Mitkä Ford Kuga -vuodet kannattaa välttää

Ford Kuga

Käytetyn auton ostaminen voi olla hyvä tapa säästää rahaa, mutta on tärkeää olla varovainen ja tehdä tutkimuksia ennen ostoa. Yksi markkinoiden suosituimmista käytetyistä autoista on Ford Kuga -katumaasturi, joka on ollut saatavilla vuodesta 2008 lähtien.

Vaikka autonostajat ovat yleisesti ottaen ottaneet Kugan hyvin vastaan, on tiettyjä mallivuosia, joissa on huomattavia ongelmia, jotka saattavat saada sinut harkitsemaan ostoa kahdesti. Vaihteisto-ongelmista turvallisuusongelmiin nämä ongelmat voivat vaihdella vuoden ja varustetason mukaan.

Jos olet ostamassa käytettyä Kugaa, on tärkeää miettiä, mitä vuosimallia kannattaa välttää, jotta saat rahoillesi mahdollisimman luotettavan ja turvallisen ajoneuvon. Tässä kattavassa oppaassa selvitämme, mitä Ford Kugan vuosimallia kannattaa välttää, ja annamme myös vinkkejä siitä, mitä kannattaa varoa käytettyä Kugaa ostaessasi.

Aloitamme listan Ford Kuga -malleista, jotka on valmistettu vuosina 2015, 2012 ja 2013, sillä näillä kolmella vuosimallilla näyttää olevan eniten ongelmia kaikista vuosimalleista. On syytä huomata, että nämä vuosimallit voivat silti olla loistavia käytettyjä autovaihtoehtoja, mutta niiden kanssa kannattaa olla erityisen varovainen.

2015 Ford Kuga

Vuosien 2014 ja 2015 Ford Kuga 2.0L -dieselmalleista, jotka kärsivät ylikuumenemisongelmista ja mahdollisesti katastrofaalisista öljyvuodoista, jotka voivat johtaa moottorin totaaliseen vaurioitumiseen tai jopa tulipaloon, on melko paljon raportteja. Ford on ottanut tämän ongelman huomioon, joten voit kysyä, onko ongelma koskenut sinua kiinnostavaa autoa.

Vaihteisto on myös altis ongelmille, kuten karkealle vaihtamiselle, liukumiselle ja epäröinnille, kun taas sähköjärjestelmät eivät ole paljon parempia. Vaikka vuoden 2015 malli ei ole yhtä altis turboahdinongelmille kuin aiemmat mallit, on silti tullut paljon raportteja vuoden 2015 Kugasta, jossa turboahdin on mennyt kokonaan epäkuntoon.

  Ford Bronco Sport Luotettavuus

Kaiken kaikkiaan, jos olet ostamassa 2015 Kugaa, sinun kannattaa ensin kiinnittää huomio moottorin öljypohjaongelmaan ja samalla perehtyä syvällisesti auton huolto- ja korjaushistoriaan. Jos autosta on pidetty asianmukaista huolta, ei ole mitään syytä olla ostamatta sitä, jos hinta on kohdallaan.

2012 Ford Kuga

Vuoden 2012 Ford Kuga on kohdannut merkittäviä haasteita, jotka liittyvät sen turboahtimeen ja voimansiirtojärjestelmään. Lukuisat omistajat ovat raportoineet ongelmista erityisesti turboahtimen wastegate-toimilaitteen kanssa, mikä on johtanut erilaisiin ongelmiin. Hukkaportin toimilaitteen toimintahäiriöt johtivat tehon menetykseen, heikentyneeseen kiihtyvyyteen ja ääritapauksissa jopa moottorin rikkoutumiseen.

Tällaisia komplikaatioita ilmeni, kun turboahdin ei kyennyt säätelemään paineistusta tehokkaasti, mikä johti epätasapainoiseen ilma-polttoaineseokseen ja liialliseen rasitukseen moottorin komponenteille. Mahdollinen seuraus oli moottoririkko, joka on kallis korjaus ja joka joskus edellyttää moottorin vaihtamista.

Lisäksi vuoden 2012 Ford Kugassa raportoitiin myös vaihteisto-ongelmista. Niihin kuului epätasainen vaihtaminen, vaihteiden epäröinti ja vaihteiden luistaminen, mikä vaikutti kielteisesti ajokokemukseen. Joillakin kuljettajilla oli vaikeuksia kytkeä tiettyjä vaihteita, kun taas toiset kokivat nykiviä tai viivästyneitä vaihteenvaihtoja.

