraus. Autoleasing tarkoittaa yleensä sitä, että sinun on maksettava tietty rahasumma etukäteen ja maksettava sen jälkeen kiinteitä kuukausimaksuja muutaman vuoden ajan.

Leasingsopimuksen päättyessä sinun on päätettävä, haluatko ostaa auton vai jatkaa leasingsopimusta. Voit myös irrottautua siitä kokonaan ja harkita muita aiemmin mainittuja tapoja, joilla voit hankkia uuden auton.

Autoleasing – olennainen yhteenveto

Autoleasing on pohjimmiltaan oikeudellisesti sitova sopimus vuokralleottajan (sinun) ja vuokranantajan (leasing-yhtiön) välillä, jossa sitoudut maksamaan tietyn rahasumman etukäteen ja kuukausittain saadaksesi auton käyttöösi, kun taas leasing-yhtiö sitoutuu lainaamaan auton sinulle sovituksi ajaksi.

Kuukausimaksut leasingsopimuksessa lasketaan useimmiten sen mukaan, kuinka paljon rahaa maksat etukäteen, korkojen ja kuoletusasteen mukaan, joka kussakin autossa on ja joka sisältää myös sopimukseen liittyvät erityismaksut.

  Miksi autoni haisee mädille munille?

Sopimukseen sisältyy myös leasingsopimuksen kesto, mahdolliset maksujen päättämismaksut, jotka tulevat ajankohtaisiksi vain, jos haluat päättää leasingsopimuksen ennenaikaisesti, mahdolliset kilometrirajoitukset, kuluminen, maksamatta jääneisiin maksuihin liittyvät mahdolliset ongelmat ja kaikki muu sopimukseen liittyvä.

Kaiken kaikkiaan sinun on oltava tietoinen siitä, että et omista ajoneuvoa, koska autoleasing on eräänlainen autonvuokrauksen perusteellisempi versio. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen leasingvuokrasopimuksen lopussa sinulla on yleensä pari erilaista vaihtoehtoa riippuen siitä, haluatko saada ajoneuvon täyteen omistukseen vai et.

Autoleasingin hyödyt miksi pitäisi valita auton leasing.

Kuten aiemmin mainittiin, kaksi suosituinta tapaa, miten auton voi saada käyttöönsä, on joko ostaa se tai käyttää autoleasingiä. Kun verrataan autoleasingiä auton ostamiseen lainalla, on joskus parempi valita autoleasing, koska sen kuukausierä on yleensä pienempi.

Lisäksi autoleasing-sopimuksiin liittyy yleensä myös pienempi ennakkomaksu verrattuna autolainoihin. Leasingin avulla saat käyttöösi upouuden auton, vaikka et pystyisi ostamaan sitä suoraan, mikä tarkoittaa, että leasingin avulla voit ajaa uudella autolla noin kolmen vuoden välein.

Autoleasingiin sisältyy myös kaikenlaisia takuita, jotka ovat yleensä parempia ja helpompia kuin ajoneuvon ostaminen suoraan. Kun sopimus päättyy, sinun ei tarvitse huolehtia ajoneuvon myynnistä, koska auto ei alun perin ollutkaan sinun.

Autoleasingin haitat ja miksi sitä pitäisi välttää.

Jos olet henkilö, jolla on taipumus pitää auto pitkään, on parempi vain ostaa auto, koska se on taloudellisesti järkevämpää. Upouuden auton leasing tarkoittaa sitä, että joudut kantamaan taakan upouuden auton arvonalennuksesta, vaikka leasing vähentääkin sitä hieman.

  Mitä käytettyjä autoja EI kannata ostaa?

Leasingiin liittyy erilaisia maksuja ja seuraamuksia, joita ei ole, jos ostat auton suoraan. Kaikki tämä tarkoittaa, että leasing voi aiheuttaa paljon päänvaivaa, koska et ole koskaan varma siitä, mitä voit tehdä ja mitä et voi tehdä.

Autoleasingissä on kaikenlaisia rajoituksia, jotka tekevät omistamisesta lähes kaikilta osin huonompaa. Jos haluat irtisanoa leasing-sopimuksen ennenaikaisesti, joudut maksamaan suuria irtisanomismaksuja. Lisäksi monissa leasingsopimuksissa ei anneta sinun ajaa autoa osavaltion ulkopuolella tai edes ylittää muutamaa tuhatta kilometriä kuukaudessa.

Kaiken kaikkiaan et omista ajoneuvoa, koska yksinkertaisesti vuokraat sitä, ja tämä on tärkein syy, miksi ihmiset yleensä välttävät leasingiä.

UKK-osio

Miten luottotiedot vaikuttavat autoleasingiin?

Luottopisteet vaikuttavat olennaisesti leasingsopimukseesi, koska ne voivat rajoittaa tietyn tyyppisen auton saantia. Lisäksi jos sinulla on huonot luottotiedot, leasing-sopimuksesi ovat todennäköisesti huomattavasti huonommat verrattuna henkilöön, joka tekee samanlaisen sopimuksen mutta jolla on paremmat luottotiedot.

Tämä tarkoittaa, että huippuluokan uusien autojen leasing on lähes mahdotonta, jos luottotietosi eivät ole paremmat kuin useimmilla muilla.

Mitä eroa on yksityisen leasing-sopimuksen ja yritysleasing-sopimuksen välillä?

Pohjimmiltaan nämä kaksi sopimusta ovat samat, mutta ne eroavat toisistaan kuukausimaksujen ja leasingautojen määrän osalta. Yritysleasingsopimukset ovat halvempia, koska voit hakea tiettyjä veroetuja.

Yritysleasingautoja voi käyttää henkilökohtaiseen käyttöön, mutta ne eroavat toisistaan sopimusten erityispiirteiden perusteella, ja ne eroavat toisistaan huomattavasti eri tapauksissa.

  Parhaat luksusautot pitkille kuljettajille

Mikä on sääntö numero yksi autoleasingissä?

Tärkein seikka autoleasingissä on parhaan kuukausimaksun määrittäminen. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti kertomalla auton MSRP:n 1 prosentilla. Jos esimerkiksi kyseinen auto maksaa 25 000 dollaria, sinun on kerrottava 250 0,01:llä, mikä tarkoittaa, että kuukausimaksu on 250 dollaria.

Yhden prosentin sääntö on saanut viime aikoina yhä enemmän kannatusta, joten muista ottaa se huomioon, jos haluat parhaat mahdolliset tarjoukset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z