Miten päätän, minkä auton ostan?

Uuden auton ostaminen on yksi elämän parhaista kokemuksista. Ainoa haaste tulee, kun sinun on valittava unelmiesi auto. Automalleja ja -tyyppejä on tuhansia, mutta miten päätät, minkä auton ostat?

Ostettavan auton määrittäminen ei ole koskaan helppoa. Sinun on tiedettävä, kuinka paljon haluat käyttää rahaa. Toiseksi sinun on tiedettävä, mihin aiot käyttää autoa. Muita huomioon otettavia asioita ovat muun muassa tarvitsemasi tila, ominaisuudet, uusi/vanha auto ja auton käyttövoima.

Kun olet vastannut kaikkiin edellä mainittuihin kysymyksiin, voit nyt rajata valintojasi ja valita budjettiisi ja tarpeisiisi parhaiten sopivan auton. Helpottaaksemme sinua, olemme selittäneet tarkemmin, miten voit hankkia unelmiesi auton.

Kuinka paljon haluat käyttää?

Ennen kuin valitset minkä tahansa auton, sinulla on oltava mielessäsi budjetti. Tämä helpottaa asioita, jotta et venytä taskuasi liikaa. Jos haluat vakioauton, sinulla pitäisi olla vähintään 37 876 dollaria. Tämä on autojen keskihinta Yhdysvalloissa.

Tarjolla on kuitenkin edullisempia autoja, jos budjettisi on keskihinnan alapuolella. Useimmat kompaktit autot maksavat alle 20 000 dollaria. Mutta jos haluat luksusauton, sinun pitäisi varata vähintään 40 000 dollaria. Tämä hinta voi nousta eksponentiaalisesti riippuen haluamasi luksusauton tyypistä ja mallista.

Haluatko uuden vai käytetyn auton?

Tarpeistasi riippuen voit päättää ostaa joko uuden tai käytetyn auton. Uudet autot ovat kalliita, ja käytetyn ostaminen voi säästää joitakin dollareita. Käytetty auto sopii hyvin uudelle kuljettajalle tai teini-ikäisille. Voit myös valita käytetyn auton, jos sinulla ei ole varaa käyttää rahaa uusimpiin malleihin.
Minkä tahansa päätöksen teetkin, varmista, että autosi maksut eivät ylitä 15 prosenttia kuukausipalkastasi. Tämä on tärkeää, koska se auttaa sinua kattamaan muut kulut, kuten ruoan, vuokran, laskut, asuntolainan ja autovakuutusmaksut.

  Miten saat autosi äänekkäämmäksi

Mihin haluat käyttää autoa?

Ellet ole ostamassa autoa faneille, on tärkeää tietää, mihin aiot käyttää sitä. Tämä auttaa sinua valitsemaan tarkoitukseen sopivan auton. Jos haluat säästää rahaa, osta pieni auto, mutta jos sinulla on perhe, vältä pientä 2-ovista autoa. Ja jos sinulla on suuri perhe, valitse maasturi.

Kuinka paljon tilaa tarvitset?

Kuljetatko yleensä matkatavaroita tai pidempiä ihmisiä? Jos kuljetat yleensä matkatavaroita, sinun kannattaa valita maasturi tai täysikokoinen tila-auto. Voit myös valita farmariauton, koska niissä on yleensä suuri tavaratila. Jos olet pitkä, harkitse auton hankkimista, jossa on tilavat sisätilat.

Millaisia ominaisuuksia tarvitset?

Useimmissa autoissa on vakiovarusteet, kun taas toisissa on kehittyneempiä ominaisuuksia. Jos haluat auton, jossa on kehittyneitä ominaisuuksia, saatat joutua maksamaan enemmän. Useimmissa tapauksissa luksusautoissa on huipputeknisiä ominaisuuksia, jotka tarjoavat käyttäjille ainutlaatuisen kokemuksen. Nämä autot ovat kuitenkin myös kalliita.

