Mitkä kaiuttimet sopivat autooni

Musiikki on monille ihmisille tärkeä osa elämää, eikä ole parempaa aikaa nauttia Greatest Hits -levystä kuin pitkän matkan aikana. Autonvalmistajat suunnittelevat jatkuvasti kaikenlaisia mukavuus- ja ylellisyysominaisuuksia, jotta pitkän matkan matkat olisivat miellyttävämpiä, mutta paria huippuluokan kaiuttimia parempaa ratkaisua ei ole vielä löydetty.

Jos siis haluat varustaa autosi jykevällä äänentoistojärjestelmällä, voit joko hankkia sellaisen tehtaalta tai valita jälkimarkkinareitin. Joissakin tapauksissa voit jälkiasentaa tehtaan kaiuttimet tai voit valita kolmannen osapuolen järjestelmät, jotka ovat usein sekä halvempi että paremman kuuloinen ratkaisu.

Jos valitset tehtaan reitin, joudut maksamaan suuria summia rahaa, koska hifi-laitteiden surround-äänet ovat yleensä kalleimpia lisävarustevaihtoehtoja, joita voit valita. Audi veloittaa sinulta 5k- 6 000 dollaria, jos haluat päivittää Band and Olufsenin surround-äänentoistoon.

Jopa Toyota veloittaa muutaman tonnin, jos haluaa JBL Premium Audio -järjestelmän, joten tilanne on sama lähes kaikissa autoissa. Jos kuitenkin ostat auton käytettynä, sinun on joko jälkiasennettava tehdasjärjestelmä, jos se on mahdollista, tai valittava kolmannen osapuolen vaihtoehto.

Oikean kaiutinparin löytäminen autoosi

Helpoin tapa löytää autoosi sopivat kaiuttimet on käyttää verkossa olevia ”Find My Speaker” -sivustoja, jotka löytyvät lähes jokaisen hifimerkin sivustolta. Siellä sinun on syötettävä autosi merkki, vuosimalli ja segmentti, jotta järjestelmä etsii kaikki mahdolliset jälkimarkkinakaiutinvaihtoehdot.

Crutchfieldin, Pioneerin, Sonicelectronixin ja worldwidestereon kaltaiset sivustot tarjoavat näitä palveluja ilmaiseksi. Kun olet saanut kaikki mahdolliset vaihtoehdot, sinun on nyt päätettävä, mitkä kaiuttimet ovat parhaat, ja sitä varten on parasta käydä läpi tietyn merkin foorumit, joissa omistajat yleensä keskustelevat tällaisista asioista.

  Mitkä renkaat sopivat autooni

Jos sinulla on siihen mahdollisuus, yritä testata kaiuttimia jonkun toisen autossa ennen ostopäätöksen tekemistä. On syytä mainita, että perustason stereojärjestelmä, jossa on kunnon kaiuttimet, maksaa yleensä noin 500 dollaria, mutta huippuluokan sovellus voi maksaa yli kaksi tai kolme kertaa enemmän.

Joka tapauksessa tämä on tervetullut päivitys niille, jotka nauttivat musiikin kuuntelusta, jos OEM-stereojärjestelmäsi ei ole kovin hyvä.

Parhaat auton jälkiasennetun stereojärjestelmän tuotemerkit

Tällaiset järjestelmät on suunniteltu eri tavalla riippuen siitä, voivatko ne toimia autosi infotainment-järjestelmän kanssa vai eivät. Jos ei, näissä on yleensä erityisiä pääyksiköitä, jotka voivat joskus sekä parantaa autosi sisätilojen houkuttelevuutta että heikentää sitä.

Joka tapauksessa olet täällä lähinnä äänenlaadun vuoksi, joten muista tarkistaa nämä järjestelmät. Kaksi parasta jälkiasennettavien äänijärjestelmien valmistajaa ovat Kenwood ja Pioneer, koska molemmat ovat valmistaneet jälkiasennettavia stereojärjestelmiä ja pääyksiköitä vuosikymmeniä.

Alpine, Boss ja Sony ovat myös aivan kärjessä, koska ne ovat myös olleet pitkään jälkiasennusmarkkinoiden äänentoistolaitteiden valmistuksessa. Blaupunkt, Clarion ja JVC näyttävät myös olevan monien omistajien suosikkivalinta.

