Miten saan Android Auton vanhempaan autooni?

Android Autosta on tullut korvaamaton järjestelmä monille nykyaikaisille kuljettajille, koska sen avulla voit käyttää Android-puhelintasi keskeisen infotainment-näytön kautta. Tämä tarkoittaa, että voit soittaa puheluita ajon aikana vaarantamatta itseäsi, matkustajiasi tai muita ympärilläsi olevia henkilöitä.

Lisäksi Android Auto mahdollistaa Google Mapsin tai Wazen käyttämisen ensisijaisena navigointijärjestelmänä, mikä on varsin hyödyllistä, koska mikään auton sisäinen navigointijärjestelmä ei pääse lähellekään näitä kahta. Voit myös käyttää musiikkisovelluksia, kuten Spotify, Pandora tai Audible.

Kun otetaan huomioon, että keskimääräinen auto Yhdysvalloissa on jossain 11-12 vuotta vanha, on selvää, että kaikki eivät voi nauttia Android Autosta heti alusta alkaen. Sinun on siis joko jälkiasennettava järjestelmä ostamalla korkeamman hintaluokan infotainment-järjestelmä tai yksinkertaisesti ostettava Android Auto -vaihtoehto, jos autossasi on jo kaikki tarpeellinen sisäänrakennettuna.

Voit myös ostaa jälkiasennusjärjestelmän ja asentaa sen nykyisen infotainment-näytön viereen tai jopa korvata sen kokonaan. Paras tapa on jälkiasennus, jos se on mahdollista, jos se ei ole mahdollista, kannattaa harkita kahta muuta menetelmää.

Android Auton jälkiasennus käytettyyn autoon

Kaikki valmistajat eivät ole ennustaneet oikein, kuinka tärkeiksi Android Auto ja Apple Car Play tulevat. Tämä tarkoittaa sitä, että joissakin käytetyissä autoissa on itse asiassa kaikki tarvittava Android Auto -ominaisuutta varten, mutta ominaisuutta ei ole sisällytetty tehtaalta.

Muutama vuosi sitten Mazda ilmoitti, että voit ostaa OEM Android Auto -järjestelmän, jos autossasi on jo Mazda MZD Connect -järjestelmä. Myös Hyundai on ottanut samanlaisen järjestelmän käyttöön useimmissa vuoden 2015 jälkeisissä autoissaan, vaikka niitä ei alun perin tarjottu Android Auto -järjestelmällä.

  Kaikkien aikojen luotettavimmat eurooppalaiset autot

Android Auton jälkiasennus tällä tavoin takaa siistimmän ja kehittyneimmän integroinnin, mutta sitä ei ole saatavilla useimpiin autoihin. Sinun kannattaa ottaa yhteyttä jälleenmyyjään ja kysyä, voiko Android Auto -järjestelmän jälkiasentaa tehtaalta, ja jos näin on, valitse ehdottomasti tämä vaihtoehto, sillä se takaa myös korkeamman jälleenmyyntiarvon.

Upouuden infotainment-näytön/ -järjestelmän ostaminen.

Muutaman vuosikymmenen ajan ihmiset ostivat todennäköisemmin jälkiasennetun audio-/infotainment-järjestelmän ja asensivat sen autoonsa. Tämä tarkoitti OEM-järjestelmän poistamista, koska se jäi jälkeen jälkimarkkinajärjestelmistä, joita tarjosivat esimerkiksi Kenwoodin, Pioneerin tai Alpinan kaltaiset merkit.

Tämä suuntaus on kuitenkin nykyään melkein poissa, koska autonvalmistajat ovat saavuttaneet muun alan kehityksen, eikä siihen ole enää tarvetta. Tästä huolimatta, jos autosi on tällaiselta aikakaudelta, ainoa tapa, jolla voit integroida Android Auto -järjestelmän autoosi, on investoida upouuteen päälaiteyksikköön ja korvata se nykyisellä.

