Miten saada savukkeen haju pois autosta?

Tupakointi vahingoittaa aktiivisesti tupakoivia henkilöitä ja heidän läheisiään, ja lisäksi tupakointi vahingoittaa myös autosi jälleenmyyntiarvoa ja kykyä myydä auto ylipäätään. Tämä johtuu siitä, että tupakansavu ei halua lähteä sinusta pois, vaikka olisit lopettanut tupakoinnin autossasi. Loppujen lopuksi se voi helposti laskeutua verhoiluun, mikä vaikeuttaa siitä eroon pääsemistä.

Niille, jotka edelleen nauttivat savuketaukoa, tämä ei ole vakava ongelma, mutta ne, jotka eivät voi sietää tupakansavua, todennäköisesti kieltäytyvät tarjouksesta ostaa autosi. Tämä tarkoittaa, että sinun on päästävä eroon tupakansavusta autostasi, jos haluat myydä sen.

Varmista, että noudatat kaikkia tässä artikkelissa lueteltuja vaiheita. Sinun on poistettava sisätiloista kaikki savukkeiden jäämät, kuten tuhka ja tupakka, ja tuuletettava auto perusteellisesti. Lisäksi sinun on imuroitava koko auton sisätilat ennen kuin puhdistat kaikki kovat pinnat.

Jos tämä ei vieläkään riitä poistamaan tupakansavua autostasi, sinun on pyydettävä apua ammattilaiselta, jonka on todennäköisesti tehtävä sisätilojen perusteellinen syväpuhdistus. Jos verhoiluissasi on palovammoja ja savuketahroja, myös ne on vaihdettava tai korjattava.

Vaihe 1. – Tuuleta auto kokonaan ja poista kaikki tupakanjäämät.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on tuulettaa auto perusteellisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että viet autosi hyvin tuuletettuun tilaan, lasket kaikki ikkunat alas ja jätät auton sinne muutamaksi tunniksi. Joskus auto on jätettävä yöksi, jotta savukkeen haju poistuu kokonaan.

  Pitäisikö minun ladata sähköautoni joka ilta?

Ennen kuin tuuletat autosi, sinun on kuitenkin puhdistettava sisätilat kaikista tupakanjäämistä, kuten tuhkasta tuhkakupeissa, istuinten välissä tai verhoilussa. Ota kaikki tupakka pois autostasi ja tarkista kaikki vaikeasti saavutettavat alueet, jotta voit poistaa kaiken tupakkaan liittyvän.

Vaihe 2. – Imuroi autosi sisätilat perusteellisesti

Toinen askel savuttomaan sisätilaan on imuroida kaikki sisätilojen pinnat kattovuorauksesta alkaen aina lattiamattoihin asti. Paras toimintatapa olisi ottaa kaikki irrotettavat sisustuksen osat pois autosta ennen kuin aloitat imuroinnin, jotta kaikki tupakka- ja tuhkahiukkaset saadaan poistettua autosta.

On parasta käyttää korkealuokkaista imuria, joka imee hiukkaset helposti vaikeasti tavoitettavista alueista, kuten istuinten välistä ja tietyistä paneelien raoista. Muista lopuksi imuroida matot perusteellisesti, koska ne ovat yleensä täynnä tupakanjäämiä.

Vaihe 3. – Pese sisäpinnat

Tärkein askel autosi vapauttamiseksi tupakansavusta on suihkuttaa kaikki sisäpinnat DIY-savunpoistoseoksella, joka koostuu ¼ etikasta, ½ teelusikallisesta autojen sisustussaippuaa ja kahdesta kupillisesta tislattua vettä, jotta seos laimenee kunnolla.

Muista täyttää tämä seos suihkepulloon ja suihkuta sillä kaikki autosi sisäpinnat. Kun olet suihkuttanut ne, muista pyyhkiä ne mikrokuitupyyhkeillä muutaman kerran tiiviisti peräkkäin. Muista käyttää korkealaatuista desinfiointiainetta tuhkakuppiin, jotta 99 % bakteereista kuolee alle 24 tunnissa.

