Miten puhdistaa auto – mikä on paras tapa?

Monet ihmiset uskovat, että auton puhdistaminen on helppoa kuin omenapiirakka, mutta todellisuudessa, jos haluat puhdistaa autosi kunnolla, sinun on otettava huomioon muutamia eri tekijöitä. Voit viedä autosi ammattitaitoiselle pesijälle, mutta on parempi oppia puhdistamaan auto itse, jotta voit säästää rahaa myöhemmin.

Ensinnäkin sinun on kerättävä kaikki oikeat työkalut työtä varten, kuten letku, mutta sinun kannattaa investoida laadukkaaseen painepesuriin. Sinun on myös ostettava erikoistunutta autonpesusaippuaa ja pesuvahaa, mikä tarkoittaa sitä, että sinun ei pitäisi koskaan luottaa tavalliseen kotisampoon ja -saippuaan.

Lisäksi laadukas sieni tai pari sienikinnas on tervetullut, samoin kuin erikoistuneet auton kuivausliinat. Kun olet kerännyt kaikki tarvittavat välineet työhön, sinun on löydettävä mukava, rauhallinen paikka, jossa voit pestä autosi aiheuttamatta suurta sotkua.

Kaiken kukkuraksi voit myös ostaa erikoistuneita keraamisia pinnoitusratkaisuja, jotka on suunniteltu suojaamaan maaliasi ja helpottamaan sen puhdistamista tulevia puhdistuspyrkimyksiä varten.

Vaihe 1. – Suihkuta auto

Itsestään selvä ensimmäinen askel kohti vinkuvan puhdasta autoa on huuhtoa koko auto alas, jotta kaikki auton maalipintaan kertynyt lika ja epäpuhtaudet irtoavat. Tässä vaiheessa on parasta turvautua painepesuriin, sillä painepesuri pystyy pehmentämään kovimmatkin lianpalaset esimerkiksi pyöränkoteloiden alueilta.

Voit myös käyttää erityisiä niin sanottuja lumivaahtopinnoitteita sen jälkeen, kun olet ruiskuttanut auton alas, mikä pehmentää entisestään kaikki epäpuhtaudet. Lumivaahdotus on suunniteltu nostamaan lika pois auton pinnalta, minkä pitäisi minimoida maalin naarmuuntumisen riski autoa käsin pestessä. Myös pyörät kannattaa puhdistaa tässä vaiheessa, koska ne ovat tyypillisesti jokaisen auton likaisin osa.

  Paras luksusauto senioreille

Vaihe 2. – Auton peseminen käsin

Tässä vaiheessa sinun on sekoitettava autosaippua ja vesi yhteen ämpäriin ja täytettävä seuraava ämpäri puhtaalla vedellä. Ota räpyläsi/sieni ja varmista, että liotat sen huolellisesti saippualla ja alat liu’uttaa pehmeästi kattoa poistaaksesi lian.

Aloita auton yläosasta ja etene hitaasti alaspäin paneeli kerrallaan. Muista huuhdella räpylä/sieni jatkuvasti kirkkaalla vedellä ja vaihda sieni/sieni kokonaan, kun olet pessyt puolet autosta. Muista myös vaihtaa puhdas vesi muutaman kerran tämän prosessin aikana, jotta naarmujen riski on mahdollisimman pieni.

Vaihe 3. – Huuhtele kaikki

Kun peset autoa käsin, sinun on varmistettava, että auto on aina märkä huuhtelemalla auto alas yksi osa kerrallaan käsinpesun aikana. Kun olet pessyt koko auton onnistuneesti käsin ja käynyt läpi kaikki kolot ja kolot, nyt on aika huuhdella koko auto perusteellisesti viimeisen kerran.

Näin varmistat, että kuivausprosessi sujuu sujuvasti ja tasaisesti. Muista huuhdella sisäpuoliset pyöräkotelot vielä kerran ja jarrusatulat, jotta kaikki jäljellä oleva jarrupöly saadaan poistettua.

Vaihe 4. – Auton kuivaaminen

Kun olet onnistuneesti huuhdellut auton, on aika kuivata auto. Käytä mikrokuituliinoja yksinkertaisesti laskemalla ne auton päälle liukumatta paneelin yli. Tämä on tärkeää, koska et halua naarmuttaa maalia, jos paneeliin on jäänyt likapartikkeleita.

  Onko auton pesu koneella turvallista?

Sinun on tehtävä tämä nopeasti, jotta minimoit riskin, että paneeleihin muodostuu vesilaikkuja. Viimeistele myös ovet, ja tavaratilan jumi kuivaa pyörät ovat aivan lopussa.

Vaihe 5. – Maalin suojaaminen

Nyt on aika kiillottaa maali, mitä ei kannata tehdä, jos ei ole kokemusta siitä. Tämä tarkoittaa, että on parasta joko kutsua ammattimainen yksityiskohtien asiantuntija tekemään se puolestasi, tai voit yksinkertaisesti jättää sen väliin, jos et yritä tehdä autostasi 100-prosenttisen nihkeän puhdasta.

Loppusilauksen pitäisi kuitenkin olla erikoistuneen keraamisen pinnoitteen lisääminen autoosi, jotta maali suojaa sitä, koska se ei pääse hapettumaan, mikä tarkoittaa, että maali ei haalistu. Lisäksi keraamiset pinnoitteet tekevät autostasi myös hydrofobisen, mikä tarkoittaa, että veden pitäisi yksinkertaisesti liukua pois paneeleista.

UKK-osio

Kuinka paljon auton yksityiskohtien korjaaminen maksaa?

Se riippuu auton koosta ja siitä, kuinka perusteellisen yksityiskohtien korjauksen haluat. Peruskäsittelyyn tarvitset noin 50 dollaria, mutta jos haluat perusteellisemman yksityiskohtien käsittelyn, sinun on maksettava yli 100 dollaria, varsinkin jos omistat suuren ajoneuvon.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, on se, haluatko käsitellä autosi sisätilat vai et, sillä jos näin on, joudut myös maksamaan siitä paljon enemmän rahaa. Niin tai näin, yksityiskohtien käsittelypalvelujen kustannukset vaihtelevat suuresti useiden eri yksityiskohtien asiantuntijoiden välillä.

  Millä pienellä autolla on paras maavara?

Pitäisikö minun pestä auto itse vai jättää se ammattilaisen tehtäväksi?

Sinun tulisi pestä autosi säännöllisesti noudattamalla edellisissä kohdissa lueteltuja vaiheita, mutta on myös hyvä ajatus viedä auto ajoittain koulutetulle ammattilaiselle, jotta maalin laatu säilyy.

Sinun on kuitenkin varmistettava, että teet oikean työn, sillä muuten on melko suuri mahdollisuus vahingoittaa autoasi pesun yhteydessä.

Mitä eroa on auton puhdistamisella ja yksityiskohtien käsittelyllä?

Auton puhdistaminen tarkoittaa kaiken lian poistamista autosta ja sen saamista raikkaan näköiseksi, kun taas yksityiskohtien käsittely liittyy enimmäkseen pesuun ja maalin suojaamiseen ja hoitamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että yksityiskohtien käsittelyyn kuuluu yleensä prosesseja, kuten kiillotus, pyörrejälkien poisto, sisätilojen hoito ja niin edelleen.

Auton detaljointi on järkevää vain, jos omistat kalliin auton tai haluat saada autosi loistamaan erityistilaisuuksissa tai jos yrität myydä sitä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z