Mitkä Mersut ovat ahdettuja?

Ahtimella varustetut ajoneuvot tuottavat enemmän tehoa ja nopeutta kuin tavalliset turboahdetut ajoneuvot. Mutta mitkä Mercedes-mallit ovat ahdettuja?

Joitakin Mercedes-malleja, joissa on ahtimet, ovat Mercedes SLK AMG, SLS AMG, c63 AMG, e55 AMG, c230, c200, CL55 AMG, W210 ja monet muut. Useimmat ajoneuvot, jotka on varustettu ahtimella, ovat Mercedes-Benzin kaltaisia huippuluokan luksusajoneuvoja.

Missä Mercedes-Benz-malleissa on ahtimella varustetut moottorit?

Vaikka ahtimella varustettuja Mercedes-Benz-malleja on useita, jotkin mallit ovat suositumpia kuin toiset. Esimerkiksi Mercedes-Benz SLK AMG on yksi suosituimmista ahtimella varustetuista Benz-malleista. Muita ovat esimerkiksi SLS AMG, e55 AMG ja c230.

Mercedes SLK AMG

90-luvulla Mercedes-Benz SLK oli yksi suosituimmista ajoneuvoista maanteillä. Se voitti Pohjois-Amerikan vuoden auton kunniamaininnan vuonna 1997. Vuonna 2001 tämä auto koki äärimmäisen muodonmuutoksen, ja se sai entistäkin paremman muotoilun, ulkoasun ja sisätilat.

Mercedes SLK -malli ei ole vain tyylikäs ja nopea, vaan se on myös mukava ja sopii hyvin pienille kuljettajille. Uusimmassa mallissa, vuoden 2016 Mercedes-Benz SLK:ssa, on takaveto, ja sen suurin hevosvoima on 302 hv @ 6500.

Mercedes SLK -mallin merkittävin ominaisuus on sähkötoiminen avoauton katto. Siitä huolimatta siinä on myös useita poikkeuksellisia ominaisuuksia, kuten avaimeton kauko-ohjaus, urheilullisesti viritetty jousitus, LED-jarruvalot ja paljon muuta. SLK maksaa 31 500-49 000 dollaria.

Mercedes SLS AMG

Jos haluat ylellisemmän Mercedes-avoautomallin, joka on varustettu ahtimella, olet varmasti tyytyväinen Mercedes SLS AMG -autoon. Toisin kuin halvempi SLK-malli, tämä auto maksaa noin 230 000 dollaria. Hinta voi nousta tai laskea valitsemastasi mallista riippuen.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes ML350 -autoon?

Mercedes-Benz SLS AMG on nopea ja hauska ajaa. Sen mukana tulevan ahtimen ansiosta. Se on kuitenkin myös tyylikkään näköinen ja erittäin houkutteleva silmälle. Sillä on pitkä, matala ulkonäkö, joka tekee siitä erottuvan.

Tämä roadster sopii ulos menemiseen kumppanisi kanssa, sillä sen seksikäs ulkonäkö herättää ohikulkijoiden huomion. Se on mukava, sillä siihen mahtuu kaksi henkilöä, mutta tavaratila on pieni, joten se ei sovellu pitkille matkoille.

Mercedes e55 AMG

Käsityönä valmistetulla 5,4-litraisella ahdetulla V8-moottorilla varustettu Mercedes e55 AMG vuodelta 2003 oli tuolloin yksi nopeimmista autoista. Se tarjosi poikkeukselliset 469 hv ja 516 lb-ft. Lisäksi tässä sedanissa oli takaveto ja 5-vaihteinen automaattivaihteisto.

Ahtimella varustetun moottorin ansiosta tämä auto kiihtyy 0-100:een 4,5 sekunnissa. Nopeuden lisäksi tämä sedan on erittäin tyylikäs ja mukava. Se on myös tilava ja tarjoaa mukavan kyydin. Koska tämän mallin valmistus on kuitenkin lopetettu, löydät todennäköisemmin käytettyjä malleja noin 20 000 dollarin hintaan.

Mikä on ahdin?

Kompressori on moottorin parannusjärjestelmä, joka on luotu lisäämään sen auton nopeutta ja tehoa, johon se on kiinnitetty. Lyhyesti sanottuna ahdin on ilmakompressori. Tämä tarkoittaa sitä, että paineilma pakotetaan moottoriin, jotta saadaan lisää tehoa.

