Miten Tesla avataan, kun sen akku on tyhjä?

Kuten useimmat sähköautot, myös Tesla toimii päävetoakulla ja 12 V:n lyijyakulla. Jos 12 V:n akku kuitenkin tyhjenee kokonaan, Tesla ei toimi, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi ovet, ikkunat ja ajovalot eivät toimi. Miten voit siis avata Teslan, jonka akku on tyhjä?

Jos Teslan ovi on kiinni ja akku on tyhjä, voit avata oven lataamalla 12 V:n akkua tavaratilan kautta. 12 V:n akku on se, joka antaa virtaa Teslan oville ja muille apujärjestelmille. Se on myös sama akku, joka sytyttää ajovalot, kun 400 voltin pääakku sammuu.

Miten Tesla avataan, kun akku on tyhjä?

Jos sattumalta takakontti

 1. Hanki ulkoinen 12 V:n käynnistin
 2. Etsi vetosilmukan suojus etupuskurissa kuljettajan puolella. Hinaussilmukan suojus on yleensä suuri ympyrä. Avaa se ulos painamalla kannen oikeaa yläreunaa, kunnes se työntyy sisään, ja vedä sitten kantta suuntaasi.
 3. Seuraavaksi huomaat kaksi johtoa, jotka on liitetty kyseiseen suojukseen tai ne ovat reiän sisällä ja sinun on vedettävä ne hitaasti ulos.
 4. Kiinnitä 12 V:n hyppykäynnistimen kaapelit auton kaapeleihin. Aloita liittämällä hyppykäynnistimen punainen positiivinen kaapeli Teslan punaiseen positiiviseen kaapeliin. Kytke seuraavaksi 12V-hyppykäynnistimen musta miinuskaapeli autosi mustaan miinuskaapeliin.
 5. Käytä virtaa ulkoisen hyppykäynnistimesi avulla, jotta voit paiskata tavaratilan auki.
 6. Kun olet avannut tavaratilan, irrota kaapelit. Aloita mustasta ja sitten punaisesta.
 7. Kiinnitä johdot takaisin hinauskanteen ja aseta hinauskansi takaisin paikalleen asettamalla johdot aukkoon ja kohdistamalla kansi paikalleen aloittaen ensin vasemmasta alakulmasta ja työntämällä se sitten paikalleen.
 8. Irrota seuraavaksi suuri musta muovipaneeli, jossa on 12 V:n lyijyakku. Useimmissa tapauksissa se sijaitsee tavaratilan yläpuolella. Sitä paitsi kotelon avaamiseen ei tarvita työkaluja.
 9. Kun olet avannut tavaratilan, näet mustan matkustamon imupaneelin, joka sijaitsee yleensä auton kuljettajan puolella. Tämäkin paneeli voidaan irrottaa vetämällä klipsejä ylöspäin.
 10. Seuraavaksi voit kiinnittää hyppykäynnistimen punaisen positiivisen kaapelin 12 V:n akun punaiseen positiiviseen napaan. Kiinnitä lisäksi hyppykäynnistimen musta miinuskaapeli akun mustaan miinusnapaan.
 11. Kytke virta päälle ulkoisesta hyppykäynnistimestä
 12. Anna auton akun toimia noin 10 minuuttia. Lyhyen ajan kuluttua auton tietokoneet käynnistyvät. Lisäksi näet kosketusnäytön syttyvän.
 13. Kun olet kytkenyt autoon virran, irrota kaapelit. Normaalisti kannattaa aloittaa irrottamalla musta kaapeli ja myöhemmin punainen kaapeli.
 14. Palauta aiemmin irrottamasi mustat paneelit ponnahduttamalla ne takaisin paikoilleen. Varmista, että paneelit ovat kunnolla kohdakkain ennen kuin työnnät ne paikoilleen. Käsittele niitä varovasti, sillä ne ovat hyvin hauraita.
 15. Tässä vaiheessa voit avata luukun, vaikka päävedon 400 V:n akussa ei olisikaan virtaa. 12 V:n akussa oleva virta riittää oven ja muiden apujärjestelmien avaamiseen.
 16. Aja lopuksi latausasemalle lataamaan autoa, etkä saa sammuttaa autoa. Jos teet niin, saatat jäädä jumiin autoon, jos et ole ladannut sitä täyteen.
  N/B: Koska Tesla ilmoittaa sinulle, kun 12 V:n akku on menossa tyhjäksi, on tärkeää ladata se ajoissa, jotta akku ei tyhjene. Lisäksi akun lataaminen ajoissa pidentää myös akun käyttöikää.
  Ovatko Teslan akut kierrätettävissä?

FAQ

Miten voin siirtää Teslan, jonka akku on tyhjä, pois tieltä?

Jos Teslan akku kuolee keskellä tietä, sinun ei tarvitse odottaa hinausauton saapumista, jotta voit työntää sen syrjään. Niin kauan kuin 12 V:n akussa on jonkin verran varausta, voit käyttää sitä auton asettamiseen tyhjäkäynnille. Siitä huolimatta auto kannattaa työntää hitaasti ja lyhyitä matkoja.

Huomaa, että 12 V:n akku ja 400 V:n akut toimivat eri tavalla. 400 V:n akku on tarkoitettu moottorin pyörittämiseen, kun taas 12 V:n akkua käytetään auton aputoimintojen virransyöttöön. Jos siis auton akku loppuu, 12V akku pitää kosketusnäytön päällä, jolloin voit käyttää sitä auton asettamiseen vapaalle.

Mitä tapahtuu, kun Tesla kuolee syrjäisellä alueella?

Jos Teslan akku tyhjenee syrjäisellä alueella, sinun kannattaa aloittaa etsimällä toinen auto, joka auttaa sinua käynnistämään autosi. Varmista, että kyseessä on polttomoottoriauto, sillä sähköautot voivat vahingoittaa moottoriaan, jos ne käynnistävät muita autoja.

Jos lähistöllä ei kuitenkaan ole autoja, mutta sinulla on litium-ionihyppykäynnistin, voit silti käynnistää autosi. Varmista vain, että kytket käynnistyskaapelit 12V-akun napoihin tarpeen mukaan. Käy sen jälkeen latausasemalla lataamassa akku täyteen.

Onko Tesla hyvä pitkän matkan ajamiseen?

Se riippuu reitistä. Jotkin reitit ovat hyviä pitkän matkan ajamiseen, toiset taas eivät. Jos reitilläsi on siis useita supercharger-asemia tai taukotiloja, joissa pääset lataukseen, ei ole mitään ongelmaa. Jos kuitenkin haluat matkustaa pitkän matkan reitillä, jolla on vain vähän latausasemia, siitä tulee haastavaa.

  Onko Polestar yhtä hyvä kuin Tesla?

Johtopäätös

Jos Teslasi akku on tyhjä, mutta haluat avata oven, tarvitset siihen starttikoneen. Ennen kaikkea sinun on avattava tavaratila ennen 12 V:n akun yhdistämistä hyppykäynnistimeen. Kun olet kytkenyt 12 V:n akun päälle, voit nyt avata oven.

Teslan mukana toimitetaan kaksi akkua: 400 V:n akku on tarkoitettu moottorin virransyöttöön, kun taas 12 V:n akku on tarkoitettu apujärjestelmien, kuten ovien, virransyöttöön. Kun olet avannut ovet, varmista, että jätät ikkunat osittain auki, kunnes olet ladannut akun täyteen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z