Miten BMW X6 pärjää lumessa?

Ennen auton ostamista on tärkeää tietää, toimiiko se hyvin ilmastossasi ja maastossasi. Jotkut autot ovat hyviä maastossa, kun taas toiset ovat erinomaisia lumiolosuhteissa. Toiset autot voivat olla hyviä kaupungissa, mutta toimivat huonosti aavikolla. Miten BMW X6 pärjää lumessa?

BMW X6 suoriutuu erinomaisesti lumessa, sillä se on varustettu tehokkaalla nelivetojärjestelmällä. AWD-järjestelmä on erinomainen voimansiirto talviolosuhteissa, sillä se lähettää voiman kaikille neljälle pyörälle samanaikaisesti. Näin ollen jos pinta on liukas, auton pitoa lisätään, jotta se pysyy liikkeessä.

Vaikka BMW X6:ssa on AWD-järjestelmä, kuljettajan on kiinnitettävä talvi- tai talvirenkaat erinomaista pitoa varten. Talvirenkaat eivät ole samat kuin perinteiset suorituskykyiset renkaat. Tämä johtuu siitä, että ne on valmistettu hydrofiilisestä kumista, joka pysyy pehmeämpänä ja notkeampana talvisäällä.

Mikä tekee BMW X6:sta täydellisen auton lumisiin tai talvisiin olosuhteisiin?

Erinomainen voimansiirtojärjestelmä

BMW on tunnettu siitä, että se tarjoaa täydellisen ajokokemuksen. Kaikki BMW:t eivät kuitenkaan suoriudu hyvin lumisissa olosuhteissa. Näin ei kuitenkaan ole BMW X6:n kohdalla, sillä kaikissa sen malleissa on nelivetojärjestelmä, joka on poikkeuksellinen talviolosuhteissa.

Olipa kyseessä sitten perusmalli xDrive40i tai huippuluokan M50i-versio, ne kaikki on varustettu AWD-järjestelmällä ja 8-vaihteisella automaattivaihteistolla, jotka ovat erinomaisia talviolosuhteissa. Jos haluat BMW X6:n toimivan vielä paremmin lumiolosuhteissa, kiinnitä niihin yksinkertaisesti talvirenkaat.

All-wheel-drive-järjestelmä tai xDrive-järjestelmä, kuten BMW sitä kutsuu, lähettää voiman kaikille pyörille. Sen sijaan, että vain etu- tai takarenkaiden voimanlähteenä olisi vain etu- tai takarenkaat, voimanlähteenä ovat kaikki neljä pyörää. Tämän seurauksena kaikki renkaat pyörivät, mikä lisää pitoa erittäin liukkaissa olosuhteissa.

  Polestar vs. BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

AWD-järjestelmällä on siis keskeinen rooli BMW X6:n suorituskyvyssä lumiolosuhteissa. Ja jos lisäät talvirenkaat katumaasturisi Coupéen, saat lopulta tasaisen ja paremman ajokokemuksen kuin FWD- tai RWD-autolla.

Ajoneuvon vapaa tila

Koska BMW X6 on katumaasturi, sillä on erinomainen maavara. BMW-mallit, joissa on matala maavara, ovat hauskoja ajaa, mutta eivät hyviä lumessa. Mikä tahansa auto, jonka maavara on alle 6 tuumaa, voi aiheuttaa päänvaivaa ajettaessa lumessa. Näin ei kuitenkaan ole BMW X6:n kohdalla.

BMW X6:ssa on 8 tuuman eli 212 mm:n maavara, kuten useimmissa maastureissa. Näin ollen tämän auton ajamisen lumisella tiellä ei pitäisi olla hankalaa. Jos yhdistät erinomaisen maavaran, talvirenkaat ja xDrive-järjestelmän, saat auton, joka toimii erinomaisesti lumiolosuhteissa.

Miten voin parantaa BMW X6:n suorituskykyä lumessa?

Talvirenkaat

Vaikka BMW X6:ssa on AWD-järjestelmä, se ei riitä sujuvaan ajoon lumisella tiellä ilman talvirenkaita. Kyllä, BMW X6 suoriutuu erinomaisesti kuivalla tiellä, mutta tämä ei välttämättä toistu lumisella tiellä tavallisilla suorituskykyisillä renkailla.

Jos haluat paremman ja turvallisemman ajokokemuksen talvisissa olosuhteissa, sinun on vaihdettava suorituskykyiset renkaat talvi- tai talvirenkaisiin. Toisin kuin perinteisissä renkaissa, näissä renkaissa on erityisiä kumiseoksia, jotka toimivat poikkeuksellisen hyvin kylmissä olosuhteissa. Jos käytät muita sarjan renkaita, kumi saattaa jäykistyä, kun taas talvirenkaat pysyvät pehmeinä ja taipuisina.

