Mitkä autot ovat samankaltaisia kuin Mercedes A-Class?

Mercedes-Benz A-Class on Mercedes-Benzin malliston lähtötason malli. Tällä mallilla on kuitenkin useita kilpailijoita BMW:ltä, Audilta, Volkswagenilta ja jopa Alfa Romeolta. Mutta mitkä automallit ovat samanlaisia kuin Mercedes A-Class?

Mercedes A-Klassea muistuttavat autot ovat BMW 1-sarja, Alfa Romeo Giulietta, Audi A3, Mercedes-Benz CLA ja Volkswagen Golf. Mercedes A-Klasse on hienostunut ja käytännöllinen auto, jossa on valittavana erilaisia moottoreita. Lisäksi voit valita joko sedan- tai hatchback-version.

Mercedes-Benz A-Classin ominaisuudet

Mercedes-Benz A-Class on yhtä tyylikäs kuin muutkin Mercedes-mallit. Se on kuitenkin kooltaan pienempi, mutta silti mukava. Vaikka aiemmat Mercedes A-Class -mallit eivät olleet kovin komeat, uusimmat mallit näyttävät näyttäviltä. A-Klassea on saatavana kahtena korivaihtoehtona: sedan ja hatchback.

Edullisen hintansa ja kompaktin muotoilunsa vuoksi Mercedes A-Class on nuorten ammattilaisten suosiossa. Kaiken lisäksi siinä on kauniit sisätilat, jotka jättävät useimmat kilpailijansa varjoonsa. Lisäksi siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa, mutta se sopii parhaiten neljälle aikuiselle.

Muita A-Klassin merkittäviä ominaisuuksia ovat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, LED-ajovalot, panoraamakattoluukku, 12-suuntaisesti sähkösäätöiset etuistuimet, joissa on nelisuuntainen lannerangan tuki, ja kaikkien istuinten muistijärjestelmä. A-Klassin sisätilat erottuvat kilpailijoistaan 64-värisen LED-ympäristövalaistuksen ja kaksivyöhykkeisen ilmastoinnin ansiosta.

Suorituskyvyn suhteen A-Klasse ei jää jälkeen, sillä siinä on 2,0-litrainen Inline-4-bensiinimoottori, jossa on 7-vaihteinen automaattivaihteisto. Siinä on myös kaksi voimansiirtovaihtoehtoa: neliveto ja etuveto. Tämä tehokas moottori tuottaa erinomaiset 188 hv ja 221 lb-ft vääntöä.

Mercedes-Benz A-Classin kaltaiset automallit

Mercedes A-Classilla on useita kilpailijoita, jotka päihittävät sen joissakin luokissa. Kaiken kaikkiaan A-Class on yksi luokkansa parhaista autoista, ja siinä on huippuluokan ominaisuuksia. Joitakin Mercedes A-Classin kilpailijoita ovat seuraavat:

  Kumpi on parempi, Mercedes vai Jaguar?

Alfa Romeo Giulietta – parhaimman näköinen pienikokoinen viistoperäauto.

Jos haluat markkinoiden parhaimman näköisen pienikokoisen viistoperäisen auton, Alfa Romeo Guilietta on paras valinta. Vaikka Mercedes A-Luokka on ihana, tämä auto näyttää näyttävämmältä. Sen tyylikäs muotoilu ja urheilullinen käsiteltävyys erottavat sen luokastaan.

Lisäksi Alfa Romeo Giuliettassa on 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, peruutuskamera, mustat ja harmaat kangasistuimet, ääniohjaus ja Alpine 7-tuumainen infotainment-näyttö AM/FM/DAB-radio. Huolimatta monista upeista ominaisuuksista tässä autossa on huonolaatuisemmat sisätilat kuin Mercedes-Benz A-Klassissa.

BMW 1-sarja – paras suorituskykyinen viistoperäauto

Tämä on Mercedes-Benzin A-Luokan lähin kilpailija. A-luokassa voi olla ylellisempi sisustus kuin BMW 1-sarjassa, mutta tämä laite on suorituskykyisempi ja tarjoaa paremman ajokokemuksen. Se pitää kiinni mottostaan ”äärimmäinen ajokone”.

Tehon osalta BMW 1-sarja on hieman tehokkaampi, sillä siinä on 3,0-litrainen turboahdettu Inline-6-moottori. Toisin kuin A-luokassa, jonka maksimiteho on 188 hevosvoimaa, tämä yksikkö tuottaa jopa 320 hevosvoimaa, mikä on yksi luokkansa parhaista. Kaiken kaikkiaan BMW 1-sarja tarjoaa mukavaa ajoa ja poikkeuksellista suorituskykyä.

