Mitkä ovat BMW-sarjan erot?

Mitkä ovat BMW-sarjan erot?

BMW valmistaa 8 erilaista sarjaa, joissa kussakin on erilaisia malleja. Tällä hetkellä sarjat vaihtelevat BMW 1-sarjasta 8-sarjaan. Konkreettiset numerot tarkoittavat eri asioita. Parilliset sarjat ovat 2-ovisia autoja ja parittomat 4-ovisia sedaneita.

Mitä suurempi sarjanumero, sitä kalliimpi auto on. BMW 1-sarja on halvin ja 8-sarja on ylellisin ja kallein.

Kaikki parittomat BMW-sarjat (1, 3, 5 ja 7) ovat yhdistelmä 4-ovisia malleja ja ylellisiä sedaneja, joista osa on saatavana myös avoautoversioina. 3-, 5- ja 7-sarjan BMW:t on suunniteltu ylellisiksi johtoajoneuvoiksi. Parilliset BMW-sarjat (2, 4 ja 6) ovat urheilullisemmin suunniteltuja 2-ovisia coupé-malleja.

Parittomien BMW-sarjojen erityispiirteet

Kaiken kaikkiaan parittomat BMW-sarjat ovat grand tourereita, pienikokoisia ja kompakteja edustusautoja. Useimmat niistä aloittivat 2-ovisina malleina bensiinimoottoreilla ja kehittyivät myöhemmin gran coupeiksi, joissa on saatavilla diesel- ja bensiinivaihtoehtoja.

BMW 1-sarja

Alun perin BMW 1-sarja luotiin 3-oviseksi viistoperäksi, joka oli erittäin mukava ja tehokas ajaa kaupunkiliikenteessä. Se oli BMW E81 -malli. Myöhemmin markkinoille tulivat muut mallit, kuten 5-ovinen viistoperä E87 ja avoauto BMW E88 1-sarja. Kaikkia BMW 1-sarjan autoja yhdistää se, että ne ovat hyvin kompakteja.

Kaikki 1-sarjan autot ovat takavetoisia, kun taas useimmissa pienten viistoperäisten autojen segmentissä käytetään etuvetoa. Niitä on myös saatavana sekä bensiini- että dieselmoottoreina.

  Mikä on BMW Alpina?

BMW 3-sarja

BMW 3-sarja on BMW:n pienikokoisin sedan-auto. BMW 3-sarjan mallivalikoima on melko laaja, ja siihen kuuluu 2-ovinen avoauto ja coupe, 4-ovinen sedan ja jopa 5-ovinen liftback. 3-sarja on BMW:n myydyin malli, ja sen osuus myynnistä on yli 30 %.

3-sarjaa on tähän mennessä valmistettu seitsemässä sukupolvessa, ja se on peräisin jo vuodelta 1975, jolloin se oli E21-malli. Näistä upeista luksussedaneista tuli BMW:n myydyimpiä autoja syystä. Ne ovat yhtä hyviä kuin kalliimmat 5- ja 7-sarjalaiset, mutta niiden suurin ero on niiden pienempi koko ja edullisempi hinta.

BMW 5-sarja

BMW 5-sarja on vuonna 1962 valmistetun BMW New Class -sedanin seuraaja. 5-sarja syntyi vuonna 1972, ja se on edelleen tähän päivään asti yksi parhaista BMW:n valmistamista edustusautoista. Moottorivaihtoehtoja ovat sekä diesel että bensiini. 5-sarjan moottorit ovat nelisylinterisiä, kuusisylinterisiä, V8- ja V10-moottoreita, jotka ovat joko turboahdettuja tai imusarjaisia.

BMW 5-sarja on BMW:n toiseksi myydyin BMW-sarja BMW 3-sarjan jälkeen. Se on luksussedanien suuremman 7-sarjan ja pienemmän 3-sarjan välimaastossa.