Yllättävää kyllä, ahtimella voidaan lisätä moottorin tehoa jopa 46 %, koska se mahdollistaa lisäpolttoaineen lisäämisen palamispanokseen. Jos siis haluat Mercedes-Benzin, jossa on enemmän nopeutta ja tehoa, ahtimella varustetun Mercedes-mallin valitseminen on avainasemassa.

  Mitkä Mercedes on kauko-ohjauksella pysäköinti

Miten ahdin toimii?

Kompressori toimii siten, että kompressori lisää moottoriin kanavoitavan ilman painetta tai tiheyttä, ja kun moottorissa on enemmän happea, se voi polttaa enemmän polttoainetta, mikä johtaa valtavaan tehonlisäykseen, joka voidaan hyödyntää välittömästi.

Kompressorin teho toimitetaan yleensä mekaanisesti moottoriin liitetyn akselin, hihnan, hammaspyörän tai ketjun ansiosta. Nämä yhdessä välittömän tehonlisäyksen kanssa erottavat ahtimen turboahtimesta.

Ahtimen usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on Mercedes-Benzissä käytettävällä ahtimella ja turboahtimella?

Molemmat ovat kaasukompressoreita. Ne toimivat kuitenkin eri tavalla. Kompressoria käytetään moottorin apuvaihteista, ja sen käyttämiseen tarvitaan vain kourallinen hevosvoimia, kun taas turboahtimen käyttövoimana ovat pakokaasut, eikä sen käyttämiseen käytetä moottorin tehoa.

Ovatko kompressori ja ahdin sama asia?

Ei, ne eivät ole sama asia. Kompressor on Mercedeksen markkinointinimi, jota käytetään ahtimella varustetuissa moottoreissa. Kun näet Mercedes-Benzissä Kompressor-merkin, se tarkoittaa, että moottori on ahdettu. Se on siis melko paljon nopeampi kuin samat Mercedes-mallit ilman tätä merkkiä.

Mitä haittaa on siitä, että Mersussa on Kompressori?

Vaikka kompressori tekee Mercedeksestäsi nopeamman, se tekee autostasi myös äänekkäämmän. Tämä on vielä pahempaa, kun olet auton sisällä. Mercedes on kuitenkin lisännyt äänenvaimentimen, joka vähentää melua. Kompressorit ovat silti edelleen markkinoiden äänekkäimmän Mercedes-Benzin titteliä.

Kumpi on tehokkaampi – turboahdin vai ahdin?

Turboahdin on tehokkaampi kuin ahdin. Tämä johtuu siitä, että se käyttää pakokaasujen energiaa, joka muutoin käytettäisiin sylintereihin tulevan ilman määrän lisäämiseen, mikä lisää tehoa, kun siihen lisätään polttoainetta.
Sitä vastoin ahtimen käyttövoimana käytetään kampiakselin pyörimisenergiaa, joka sen sijaan käytettäisiin ajoneuvon liikuttamiseen. Tehonlisäys on paljon suurempi kuin tehohäviöt, joten nettohyöty on suurempi. Vaikka turboahtimet ovat tehokkaampia, ne kärsivät ”turboviiveestä”.

  Miksi Mercedes on huono auto

Milloin Mercedes rakensi ensimmäisen ahtimella varustetun auton?

Daimler-Benzin tiimi rakensi ensimmäisen ahtimella varustetun Mercedes-auton vuonna 1921. He saivat apua myös Ferdinand Porschelta. Jo sitä ennen Mercedes valmisti joitakin kilpa-autoja, joissa oli mekaaniset ahtimet. Tehokkain Mercedes-kilpa-auto tuohon aikaan oli Ferdinand Porschen suunnittelema 2-litrainen 8-sylinterinen ahtimella varustettu kilpa-auto.
Huomattakoon, että ensimmäisen toimivan ja testatun moottorin ahtimen valmisti Dugald Clerk, joka käytti sitä ensimmäisessä kaksitahtimoottorissa vuonna 1878. Gottlieb Daimler sai saksalaisen patentin polttomoottorin ahtimelle vuonna 1885.

Nopeaa ja hauskaa

Jos etsit ahtimella varustettua Mercedes-mallia, tarjolla on useita vaihtoehtoja, kuten SLK AMG, SLS AMG, e55, c230, w210 ja CL55 AMG. Useimmat näistä malleista eivät ole enää tuotannossa, mutta niitä löytyy laadukkaina käytettyinä autoina.
Mercedes-Benzin ahdetut mallit ovat nopeita ja hauskoja ajaa. Etsi tarpeisiisi parhaiten sopiva malli, ja kiihdytät tiellä hetkessä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z