Audi A3 – paras erinomaisen käsiteltävyyden ja vetokyvyn ansiosta.

Jos haluat pienikokoisen auton, jossa on erinomainen käsiteltävyys ja vetokyky, Audi A3 päihittää Mercedes A-luokan ja BMW 1-sarjan. A-Luokka on kuitenkin parempi, kun kyse on korkealuokkaisista ominaisuuksista ja mukavista sisätiloista. Kaiken lisäksi Audi A3 näyttää upealta, ja vain Alfa Romeo Giulietta näyttää tässä listassa kauniimmalta.

  Onko Mersun varastaminen vaikeaa?

Mercedes-Benz CLA – paras pienikokoinen auto, jossa on suuri tavaratila.

Mercedes-Benz CLA-luokassa on samat sisätilat ja alusta kuin Mercedes-Benzin A-luokan viistoperässä. Siitä huolimatta tämä malli on näyttävämpi kuin A-Luokka, sillä se on neliovinen coupe. Lisäksi se on varustettu suuremmalla tavaratilalla lisätarvikkeiden säilyttämistä varten.

Volkswagen Golf – kokonaisuutena paras pienikokoinen viistoperäauto.

Toinen auto, joka kilpailee Mercedes-Benzin A-luokan kanssa, on Volkswagen Golf. Tämä auto ei ehkä ole yhtä ylellinen kuin A-luokka, tehokas kuin BMW 1-sarja tai kaunis kuin Alfa Romeo Giulietta, mutta se erottuu edukseen. Sen erinomainen laatu, tasainen ajo, mukavuus, turvallisuus, polttoainetaloudellisuus ja käytännölliset ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen. Se on tämän listan paras viistoperäauto.

FAQ

Mikä auto on samanlainen kuin Mercedes-Benz A-Class?

BMW 1-sarja on Mercedes-Benz A-Classin lähin kilpailija. Sen lisäksi, että nämä pienikokoiset autot ovat viistoperiä, niissä on laadukkaat sisätilat ja tehokkaat moottorit. Ne ovat myös turvallisia, ja niistä on valittavissa erilaisia malleja. A-luokka on kuitenkin ylellisempi kuin BMW 1-sarja, kun taas BMW 1-sarjan suorituskyky on parempi.

Miksi Mercedes A-Class on niin halpa?

Mercedes A-Klasse on niin halpa, koska siitä puuttuvat huippuominaisuudet, joita muissa huippuluokan Mercedes-malleissa on. Kaiken lisäksi suurin osa A-Class-malleista on leasing-malleja, mikä tarkoittaa, että ne tulvivat markkinoille kolmen vuoden välein. Tämän seurauksena tämä alentaa auton kokonaiskustannuksia.

  Cadillac vs. Mercedes: Luotettavuus

Onko Mercedes hyvä ensimmäinen auto?

Kyllä, se on. Jos etsit hyvää ensimmäistä luksusautoa, Mercedeksen A-luokan pitäisi olla listasi kärjessä. Toisin kuin Mercedesin huippumallit, tämä auto ei kuluta paljon polttoainetta ja sen osat ovat hieman halvempia. Lisäksi sillä on helpompi ajaa kaupungilla ja jopa pysäköidä.

Onko Mercedes A-Class kallis huoltaa?

Kyllä, se on. Mercedes A-Class on muiden luksusautojen tavoin kallis ylläpitää. Verrattuna sen kilpailijoihin, kuten BMW 1-sarjaan ja Audi A3:een, sen ylläpito on kuitenkin melko edullisempaa. Mutta kun sitä verrataan luotettaviin autoihin, kuten Lexus IS:ään, sen ylläpito on melko kallista.

Yhteenveto

Mercedes-Benz A-Class on mukava pienikokoinen auto, jossa on huipputeknisiä ominaisuuksia, mukava sisätila ja tyylikäs muotoilu. Sillä on kuitenkin useita kilpailijoita, kuten BMW 1-sarja, Audi A3, Alfa Romeo Guilietta, Volkswagen Golf ja Mercedes-Benz CLA. Kaikki nämä autot ovat tavalla tai toisella erinomaisia.
Riippuen budjetistasi ja siitä, mitä toivot autolta, jokin näistä autoista voi olla juuri sinulle sopiva. Yleisesti ottaen A-luokka päihittää kaikki nämä mallit mukavuudessa, ylellisyydessä, huipputekniikassa ja turvallisuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z