Vaikka tätä ratkaisua käytetään lähinnä vanhempiin autoihin, jotkut omistajat tekevät sen mieluummin myös uudempiin autoihin. BMW:n 3- ja 4-sarjan kaltaisten autojen perustason näytöt on usein korvattu suuremmilla infotainment-näytöillä, koska ne näyttävät paremmilta ja tarjoavat enemmän toimintoja säilyttäen samalla kaikki tehdasasetukset.

Erillisen pääyksikön ostaminen

Viimeinen ja vähiten monimutkainen tapa saada Android Auto autoosi on investoida erilliseen päälaiteyksikköön ja asentaa se nykyisen infotainment-näytön viereen. Nämä järjestelmät kuuluvat useimmiten ”double-DIN”-pääyksiköiden luokkaan, mutta muista tarkistaa tämä, sillä joissakin vanhemmissa autoissa käytetään edelleen ”single-DIN”-pääyksiköitä.

  Paras sähköauto vanhemmille kuljettajille

Tällaisista järjestelmistä on hyötyä, jos haluat avata myös joukon lisäominaisuuksia. Näissä on usein peruutuskamerat tai Sirius XM -radio. Uuden pääyksikön lisääminen on todennäköisesti helpoin tapa saada Android Auto autoosi ilman, että joudut poistamaan tai vaihtamaan nykyisen infotainment-näytön.

Nämä yksiköt voidaan helposti irrottaa, kun on aika myydä auto, ja niitä voidaan usein käyttää eri autojen välillä. Niin tai näin, sinun kannattaa harkita tätä vaihtoehtoa, jos sinulle sopii se, että sisätilassasi on jälkiasennettuja näyttöjä, ja jos tämä on joka tapauksessa ainoa tapa saada Android Auto.

FAQ-osio

Onko Android Auto sen arvoinen?

Jos käytät Android-laitetta päivittäisenä kuljettajanasi, Android Auto on varmasti sen arvoinen, jos sinulla on tapana käyttää puhelinta myös ajon aikana. Mahdollisuus integroida Android-sovelluksesi järjestelmään tekee puhelimen ja sen sovellusten käyttämisestä helppoa ajon aikana, mikä tarkoittaa, ettet vaaranna ketään.

Jotkut ihmiset eivät kuitenkaan edes käytä Android Autoa, koska samanlaisen kokemuksen saa käyttämällä puhelimen kiinnitystä autossa ja yhdistämällä sen autoon Bluetoothin kautta. Näin voit myös kuunnella musiikkia ja soittaa puheluita keskeytyksettä. Mitä tulee navigointiin, voit käyttää sitä suoraan puhelimesi näytöllä.

Onko Android Auto parempi kuin Apple Car Play?

Android Auton ja Apple CarPlayn vertailu on kuin vertaisi omenoita ja appelsiineja, koska molemmat ovat yhtä hyviä. Jos käytät iPhonea päivittäisenä puhelimenasi, on todennäköistä, että pidät Apple CarPlayta parempana, toisaalta jos käytät Androidia, pidät todennäköisesti Android Autosta parempana.

  Ovatko kuolleen kulman tunnistimet sen arvoisia?

Oli miten oli, molemmat ovat yhtä hyödyllisiä, eikä sinulla pitäisi olla mitään ongelmia niiden päivittäisessä käytössä.

Ovatko OEM-infotainment-järjestelmät tarpeeksi hyviä?

OEM-infotainment-järjestelmät eivät ole koskaan olleet kovin hyviä, koska ne ovat aina jääneet muutaman vuoden jälkeen uusimmista älypuhelimista. Viime vuosina valmistajat, kuten Tesla, Audi, BMW ja Mercedes, ovat kuitenkin ottaneet valtavia edistysaskeleita infotainment-osastolla, koska niiden infotainment-järjestelmät käyttävät nyt integroituja grafiikka-autoja optimaalisen resoluution ja suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Näin ollen nykyaikaiset infotainment-järjestelmät ovat todellakin riittävän hyviä, mutta kaikki valmistajat eivät tarjoa tällaisia järjestelmiä. Niin tai näin, tekniikan edetessä nopeasti on todennäköistä, että infotainment-järjestelmät tulevat aina jäämään jälkeen älypuhelimista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z