Vaihe 5. – Tuuleta auto vielä kerran ja puhdista/vaihda tahriintuneet pinnat.

Nyt on aika tuulettaa auto vielä kerran ilmastointilaitteen ollessa päällä, jotta haju saadaan poistettua kaikista tuuletusaukoista. Parasta, mitä voit tehdä, on investoida hajun neutraloivaan aineeseen ja suihkuttaa sitä tuuletusaukkoihin. Toista tämä prosessi muutaman kerran, ennen kuin poistat ilmastointilaitteen tupakanhajun kokonaan.

  Mitkä kaiuttimet sopivat autooni

Muista vaihtaa tai puhdistaa kaikki erityiset pinnat, joiden päällä on tupakanpoltteita, koska myös ne kantavat tupakan hajua.

Vaihe 6. – Ota ammattilaisen apu käyttöön

Jos tupakansavu jatkuu, vaikka olet suorittanut kaikki aiemmin mainitut vaiheet, sinun on pyydettävä ammattilaisen apua. Tämä tarkoittaa sitä, että menet deep clean -autokeskukseen ja pyydät täydellistä sisätilojen hajunpoistoa erityisesti tupakansavun poistamiseksi.

Jos auto on ollut pitkään ja jatkuvasti alttiina tupakansavulle, syväpuhdistus on ainoa tapa päästä tupakansavusta kokonaan eroon. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on jätettävä autosi heille, jotta he voivat päästä savukesavusta lopullisesti eroon. Lopuksi, älä tupakoi autossasi tämän jälkeen, ja muista olla menemättä autoon, jos haistat savukkeiden hajun.

UKK-osio

Voinko tupakoida autossa ilman, että se haisee tupakansavulle?

Parasta on lopettaa tupakointi autossa, jos et halua tupakansavun laskeutuvan auton sisätiloihin. Auto Partsista tai Walmartista voi kuitenkin ostaa Ozium-purkin, jonka pitäisi vapauttaa autosi tupakansavusta, jos suihkutat sitä tupakoinnin jälkeen ja vain jos poltat satunnaisesti.

Voit myös siirtyä savuttomiin savukevaihtoehtoihin tai voit yksinkertaisesti avata kaikki ikkunat ja työntää savun ulos aina kun tupakoit. On olennaista jättää ikkunat auki joksikin aikaa sen jälkeen, kun olet polttanut savukkeen.

Onko vaikea myydä autoa, joka haisee savukkeelta?

Jos potentiaalinen asiakkaasi ei ole tupakoitsija, on todennäköistä, että hän ei osta autoasi, jos autosi haisee savukkeilta. Vaikka potentiaalinen asiakas olisikin aktiivinen tupakoitsija, hän ei myöskään mielellään osta autoa, joka haisee savukkeelta.

  Pitäisikö minun ostaa viistoperä vai katumaasturi?

Tämä johtuu siitä, että ihmiset, jotka tupakoivat autossaan, eivät tunnetusti pidä autostaan riittävästi huolta, mikä tarkoittaa, että he todennäköisesti myös syövät autossaan. Tupakointi tahraa auton sisätilat huomaamattasi, joten vältä sitä, jos haluat säilyttää autosi jälleenmyyntiarvon.

Saako autossa syödä?

Vaikka voit syödä autossa, se ei ole suositeltavaa, koska voit tahrata verhoilun sekä syömisen aikana että sen jälkeen. Useimpien ruokien mukana tulee nykyään myös kaikenlaisia roskia, joiden on yleensä elettävä autossasi, ennen kuin voit hävittää ne turvallisesti.

Näin ollen, jos syöt autossasi sisällä, varmista, että puhdistat kätesi ja sormesi korkealaatuisella desinfiointiaineella, jotta sisustasi ei rasvata. Autossa syöminen aiheuttaa myös kaikenlaisia hajuja, joita et myöskään halua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z