Mitkä Ford Broncon vuodet kannattaa välttää

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco herätettiin henkiin vuonna 2021, koska markkinoiden kysyntä oli valtava ja Ford halusi antaa Bronco-brändinimelle uuden tuulahduksen. Bronco on yksi vanhimmista maastureista, jotka ovat koskaan ilmestyneet, minkä vuoksi sillä on nyt valtava kulttimaine sekä maasto- että klassikkoautojen harrastajien keskuudessa.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Ford Broncon välttämättömät vuodet, joihin kuuluvat kaikki Broncon mallivuodet 1960-luvulta lähtien. Näihin mallivuosiin kuuluvat Bronco-mallit 1966-1977, Broncot 1984-1990 ja Ford Bronco 2021, koska halusimme sisällyttää mukaan myös yhden uudemmista malleista.

Hyvin varhaisia vuosien 1966-1977 Bronco-malleja tulisi välttää, koska ne ovat hyvin alttiita ruostumiselle, joka voi tuhota nämä autot, jos niistä ei huolehdita asianmukaisesti. 1980-luvun Bronco on tunnettu siitä, että se kaatuu helposti, mikä on ehdottomasti syytä huomioida, sillä näin vanhalla autolla kaatuminen voi olla katastrofaalista.

Vuoden 2021 Bronco on myös kyseenalainen, koska se kärsii ongelmista enemmän kuin kaikki myöhemmät mallinsa. On syytä huomata, että kaikki nämä voi silti ostaa ja nauttia niistä ilman suurempia ongelmia, jos tiedät, mitä olet hakemassa, ja teet kaikkesi tarkastellaksesi autoa ennen sen ostamista.

1966-1977 Ford Bronco

1960-luvun Bronco on sertifioitu OG-klassikko Bronco, mikä tarkoittaa, että sillä on merkittävä keräilyarvo. Ne tunnetaan kompaktista koostaan, vankasta rakenteestaan ja vahvasta maastokelpoisuudestaan. Näiden ostamiseen useimmat ihmiset eivät ole halukkaita ryhtymään, sillä niistä puuttuvat jopa olennaiset turvavarusteet, koska ne ovat melko vanhoja.

  Käyttääkö Jaguar Fordin moottoreita?

Yksi tärkeimmistä huolenaiheista varhaisissa Broncoissa on ruoste ja korroosio. Nämä ajoneuvot ovat useita vuosikymmeniä vanhoja, ja niiden alkuperäiset teräsrungot ja -rungot ovat saattaneet altistua koville sääolosuhteille, kosteudelle ja tiesuolalle vuosien varrella. Tämän seurauksena koripaneeleihin, alustaan, runkoon ja muihin kriittisiin osiin voi kehittyä ruostetta.

Ruoste ja korroosio voivat heikentää ajoneuvon rakenteellista eheyttä, vaarantaa turvallisuuden ja vaikuttaa sen yleiskuntoon ja arvoon. Siksi on tärkeää tarkastaa ensimmäisen sukupolven Bronco perusteellisesti ennen ostoa, varsinkin jos asut alueella, jossa ruoste on yleistä tai ajoneuvo on altistunut syövyttäville olosuhteille.

1984-1990 Ford Bronco

Myös 1980-luvun Ford Bronco on helmi, ja monet pitävät sitä parhaana klassisena Ford Bronco -mallina, jonka voit ostaa. Sitä pidetään yleisesti uuden Ford Bronco -mallin todellisena edeltäjänä, koska 1980-luvun Bronco aloitti laatikkomaisen utilitaristisen ulkonäön, jota monet ihmiset haluavat nykyään monissa nykyaikaisissa maastureissa.

Bronco II perustuu samaan alustaan kuin Ford Ranger, jotka molemmat olivat pahamaineisia kaatumisonnettomuuksista. Koska Bronco II:ssa on melko korkea painopiste, se pystyy kulkemaan haastavassa maastossa helposti, mutta se tarkoittaa myös, että se ei ole erityisen vakaa missään nopeudessa.

Ford myös kutsui Bronco II:n jossain vaiheessa takaisin, koska Bronco II -mallit kaatuilivat ympäri Yhdysvaltoja. Kaikki tämä teki Bronco II:sta jokseenkin pahamaineisen, varsinkin koska Ford ei koskaan onnistunut korjaamaan näitä ongelmia kokonaan.

