Mitkä autot sopivat lihaville kuljettajille?

Kun ostat monia tärkeitä tuotteita, kuten paitoja, kenkiä tai jopa matkapuhelimia, etsit juuri sinulle sopivaa tuotetta, joka on juuri sen kokoinen kuin etsit. Mutta autojen kohdalla sinulla ei ole mahdollisuutta räätälöidä kaikkea tarpeidesi mukaan.

Tämä tarkoittaa, että sinun on pakko tehdä kompromisseja, varsinkin jos olet lihava. Lihavuus edellyttää monia elämänmuutoksia, ja kaikki autoihin liittyvät tavalliset kompromissit ovat nyt entistäkin selvempiä, koska mukavuus ja turvallisuusriskit ovat lisääntyneet.

Näin ollen paras pienikokoinen auto lihaville kuljettajille on Honda Fit tai Toyota Yaris. Jos haluat pienikokoisen sedanin, esimerkiksi Subaru Imprezaan tai Chevy Cruzeen mahtuu melko isokokoisia henkilöitä.

Keskikokoinen Kia Optima sedan tai ylellisempi E-luokka ovat segmenttinsä tilavimpia. Jos haluat markkinoiden tilavimman sedanin, Audi A8 vie kruunun, mutta Mercedes S-luokka seuraa sitä tiiviisti. Jos haluat maasturin, valitse Cadillac Escalade tai Toyota Land Cruiser.

Honda Fit

Vaikka et ikinä odottaisi pienikokoisen auton olevan tarpeeksi tilava lihaville ihmisille, Honda Fit on juuri sitä. Tässä pienikokoisessa viistoperässä on 51,5 tuumaa lantiotilaa, mikä on enemmän kuin monissa sedaneissa ja katumaastureissa, ja se on varmasti riittävän tilava useimmille ylipainoisille ihmisille.

Lantiotila ei ole ainoa tärkeä näkökohta, kun valitaan lihaville sopivaa autoa. Tällaisen auton on tarjottava kunnollinen jalkatila ja pääntilaa, ja Honda Fit tarjoaa sen varmasti. Jalkatilaksi mitataan 41,4 tuumaa ja pääntilaksi 39,5 tuumaa, jotka molemmat ovat luokan johtavia.

  Miksi sähköautot ovat parempia kuin kaasuautot?

Subaru Impreza

Subaru Impreza on loistava auto moniin asioihin. Se maksaa suhteellisen halvalla, tarjoaa kunnon laatua, vahvat jäännöstuotot ja on saatavana legendaarisella AWD-järjestelmällä. Mutta näiden yleisten etujen lisäksi Impreza tarjoaa myös paljon tilaa, mikä on tärkeää lihaville ihmisille.
Vuoden 2020 Impreza-mallissa on jopa 56,7 tuuman lantio-/hartiatila, joka on luokkansa paras. Lisäksi Impreza tarjoaa yhtä erinomaisen jalkatilan, joka on 43,1 tuumaa, ja noin 40 tuuman pääntilan.

Kia Optima

Kia on parin viime vuoden aikana ehdottomasti tehostanut toimintaansa, kun on kyse merkin tunnettuudesta, sijoittumisesta markkinoille, yleisestä laadusta sekä istuvuudesta ja viimeistelystä. Mutta ennen kaikkea Kia on aina pyrkinyt tarjoamaan paljon tilaa pienellä rahalla.

Tästä huolimatta Kia Optima -keskikokoinen sedan tarjoaa 56 tuuman lantiotilan, joka on luokkansa johtava ja täydellinen lihaville ihmisille. Vaikuttavien lantiotilamittojen lisäksi Optima tarjoaa myös jopa 45,5 tuuman jalkatilan ja 40 tuuman pääntilan.

Audi A8

Mutta jos haluat tehdä mahdollisimman vähän kompromisseja, kannattaa harkita Audi A8:n ostamista. Hienostuneen sisä- ja ulkosuunnittelun, laadukkaiden materiaalien, mukavan ajokokemuksen ja runsaan tekniikan ansiosta A8 on varmasti yksi markkinoiden vaikuttavimmista sedaneista.