Parhaat tehdasvalmisteiset autostereojärjestelmämerkit

Jos haluat mahdollisimman puhtaan ja hienostuneen ratkaisun, sinun on joko valittava tehdasvalmisteinen hifijärjestelmä tai jälkiasennettava sellainen, jos mahdollista. Nykyaikaisiin autoihin suunniteltavia äänentoistojärjestelmiä valmistavat kuitenkin monet eri tuotemerkit, mutta Bang and Olufsen, Harman and Kardon, Burmester ja Bose näyttävät olevan parhaita.

  Mikä on turvallisin AWD-ajoneuvo?

Bentley käyttää Naim-äänijärjestelmää, jota monet pitävät parhaana äänentoistojärjestelmänä, jonka autoon voi saada. Rolls Royce käyttää omaa järjestelmää, joka on myös parempi kuin useimmat saatavilla olevat audiojärjestelmät. Dynaudio, JBL, Meridian ja Audax tarjoavat myös uskomattomia äänijärjestelmiä.

Kaiuttimien jälkiasentaminen autoon, jossa ei ollut kaiuttimia, voi joskus olla mahdollista, jos äänentoistojärjestelmän asennus ei vaadi paljon verhoilun leikkaamista ja mukauttamista. Joka tapauksessa tämä saattaa olla paljon kalliimpi kuin jälkiasennettu järjestelmä, mutta jos haluat nostaa autosi arvoa ja näyttää samalla hyvältä, kannattaa tätä vaihtoehtoa harkita.

UKK-osio

Mikä tekee nykyaikaisista auton audiojärjestelmistä niin vaikuttavia?

Useimmat autonvalmistajat ovat hyvin tietoisia siitä, että sisäisen hifijärjestelmän suunnittelu on melko vaikeaa, joten ne tekevät yleensä yhteistyötä audio-merkkien kanssa, jotta ne voivat tarjota parhaan mahdollisen äänen. Äänentoistojärjestelmät viritetään juuri kyseistä autoa varten, mikä tekee niistä niin hienostuneita.

Tällaiset järjestelmät ovat yleensä erittäin tehokkaita ja tarjoavat paljon säätömahdollisuuksia EQ-osastolla ja näyttävät samalla hyvältä. Mercedes tarjoaa Burmester-kaiuttimet, jotka on integroitu ympäristön valaistukseen ja jotka näyttävät hämmästyttäviltä käytön aikana. Aktiivinen melunvaimennus on myös yleistynyt nykyaikaisissa autojen audiojärjestelmissä.

Kannattaako tehtaan autohifijärjestelmiin päivittää?

Kuten aiemmin mainittiin, auton hifi-äänijärjestelmän päivittäminen voi maksaa törkeän paljon rahaa, sillä jotkin merkit veloittavat sinulta yli 5 000 dollaria. Siitä huolimatta monet asiakkaat valitsevat tällaiset paketit, koska ne parantavat ajokokemusta huomattavasti.

  Mikä on paras työmatka-auto?

Vastaus tähän kysymykseen on melko subjektiivinen riippuen siitä, kuinka kiinnostunut olet musiikista ja podcasteista nauttimisesta. Jotkut pitävät näitä vaihtoehtoja rahan tuhlauksena, kun taas toiset uskovat, että se on välttämättömyys, josta he eivät ole valmiita maksamaan korvausta.

Lisäävätkö auton tehdasvalmisteiset hifi-järjestelmät auton jälleenmyyntiarvoa?

Kyllä, ne nostavat, koska ne maksavat alussa niin paljon rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka maksat joskus jopa yli 5 000 dollaria järjestelmän hankkimisesta, nämä kustannukset voidaan osittain saada takaisin, kun on aika myydä ajoneuvo.

Huippuluokan äänentoistojärjestelmät näyttävät myös paljon paremmilta, ja niissä on usein erityisominaisuuksia, joita ei ole saatavana tehtaan perus surround-järjestelmissä. Jos rakastat musiikkia ja sinulla on siihen mahdollisuus, kannattaa valita huippuluokan hifi, koska se parantaa kuuntelukokemustasi ja hyödyttää samalla, kun auton myynnin aika koittaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z