2021 Ford Bronco

Uusi Ford Bronco kärsii kyllä muutamista huomattavista ongelmista, kuten moottorivioista, venttiilien ongelmista, ylikuumenemisongelmista, ongelmista katon kanssa ja ongelmista turboahtimen kanssa. Verrattuna vuoden 2022 ja 2023 Broncoon, vuoden 2021 Bronco näyttää keräävän eniten valtakunnallisia valituksia, mikä tekee siitä kaikista huonoimman 2000-luvun Broncon.

  Onko Ford Puma hyvä auto?

Tämä ei ole syy jättää kokonaan huomiotta uuden Broncon ostamista, vaan tehdä kotiläksyt ja tarkastaa auto perusteellisesti ennen sen ostamista. Ostoa edeltävän tarkastuksen tekemistä suosittelevat yleensä kaikki, joten se kannattaa tehdä, jos sinulla ei ole kokemusta automekaniikasta ja sähköosista.

On myös hyvin tavallista, että minkä tahansa auton ensimmäisissä vuosimalleissa on enemmän ongelmia kuin uudemmissa malleissa, koska kaikkia ongelmia ei voida korjata tuotantoa edeltävässä testauksessa ja laadunvalvonnassa.

UKK-osio

Mitkä Ford Bronco -mallit ovat arvokkaimpia?

Ford Broncolla on rikas historia, ja tietyt mallivuodet ovat erityisen haluttuja keräilijöiden ja harrastajien keskuudessa, ja niillä on korkeampi arvo markkinoilla. Ford Broncon arvokkaimpia vuosimalleja ovat varhaiset ensimmäisen sukupolven mallit, erityisesti vuosina 1966-1977 valmistetut mallit. Nämä Broncot ovat klassisen muotoilunsa ja maasto-ominaisuuksiensa ansiosta erittäin haluttuja.

Lisäksi erityistä huomiota kiinnitetään rajoitettuihin painoksiin ja erikoismalleihin sekä harvinaisiin lisävarustepaketteihin, jotka lisäävät niiden haluttavuutta. Hyvin säilyneistä tai entisöidyistä Broncoista, erityisesti näiden vuosimallien vuosimalleista, voidaan myös saada korkeampia hintoja niiden ajattoman viehättävyyden vuoksi.

Mitkä Ford Bronco -mallit ovat vähiten arvokkaita?

Neljännen sukupolven Broncot (1992-2996) eivät yleensä ole yhtä suosittuja kuin vanhemmat Bronco-mallit, koska ne ovat saaneet vaihtelevia arvosteluja eivätkä ole liian vanhoja, jotta niitä voitaisiin rajoittaa millään tavalla. Joistakin erikoisversioista ja hyvin säilytetyistä malleista voi kuitenkin edelleen saada paljon rahaa, varsinkin jos kilometrejä on vähän ja autolla on rikas historia.

  Ford B Max ongelmat

Lisäksi Bronco-malleilla, joissa on perusversiot ja yleiset kokoonpanot ilman ainutlaatuisia tai harvinaisia ominaisuuksia, on yleensä alhaisempi arvo kuin erikoisversioilla tai rajoitetun tuotannon versioilla. Tämä pätee myös nykypäivän Broncoon, koska nämä olivat alun perin paljon halvempia ostaa.

Mikä Ford Broncossa on niin erityistä?

No, monet asiat tekevät uudesta Ford Broncosta erityisen, tärkeimmät niistä ovat perintö, tuotenimi, maastokelpoisuus, ulkonäkö ja runsas jälkimarkkinakenttä. Bronco asetti standardit monille seuraaville maastureille, sillä se oli yksi ensimmäisistä maastureista, jotka koskaan tulivat markkinoille.

Bronco on ansainnut nimensä kerta toisensa jälkeen vuosikymmeniä jatkuneen tuotannon ja alati kasvavan kulttimaineensa ansiosta. Ford on valmistanut joitakin kaikkien aikojen ikonisimmista autoista, ja Bronco on enemmän kuin vain sisällytettävä ”kaikkien aikojen erikoisimpiin Ford-malleihin”, joihin kuuluvat Mustang, T-malli ja Ford GT.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z