BMW 7-sarja

BMW 7-sarja on BMW:n suurin ylellisyyttä edustava sedan, jota merkki valmistaa. Se on tietenkin myös ylellisin ja kallein. Täysikokoinen luksussedan on BMW:n lippulaiva ja sen korimalli rajoittuu sedaniin. Kaikki BMW:n esittelemät innovaatiot ilmestyvät ensin BMW 7-sarjaan, ja myöhemmin ne siirtyvät muihin sarjoihin ja malleihin.
Alun perin BMW 7-sarjan moottoreina käytettiin bensiinikäyttöisiä nelosrivi-, V8- ja V12-moottoreita. Vuodesta 1995 lähtien on ollut saatavana myös dieselvaihtoehtoja. Sekä 3-sarjassa että 5-sarjassa on urheilullinen M3- ja M5-ajoneuvo, mutta BMW 7-sarjassa ei ole urheiluversiota.

  Onko BMW:ssä vararenkaat?

Jopa BMW-sarjan erityispiirteet

Tästä pääsemmekin urheilulliseen 2-oviseen parilliseen sarjaan.

BMW 2-sarja

BMW 2-sarja palvelee pienikokoisten edustusautojen segmenttiä eli niin sanottua C-segmenttiä. Ne ovat takavetoisia moottorilla varustettuja autoja, joita on saatavana coupe- ja avoautokoreina. 2-oviset autot ovat nopeita, kompakteja ja erittäin ketteriä, joten ne ovat täydellinen valinta yksin ajavalle kuljettajalle tai pariskunnalle.

BMW 4-sarja

BMW 4-sarja on pienikokoisiksi edustusautoiksi valmistettu mallisarja. Ne perustuvat BMW 3-sarjan 2-ovisiin malleihin. Sarjaa on saatavana 2-ovisena coupe- ja avoautona sekä 4-ovisena fastback coupe-mallina, joka tunnetaan myös nimellä Gran Coupe.
Ensimmäinen 4-sarja valmistettiin vuonna 2013. Niitä on saatavana 4- ja 6-sylinterisinä dieselmoottoreina ja 4-, 6- ja 3-sylinterisinä bensiinimoottoreina.

BMW 6-sarja

6-sarja tuli markkinoille Grand Tourer -autoina ja on pysynyt sellaisina vuodesta 1976 lähtien. Se on suunniteltu suuriin nopeuksiin ja pitkiin maantieajoihin, ja se on loistava valinta matkustavalle liikemiehelle.
Luonnollisesti parillisena sarjana BMW 6-sarja on 2-ovisen auton esi-isä. Se on kuitenkin kasvanut vuosien varrella. Se aloitti kaksiovisena coupe-mallina, mutta myöhemmin 2000-luvulla tuli saataville myös avoautoja. Nykyään on jopa neliovisia coupe-kori-malleja, jotka alkoivat vuonna 2012.

BMW 8-sarja

8-sarja aloitti 1980-luvun puolivälissä kaksiovisena coupe-mallina ja on pysynyt sellaisena. Sarja on grand tourer -coupeista ja avoautoista koostuva mallisarja. Kyseessä on takavetoinen auto, joka on saatavana myös xDrive-versiona (neliveto). Se aloitti aluksi 6-sarjan suorituskykypäivityksenä, jonka hinta oli korkeampi.

  Mikä BMW:n moottori on paras?

BMW-sarjan vertailu

Mitkä ovat halvimmat BMW-sarjat ostaa ja huoltaa?

Halvimmat BMW-mallit ovat pienimmät eli 1-sarja ja 2-sarja. Ne ovat edullisimpia malleja ajaa ja omistaa. 1-sarja on viistoperä, joka sopii kaupunkiajoon, kun taas 2-sarja palvelee C-segmenttiä ja on varsin mukava ajaa, mutta tuo silti urheiluauton ajamisen ilon.

Onko BMW 3-sarja vai 5-sarja parempi?

BMW 3-sarja on hieman pienempi ja paljon edullisempi kuin 5-sarja. Puhuttaessa auton arvioinnin erillisestä näkökulmasta ottamatta huomioon hintaa, 5-sarja on suurempi ja tuo lisää laatua. 3-sarja on BMW:n myydyin sarja muutamasta syystä. Se tuo lähes kaiken, mitä 5-sarja tarjoaa, alennettuun hintaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z