Miten Tesla ladataan hätätilanteessa?

Vaikka Teslalla on yli 25 000 superlaturgeria ympäri maailmaa, joissakin paikoissa ei ole hyvin levinneitä superlatureita, mikä voi jättää autoilijat pulaan. Miten Teslan voi siis ladata hätätilanteessa tällaisilla alueilla?

Koska kaikissa uusissa Tesloissa on 110 voltin pistorasia (NEMA 5-15), voit ladata Teslan missä tahansa hätätilanteessa, kunhan siellä on pistorasia. Sinun on vain löydettävä sellainen. Jos olet moottoritiellä, etsi taukopaikka. Tällaisissa paikoissa on yleensä ulkopistorasioita, joihin voit kytkeä laturisi.

Nämä taukopaikan 120 voltin pistorasiat latautuvat kuitenkin yleensä hieman hitaammin kuin 240 voltin pistorasiat. 120 voltin pistorasiasta saat yleensä 3 – 4 mailia tunnissa. Huomaa, että nämä levähdyspaikkojen ulkopistorasiat on yleensä tarkoitettu matkailuautojen käyttäjille, mutta jos sinulla on ihanteellinen sovitin, voit ladata Teslaasi.

Levähdyspaikkojen lisäksi Teslan lataamiseen hätätapauksessa tarkoitettuja ulkopistorasioita löytyy myös korkealla sijaitsevista puhelinpylväistä tai parkkipaikoilla olevista valaisinpylväistä. Riippuen siis siitä, missä Teslastasi loppuu virta, voit etsiä jonkin näistä paikoista, joissa voit ladata sen. Mutta sinulla on oltava Teslan laturi.

Jos siis olet Tesla-kuljettaja ja ajat suuntaan, jossa ei ole Teslan superlatureita, on tärkeää, että sinulla on Tesla-laturi mukanasi ja oikea sovitin siltä varalta, että virta loppuu. Varmista vain, että reitilläsi on taukopaikkoja tai valaisinpylväitä, joissa voit ladata autosi.

Mitä teet, jos Teslan lataus loppuu?

Tesla tarjoaa asetusta, jota kutsutaan ”hinaustilaksi”. Tämän asetuksen avulla auto voidaan hinata lähimmälle supercharger-asemalle, jos auton lataus loppuu. Sinun tarvitsee vain laittaa auto parkkiin, ja se voidaan hinata toisella autolla. Huomaa, että ohjauspyörä ei toimi hinaustilassa.

  Mikä on Teslan Summon-tila?

Missä voin ladata Teslani?

Teslan superlatauslaitteessa

Paras ja nopein tapa ladata Teslaa on Teslan superlaturilla. Vaikka lataaminen kotoa käsin on erittäin kätevää, lataaminen Teslan superlaturilla on huippunopeaa. Voit ladata jopa 200 mailia 15 minuutissa, mikä on poikkeuksellista. Teslan superlatausasemia on yli 25 000, joten on tärkeää suunnitella matkasi hyvin ennen kotoa lähtöä.

Kotona

Teslan lataaminen kotona on kätevin tapa. Sinun on kuitenkin hankittava joko seinäliitin tai mobiililiitin/120- tai 240 voltin pistorasiasovitin autosi lataamista varten. Huomaa, että seinälaturi lataa enintään 44 mailia tunnissa, kun taas 120 voltin laturi lataa enintään 3 mailia ja 240 voltin laturi enintään 30 mailia.

Kohteeseen tarkoitettu laturi

Kuten aiemmin todettiin, kohdelataus on paras hätätilanteissa. Sillä ei ole väliä, onko kyseessä moottoritie vai kaupunki. Määränpään latureita löytyy useimpien hotellien, levähdyspaikkojen, puistojen ja jopa valaisinpylväiden ulkopuolelta. Tarvitset kuitenkin ihanteellisen sovittimen autosi lataamiseen.