  BMW ix3 VS Tesla Model Y - kumpi on parempi?

Lisäksi talvirenkaissa on syvemmät kulutuspinnat ja siksak-urat, jotka parantavat pitoa. Huomaa, että talvirenkaat ovat talvirenkaiden vanhempi muunnelma. Niitä ei ole rakennettu toimimaan ääriolosuhteissa, kuten jäällä. Talvirenkaat voivat kuitenkin toimia jäällä ja lumella.

Hyvät ajotaidot

Sen lisäksi, että BMW X6:een asennetaan oikeat renkaat, myös ajotaitosi voivat auttaa sinua hallitsemaan autoasi hyvin lumiolosuhteissa. Jos et ole koskaan ajanut lumessa, sinun on ehkä opeteltava ja hankittava taitoa. Tämä voi viedä aikaa, mutta se on ratkaisevan tärkeää ajamastasi autosta riippumatta.

FAQ

Onko BMW X6 nelivetoinen auto?

Ei, BMW X6:ssa on nelivetojärjestelmä eikä nelivetojärjestelmä. BMW:n nelivetojärjestelmää kutsutaan myös xDrive-järjestelmäksi. Tämä järjestelmä sopii erinomaisesti lumiolosuhteisiin, sillä voimaa annetaan kaikille neljälle pyörälle eikä vain taka- tai etupyörille.

Ovatko BMW:n takavetoiset autot hyviä lumessa?

Ei, ne eivät ole. Takavetoiset autot ovat huonoimpia ajettavia talviolosuhteissa. Tämä johtuu siitä, että ne kamppailevat pidosta, koska ne eivät kanna yhtä paljon painoa kuin täys- tai etuvetoinen auto. Mutta kunnon talvirenkailla ne voivat silti toimia huomattavan hyvin lumessa.

Mitä yleisiä ongelmia BMW X6:n omistajat kohtaavat?

BMW X6 voi olla suorituskykyinen ja tyylikäs SUV-kupee, mutta siinä on myös joitakin yleisiä ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin BMW X6:n yleisimpiä ongelmia ovat sähköisen käsijarrun ongelmat, moottorin ylikuumeneminen, takaluukun spoilerin irtoaminen, ovien kolina, jarruvoiman menetys, sähköisten istuinten tai ohjauspylvään ongelmat ja dieselmoottorin ongelmat.

  BMW M2 Luotettavuus

Ovatko talvirenkaat samat kuin talvirenkaat?

Monet ihmiset käyttävät ”talvirenkaita” ja ”talvirenkaita” vaihdellen. Vaikka ne pelastavat samanlaisia tarkoituksia, nämä renkaat ovat erilaiset. Talvirenkaat on rakennettu toimimaan teillä, joilla on vain vähän lunta ja jäätä. Niissä on yleensä kumiseos, joka toimii täydellisesti kylmemmällä säällä.

Toisaalta talvirenkaat on rakennettu toimimaan teillä, joilla on paljon enemmän lunta tai jäätä, mutta kuivalla tiellä käsiteltävyys kärsii. Siksi talvirenkaat eivät toimi hyvin kuivilla teillä, mutta ovat loistavat kovassa lumisateessa. Näin ollen talvirenkailla on ainutlaatuinen ominaisuus, joka vähentää lumen, jään ja laskevien lämpötilojen aiheuttamia vaaroja tiellä.

Kuinka paljon lunta voi ajaa sisään?

Useimmat ihmiset voivat ajaa turvallisesti jopa 4 tuuman lumessa, jos heillä on erinomaiset talvirenkaat tai talvirenkaat. Lisäksi voi ajaa jopa 6 tuuman lumen peittämillä teillä, jos autossa on erinomainen maavara, suuret talvi- tai talvirenkaat ja jos on tarkkana lumisella tiellä.

Johtopäätös

BMW X6 on hyvä auto lumiolosuhteisiin. Tämä johtuu siitä, että siinä on BMW:n xDrive-järjestelmä, joka on heidän terminsä nelivetojärjestelmälle. Tämä järjestelmä toimii siten, että se antaa voimaa kaikille pyörille, mikä on elintärkeää pidon lisäämiseksi, kun tie muuttuu liukkaaksi. Lisäksi siinä on erinomainen maavara, jota tarvitaan paljon lumiolosuhteissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z