2013 Ford Kuga

Vuoden 2013 Ford Kuga jakaa paljon ongelmia vuoden 2012 Kugan kanssa, mikä tarkoittaa, että turboahtimen ongelma koskee myös vuoden 2013 Kugaa. Turboahdinongelman lisäksi vuoden 2013 malli näyttää myös joskus kärsivän moottorin ylikuumenemisongelmista, mutta ei yhtä paljon kuin vuoden 2015 Kuga.

  Ford Fiesta Luotettavuus

Kaiken tämän lisäksi jotkut ovat raportoineet ongelmista myös ärsyttävien jäähdytysnestevuotojen kanssa, mikä voi olla valtava katastrofi, jos moottori itsessään on jo altis ylikuumenemiselle. Näin ollen vuoden 2013 Kuga saattaa olla kaikista huonoin mallivuosi, joten ole erityisen varovainen, kun harkitset sen ostamista.

Vuoden 2013 Kugassa on se hyvä puoli, että näistä ongelmista ei raportoitu yhtä usein kuin vuoden 2012 Kugasta, mikä voi tarkoittaa, että Ford on tehnyt jotain ongelman tehokkaammaksi torjumiseksi.

Harkitsetko Ford Kugan ostamista? Sitten sinun kannattaa lukea tämä Ford Kuga Turbo -ongelmista ja Ford Kuga Transmission -ongelmista.

FAQ-osio

Minkä Ford Kuga -mallin vuosimalli kannattaa ostaa?

Vaikka kaikilla Kugan mallivuosilla on omat hyvät ja huonot puolensa, jos olet päättänyt ostaa käytetyn Kugan, kannattaa harkita myöhempien mallivuosien, kuten vuoden 2019 kolmannen sukupolven mallin (joka tunnetaan Pohjois-Amerikassa neljännen sukupolven Escape-mallina), tarkastelua.

Kolmannen sukupolven Kuga/Escape tarjoaa useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, ja se on saanut myönteisiä arvioita alan asiantuntijoilta. Kuten minkä tahansa ajoneuvon kohdalla, sinun kannattaa kuitenkin tarkastaa se tarkasti, lukea kyseisen vuosi- ja mallivuoden mahdollisista ongelmista ja antaa mekaanikon tarkastaa se, jotta voit varmistaa, että saat rahoillesi mahdollisimman luotettavan ja turvallisen ajoneuvon.

Onko Ford Kuga huono auto?

Ei, Ford Kuga ei ole lainkaan huono auto, mikä on käynyt selväksi, sillä se on yksi Euroopan myydyimmistä crossover-maastureista. Kugan PHEV-mallista on tullut yksi myydyimmistä hybridicrossovereista yleensä, mikä on valtava saavutus mille tahansa autolle.

  Onko Ford Puma hyvä auto?

Pohjimmiltaan Kuga tarjoaa erittäin houkuttelevan paketin, jossa on kohtuullisen paljon tilaa, paljon turvavarusteita, paljon tekniikkaa, tehokkaat ja hienostuneet voimansiirtoyksiköt sekä erittäin hienostunut ulkoasu. Sinänsä Ford Kuga on erittäin hyvä auto, jolla on paljon hyviä puolia. On totta, että jotkut Kugan vuosimallivuodet ovat huonompia kuin toiset, mutta kokonaisuutena Kuga on todella hyvä auto.

Voiko sähkökäyttöisen Ford Kugan ostaa?

Vuoden 2023 alussa Ford Kuga EV:tä ei ole saatavilla, mutta voit valita Kugan plug-in-hybridiversion, jolla voit ajaa jopa 31 mailia pelkällä sähköllä. Tämä riittää useimmille päivittäiseen työmatkaan, mikä tarkoittaa, että jos kytket sen joka ilta, PHEV-Kugaa voi käyttää läpikotaisin sähköautona.

Uusi Ford Kuga on aivan nurkan takana, ja Ford voisi alkaa tarjota sitä täysimittaisena sähköautona, joka mahtuu verrattain suuremman Ford Mustang EV:n alle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z