Haluatko bensiini-, diesel-, hybridi- vai sähköauton?

Toinen asia, jota kannattaa tarkastella, on se, millä autosi toimii. Useimmat autot toimivat joko bensiinillä tai dieselillä. Siksi useimmat automerkit valmistavat bensiini- ja dieselmuunnoksia. Sinulla on kuitenkin myös muita vaihtoehtoja, kuten hybridi, pistokehybridi ja sähkö.
Ennen kuin valitset minkä tahansa energialähteen autoosi, harkitse sen hyviä ja huonoja puolia. Jos ajat vuosittain yli 12 000 kilometriä, dieselauto ei sovi. Ja jos etsit sähköautoa, varmista, että latausasemia on laajalti alueellasi, jotta et jää jumiin moottoritielle.

  Mitä tarkoittaa, kun moottori on ahdettu?

Tee tutkimusta

Jos haluat saada parhaan tarjouksen ja luotettavan auton, sinun on tehtävä perusteellista tutkimusta. Tarkista, onko autossa ongelmia. Tarkista myös sen luotettavuusluokitus esimerkiksi Consumer Reports -sivustoilta. Lisäksi voit katsoa, onko se läpäissyt IIHS:n ja NHTSA:n turvallisuustestit.

Ajoita koeajo

Älä koskaan maksa autosta suorittamatta koeajoa. Näin tiedät, onko auto sinulle sopiva vai ei. Jotkut autot sopivat vain pitkille ja lyhyemmille ihmisille. Varmista, että pääset autoon sisään ja ulos helposti.

FAQ

Milloin on paras aika ostaa auto?

Paras aika ostaa auto on loka-, marras- ja joulukuussa. Tähän aikaan vuodesta useimmilla autokauppiailla on myyntikiintiöt täytettävänä. Tämän lisäksi voit saada hyvän tarjouksen myös suurten juhlapyhien, kuten Memorial Dayn, Labor Dayn, uudenvuodenaaton ja Black Fridayn aikana.

Mikä on paras auto rahalle?

Paras auto rahalle on Honda Accord. Tämä keskikokoinen sedan tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita henkilö voi haluta pienikokoiselta autolta. Kaiken lisäksi se on edullinen, mutta siinä on lähes kaikki vakiovarusteet, joita autossa voi toivoa. Lisäksi auto on luotettava ja kestävä.

Mitä autoa minun ei pitäisi ostaa?

Jos haluat nauttia autostasi ja välttää viettämästä lähes puolet ajasta autotallissa, sinun kannattaa välttää Ford Fiestaa, Ford Focusta, Land Rover Discovery Sportia ja Chevrolet Silveradoa. Näissä autoissa on paljon ongelmia, jotka saavat sinut viettämään enemmän aikaa mekaanikolla.

  Autot, joiden arvo alenee vähiten

Mitä sinun ei pitäisi sanoa autokauppiaalle?

Saadaksesi parhaan mahdollisen tarjouksen autokauppiaalta, on joitakin asioita, joita et saa koskaan sanoa autokauppiaalle. Näitä ovat esimerkiksi Rakastan tätä autoa, minun on ostettava auto tänään, en tiedä paljon autoista ja luottotietoni eivät ole kovin hyvät. Tällaiset sanat saavat sinut saamaan autokauppiaalta huonon tarjouksen.

Johtopäätös

Ostettavan auton tyypin valitseminen ei ole koskaan helppo päätös. Jos kiirehdit ostamaan auton harkitsematta monia asioita, saatat lopulta katua sitä. Joitakin tärkeitä asioita, joita kannattaa tarkastella, ovat budjetti, käyttötarkoitus, auton tyyppi ja ominaisuudet.
Lisäksi kannattaa vertailla eri automalleja samassa luokassa ja koeajaa auto, jotta voit selvittää, onko se sitä, mitä etsit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z