Miten voitat automyyjän?

Automyyjät voivat olla maailman aggressiivisimpia myyjiä, ja he käyttävät tekniikoita, joita useimmat ihmiset eivät tunne saadakseen sinut allekirjoittamaan sopimuksen. Jopa hyvät myyjät käyttävät joitakin näistä menetelmistä yrittäessään myydä sinulle seuraavan autosi, mutta hyvä uutinen on se, että jos tunnet nämä menetelmät etukäteen, voit todennäköisemmin voittaa myyjän hänen pelissään.
Tätä varten sinun on oltava tietoinen heidän käyttämistään tekniikoista, ja alla on muutamia niistä, joihin voit tutustua ennen kuin lähdet kauppaan.

Houkuttelu ja vaihtaminen

Useimmat ihmiset tuntevat tutun syötti- ja vaihtotekniikan. Myyjä kertoo sinulle, että etsimäsi auto on saatavilla, ja kun pääset autoliikkeeseen, sinulle kerrotaan, että se on myyty, mutta heillä on toinen samanlainen auto – vain kalliimpaan hintaan. Saatat ajatella, että tällaista tilannetta on mahdotonta välttää, mutta se on paljon helpompi välttää kuin luuletkaan. Tämä pätee erityisesti nykypäivän Internet-maailmassa. Miksi? Koska voit tarkistaa jälleenmyyjän varaston päivittäin ja lähettää heille sähköpostia, kun löydät haluamasi auton ja kysyä, onko se saatavilla. Jos se on saatavilla, voit zoomata suoraan sinne ja katsoa sitä.

Tarkoittaako tämä, että et taatusti kärsi tästä myyntitekniikasta? Ei välttämättä, mutta se on paljon epätodennäköisempää, jos pysyt ajan tasalla ennen kauppaan menoa ja jos ymmärrät, että tätä tekniikkaa saatetaan käyttää sinua vastaan.

  Ovatko hybridiautot halvempia vakuuttaa?

Keskity enemmän kuukausittaisiin maksuihin kuin auton hintaan.

Joskus myyjä aloittaa keskustelun kysymällä, mitä maksat tällä hetkellä autostasi kuukaudessa. Tämä on houkuttelevaa monille autonostajille, koska monet heistä keskittyvät enemmän siihen, mikä heidän kuukausimaksunsa on, kuin auton hintaan. Tämä on aina myyjän etu, sillä hän voi monin tavoin alentaa kuukausimaksua ja saada sinut silti maksamaan autosta enemmän kuin sinun pitäisi.
Välttääksesi tämän puhu myyjän kanssa aina ajoneuvon hinnasta etkä siitä, mikä on kuukausimaksusi. Muista, että voit halutessasi pienentää kuukausierääsi pidentämällä laina-aikaa tai lisäämällä käsirahaa.

Kellon voittaminen

Tämä menetelmä on yksinkertainen: myyjä pitää sinut autokaupassa, kunnes väsyt tai nälkäinen, jolloin suostut todennäköisemmin sopimukseen, joka ei ehkä ole eduksesi. Mitä kauemmin olet siellä, sitä enemmän myyjä voi keskustella kanssasi hinnasta tai jopa siitä, minkä auton suostut ostamaan. Yksinkertainen tapa välttää tämä on kertoa myyjälle heti saapuessasi, mitä aiot tehdä sinä päivänä. Kerro hänelle esimerkiksi, että tulet vain koeajolle ja että mietit numeroita seuraavana päivänä.
Jos myyjä alkaa neuvotella edestakaisin johtajan kanssa hinnasta puolestasi, pyydä häntä vain lähettämään tiedot sähköpostitse tai tekstiviestillä, kun hän on valmis. Muista, että sinun aikasi on yhtä arvokasta kuin myyjänkin. Toisin sanoen kerro myyjälle, että sinulla on aikaa tehdä päätöksesi, etkä sitä, että sinulla on kiire ostaa jotain nyt.

  Mitkä autot sopivat lihaville kuljettajille?

”Tuleva tapahtuma”

Tämä tekniikka on yksinkertainen. Myyjä kertoo sinulle, että jos et osta autoa kyseisenä päivänä, jäät paitsi edullisesta tarjouksesta tulevassa alennusmyynnissä. Hän saattaa jopa kertoa, että jos et osta autoa sinä päivänä, joku muu voi tulla ostamaan sen, kun olet jo lähtenyt. Vaikka jälkimmäinen on aina mahdollista, se ei ole kovin todennäköistä, joten sinun ei tarvitse pelästyä tätä taktiikkaa. Lyhyesti sanottuna myyjä yrittää vain painostaa sinua ostamaan auton sinä päivänä, todennäköisesti täyttääkseen myyntikiintiönsä tai koska hän haluaa lähteä kotiin tehtyään kaupat.
Reaktiosi tähän menetelmään on yksinkertainen – sinun on oltava valmis kävelemään poispäin osoittaaksesi myyjälle, että sinä olet se, joka määrää. Vaikka se ei ehkä toimisikaan eduksesi, tämä on silti suurin mahdollisuutesi saada lopulta hyvä kauppa.

Kova myynti

Tätä taktiikkaa käyttävät yhä harvemmat myyjät, mutta jos et ole varovainen, he voivat saada sinut kiinni sillä. Periaatteessa he seuraavat sinua ympäri autoliikettä ja pysyttelevät naamallasi luottaen siihen, että useimmat ihmiset ovat liian kohteliaita sanoakseen heille, että häipykää. Jos myyjä ei jätä sinua rauhaan eikä käyttäydy ammattimaisesti, on parasta lähteä ja mennä toiseen autoliikkeeseen. Tosiasia on, että on paljon autoliikkeitä, joissa on päteviä ja ammattitaitoisia myyjiä, jotka auttavat sinua ostamaan juuri sinulle sopivan auton – eivät pysyttelemään perässäsi, kunnes lopulta suostut ostamaan auton heiltä.
Painostavia myyjiä on kaikkialla, mutta jos tiedät, mitä etsiä, voit lisätä todennäköisyyttä, että voit voittaa heidät heidän taktiikassaan.

  Mikä on tilavin sedan?

Jos- tai piikkisika-menetelmä

Tässä menetelmässä myyjä ”pistää” ostajaa kaikenlaisilla ”jos”-kysymyksillä saadakseen hänet suostumaan. Tällaisia kysymyksiä ovat esimerkiksi: ”Jos saisin sinut punaiseen autoon, ostaisitko tämän auton tänään?” ja ”Mitä se vaatisi, että saisin sinut tähän autoon tänään?”. Tämä on korkean paineen tekniikka, johon sinun ei tarvitse langeta. Kerro myyjälle, että teet ostoksia ja että olet tekemisissä muutaman autoliikkeen kanssa, ja sano ”ei”, kun hän kysyy sinulta, aiotko ostaa sinä päivänä.
Tietenkin, jos ihastut autoon ja hinta on kohdallaan, voit toki vapaasti ostaa auton, jos se tuntuu sinusta mukavalta. Älä vain tunne, että sinua painostetaan ostamaan jotain, mitä et ole valmis ostamaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z