Julkinen laturi

Toinen latausvaihtoehto Teslallesi on hankkia julkinen laturi. Tätä tarjoavat yleensä yritykset, kuten ChargePoint ja monet muut. Huomaa, että kustannukset laskutetaan luottokortiltasi, jos käytät tätä palvelua.

Miten voin välttää virran loppumisen matkalla?

Jos haluat välttää hätälatauksen, sinulla on oltava selkeä suunnitelma matkastasi ja sinun on tiedettävä, missä voit ladata Teslaasi, kun sen virta loppuu. Teslan Go Anywhere -työkalun avulla voit suunnitella matkasi ja välttää jäämisen jumiin keskelle ei-mitään.

  Kuinka paljon sähkölaskusi nousee Teslan myötä?

Go Anywhere -työkalu tarjoaa sinulle nopeimmat reitit ja superchargereiden sijainnin. Se kertoo myös, kuinka kauan lataaminen kestää, jotta et jää arvaamaan. Myös Teslan tarjoama auton sisäinen Trip Planner auttaa sinua hallitsemaan matkasi oikein ja välttämään hätätilanteet.

FAQ

Kuinka pitkälle Tesla pääsee yhdellä latauksella?

Se riippuu Teslan mallista ja variantista. Eri Tesla-malleissa on erikokoiset akut. Useimmat Teslat kestävät kuitenkin 263 mailin ja 420 mailin välillä. Tesla, jonka toimintasäde on pienin, on Model 3, jonka toimintasäde on enintään 263 mailia, kun taas Tesla, jonka toimintasäde on pisin, on Model S, jonka toimintasäde on 412 mailia.

Kuinka paljon Teslan lataaminen latausasemalla maksaa?

Jos lataat Teslaasi Teslan superlatausasemalla, joudut maksamaan noin 0,25 dollaria kilowattikilowattia kohden malleista 3, S ja X. Mutta jos olet ostanut Teslan ennen vuotta 2017, lataat ilmaiseksi. Täysi lataus noin 260 mailin matkalla maksaa siis noin 23 dollaria, mikä on varsin halvempaa kuin bensiiniauton tankkaaminen.

Kuinka kauan Teslan lataaminen kestää?

Se riippuu siitä, missä lataat Teslaasi ja toimitetuista volteista. Jos lataat Teslan superlatausasemalla, autosi voi olla täynnä 40-60 minuutissa. Tämä kestää kuitenkin kauemmin, jos lataat Teslan kotoa käsin. Jos kuitenkin haluat nopeuttaa prosessia, kannattaa asentaa 240 voltin pistorasia 120 voltin pistorasian sijaan.

  Mikä Tesla on paras koiranomistajille?

Kuinka kauan Teslan akut kestävät?

Koska Teslan akut koostuvat litium-ionista, tämä materiaali heikkenee hitaasti ajan myötä. Jonkin ajan kuluttua akku saattaa siis menettää varauksensa. Teslan akku menettää 50 000 kilometrin jälkeen noin 5 % alkuperäisestä varauksestaan ja 10 % 150 000 kilometrin jälkeen. Lisäksi Tesla tarjoaa 8 vuoden akkutakuun.

Voinko käyttää tavallista pistorasiaa Teslan lataamiseen?

Kyllä, voit käyttää tavallista 110 tai 240 voltin pistorasiaa Teslan lataamiseen. Tarvitset vain oikean sovittimen, joka mahdollistaa lataamisen. Tesla tarjoaa 110 V:n pistorasian (NEMA 5-15) vakiovarusteena kaikissa Tesloissa. Tätä pistorasiaa voidaan käyttää kotona tai jopa julkisissa paikoissa Teslan lataamiseen.

Yhteenveto

Jos Teslastasi sattuu loppumaan virta tien päällä ollessasi, sinun kannattaa aloittaa etsimällä Teslan superlaturi. Mutta jos superlaturia ei ole lähistöllä, seuraava vaihtoehtosi on etsiä taukopaikka tai valaisinpylväs, jossa on pistorasia. Oikean sovittimen avulla voit syöttää autoosi virtaa ja jatkaa matkaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z