A8:n yleisten etujen lisäksi se tarjoaa myös runsaasti tilaa lihaville ihmisille. Kuljettajan lantiotilan 62,2 tuumaa tekee A8:sta tilavimman auton lihaville ihmisille. 41,5 tuumaa jalkatilaa edessä ei ole kovinkaan ylivoimainen, mutta se riittää useimmille ihmisille. Pääntila on 38,3 tuumaa, minkä pitäisi riittää helposti.

  Millä viistoperäisellä autolla on paras maavara?

Cadillac Escalade

Luultavasti tunnetuin lihaville ihmisille tarkoitettu maasturi on Cadillac Escalade, ja rehellisesti sanottuna nämä kaksi kulkevat käsi kädessä. Escalade on valtava sisältä ja ulkoa, siihen on myös helppo nousta sisään ja ulos, ja se tarjoaa valtavat lasti- ja matkustajatilat säilyttäen samalla ylellisyyden, mukavuuden ja tekniikan.

Kuljettajan lantiotila on 61,7 tuumaa, jalkatila 45,5 tuumaa ja pääntilan mitattiin olevan yhtä vaikuttava 42,3 tuumaa. Ei luultavasti ole parempaa vaihtoehtoa kuin Cadillac Escalade, erityisesti uusin sukupolvi, sillä se tarjoaa kaiken, mitä ylellinen katumaasturi tarjoaa, ja vielä paljon enemmän.

UKK-osio

Minkälaisia autoja minun tulisi välttää, jos olen lihava?

No, useimmissa tapauksissa sinun ei pitäisi koskaan harkita superautojen tai urheiluautojen ostamista, ja useimmissa tapauksissa sinun pitäisi myös ohittaa pienemmät hatchbackit. Superautot ja urheiluautot ovat yleensä sisältä ja ulkoa kompakteja suorituskyvyn vuoksi, ja ne ovat myös aivan liian matalia, mikä tekee niistä vaikean päästä sisään ja ulos.

Crossoverit ja coupe-maasturit ovat joskus hankalia ymmärtää, koska niiden luulisi tarjoavan paljon tilaa, mutta useimmiten ne tarjoavat itse asiassa ala-arvoista käytännöllisyyttä, erityisesti pääntilaa. Jos sinulla on vaikeuksia mahtua tietyn auton sisälle, älä osta sitä, vaikka auto tai hinta olisi kuinka hyvä.

Mitä lihavan henkilön tulisi huomioida ostaessaan uutta autoa?

Ennen kaikkea koeaja auto. Monet autot ovat petollisia sisätilojen ja käytännöllisyyden suhteen, ja tämä voi olla valtava ongelma lihavalle henkilölle. Varmista, että sinulla on riittävästi tilaa ja että mahdut turvallisesti ratin taakse.

  Minkä hybridiauton toimintasäde on pisin?

Lisäksi sinun pitäisi aina pystyä kiinnittämään turvavyösi ilman lisäponnistuksia. Istuinten pitäisi pystyä pitämään sinut paikallaan, eivätkä ne saisi olla liian kireät. Varmista, että sinulla on aina riittävästi tilaa kääntyä.

Ovatko lihavat ihmiset suuremmassa vaarassa ajaessaan?

Lihavat ihmiset ovat suuremmassa vaarassa melkein kaikkea tehdessään, eikä autoilu ole poikkeus. Michiganin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan turvavyöt kiinnittämättömillä lihavilla ihmisillä on suurempi mahdollisuus kuolla auto-onnettomuudessa kuin keskikokoisilla kiinnittämättömillä ihmisillä.

Lihavat ihmiset ovat yleensä myös hitaampia reagoimaan ja toimimaan hätätilanteessa. Lisäksi lihavilla ihmisillä on suurempi riski sairastua kaikenlaisiin sairauksiin ja vammoihin, jotka voivat heijastua myös ajamiseen. Myös turvatyynyvammat ovat vakavampia lihavilla ihmisillä, koska heidän ja turvatyynyjen välissä on yleensä vähemmän tilaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z