Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat Mercedes-mallit?

Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat Mercedes-mallit?

Vuodesta 1886 lähtien, jolloin Benz ja Daimler rakensivat ensimmäisen auton, Mercedes-Benz on onnistunut tuottamaan joitakin maailman arvostetuimmista autoista.

Mercedes ylpeilee iskulauseellaan ”parasta tai ei mitään” erilaisista malleista, jotka ovat tehneet useita läpimurtoja vuosien varrella. Kaikkien aikojen suurimpiin Mercedes-malleihin lukeutuvat muun muassa vuosien 1963-1981 S600, vuosien 1954-1957 Mercedes-Benz 300 SL Gull-Wing Coupe ja vuosien 1990-1994 500 E.

Mercedes-ajoneuvot tunnetaan mukavuudestaan, suorituskyvystään ja korkeatasoisesta tekniikastaan, mikä erottaa ne muista luksusautoista. Kolmen tähden tunnus symboloi ylellisyyttä, luotettavuutta, suorituskykyä, voimaa ja statusta. Pidemmittä puheitta tässä ovat kaikkien aikojen parhaat Mercedes-mallit:

1963 – 1981 Mercedes S600

Listamme kärjessä on Mercedes-Benzin vuosien 1963-1981 S600-malli. Tämä auto oli yksi sukupolvensa ikonisimmista limusiinista. Ainutlaatuiseksi tämän auton teki se, että se rakennettiin käsityönä, minkä ansiosta se saavutti laatutason, jota ei voinut kuvitellakaan.

Tämä S600-malli, joka sai lempinimen ”Grosser”, rakennettiin kustannuksista piittaamatta. Se on esiintynyt useissa elokuvissa, kuten James Bond -sarjassa. S600:sta oli kaksi mallia, lyhyt ja pitkä akseliväli, jota kutsuttiin myös nimellä ”Pullman”. Tämä auto jätti pysyvän perinnön.

1954 – 1957 Mercedes-Benz 300 SL Gull-Wing Coupe (lokasiipinen coupé).

Vuosien 1954 – 1957 Mercedes 300 SL Gull-Wing Coupe on yksi kaikkien aikojen ainutlaatuisimmista malleista. Gull-wing-ovet erottivat tämän auton muista tuon ajan autoista. Muita ominaisuuksia, jotka tekivät tästä autosta erityisen, olivat polttoaineen suora ruiskutus, kuivakumivoitelu, putkimainen spaceframe-alusta sekä kaunis ja dynaaminen muotoilu.

  Voiko tavallista ohjaustehostinta käyttää Mercedeksessä?

Muita suosittuja ominaisuuksia olivat mukava sisustus ja erillisjousitus. Lisäksi tämä auto oli ensimmäinen Daimler-Benzin tuohon aikaan kehittämä todellinen urheiluauto. Se oli myös aikakautensa nopein tuotantoauto. Hyvä uutinen on se, että Mercedes SL -urheilukupea valmistetaan edelleen.

1990 – 1994 Mercedes 500 E

Vaikka Mercedes C-luokka on myydyin Mercedes-malli, vuosien 1990 – 1994 500 E on yksi myydyimmistä Mercedes-autoista. Tämä on pakollinen automalli Mercedeksen ystäville. Se on yksi kaikkien aikojen kestävimmistä Mercedes-autoista.

Vuosien 1990 – 1994 Mercedes 500 E oli tilava ja tyylikäs. Lisäksi siinä oli edistyksellinen törmäyssuojaus, johon kuului korirakenne, joka rypistyi asteittain tietyissä kohdissa. Toinen tämän auton ainutlaatuinen piirre oli siisti, eksentrisen pyyhkäisevän panoraama-tuulilasinpyyhin, joka toimi vaivattomasti.

2003 – 2010 SLR McLaren

SLR McLaren on eksoottinen urheiluauto, joka kehitettiin, kun Mercedes-Benz ja McLaren tekivät yhteistyötä vuonna 2003. Tavoitteena oli luoda ultimaattinen GT-auto. Tämän seurauksena auto rakennettiin vauhtiin käsin rakennetulla 5.4 V8-kompressorimoottorilla, joka tuottaa jopa 615 hevosvoimaa ja 575 lb-ft vääntöä.

Tämä kilpa-ajoa varten tehty auto kiihdytti 0-100 nopeuteen 3,4 sekunnissa, mikä oli tuohon aikaan poikkeuksellista. Vuoden 2010 jälkeen SLR McLaren korvattiin SLR AMG:llä, joka on vielä nopeampi ja suorituskykyisempi. Vaikka tämä auto on nopea, sillä on myös erinomainen käsiteltävyys ja vakaus.

1979 – Nykyinen Mercedes-Benz G-luokka

Mercedes-Benz G-luokka kehitettiin ensin sotilasajoneuvoksi. Tämä ylellinen katumaasturi on valmistettu Itävallassa, ja se on yksi parhaista koskaan rakennetuista katumaastureista. Sen laatikkomuoto tekee siitä ainutlaatuisen, kun se kruisailee maanteillä tai jopa maastossa. Tämä auto on julkkisten, erityisesti räppäreiden, suosiossa.

  Mitkä Mercedes-Benz-mallit ovat kovakattoisia avoautoja?

1998 – 1999 Mercedes-Benz CLK GTR.

Mercedes CLK GTR valmistettiin vuonna 1999 FIA GT1-luokan peruuntumisen jälkeen. Mercedes rakensi näitä autoja vain kolmekymmentä kappaletta. Tässä superurheiluautossa oli V12-moottori keskellä laivaa, joka oli suurennettu 6,9 litran kokoiseksi maantieautoksi. Sen teho oli 604 hevosvoimaa ja vääntömomentti 572 lb-ft.

C111 Prototype (1970)

Olisi vääryys, jos emme esittelisi Mercedes-Benz C111 -prototyyppiä, joka on rakennettu vuonna 1970. Tämä on yksi innovatiivisimmista ja suorituskykyisimmistä Mercedes-Benzistä, joita on koskaan rakennettu. C111 oli keskimoottorinen, takavetoinen kaksipaikkainen urheilukupé, jonka alusta oli lasikuituinen. Valitettavasti autoa ei koskaan rakennettu prototyyppiä pidemmälle.

Kysymyksiä Mercedeksen ostamisesta

Mikä on paras koskaan valmistettu Mercedes?

Vaikka Mercedeksen automerkkejä ja -malleja on tuhansia, jotkut niistä päihittävät toiset. On vaikea valita yhtä Mercedestä kaikkien aikojen parhaaksi, sillä on olemassa useita erinomaisia malleja. Vuosien 1990-1994 500 E Mercedes on kuitenkin yksi parhaista koskaan valmistetuista Mercedeksistä.

Mikä on paras käytetty Mercedes ostettavaksi?

Toisin kuin uuden auton ostaminen, käytetyn auton ostaminen vaatii paljon huomiota yksityiskohtiin. Joissakin käytetyissä autoissa on ongelmia, jotka saattavat maksaa sinulle paljon ongelmia. Paras ostettava käytetty Mercedes-automalli on 2008-2012 käytetty Mercedes E-Class. Tämä auto on luotettava ja helppo huoltaa.

Mitkä ovat kaikkien aikojen luotettavimmat Mercedes-ajoneuvot?

Mercedes luo joitakin markkinoiden luotettavimmista ajoneuvoista. Mercedes E-luokka on luotettavimpia autoja, ja sen jälkeen Mercedes C-luokka. Luotettavin Mercedes-malli on kuitenkin vuoden 2008 Mercedes E-luokka. Kyseessä on ylellinen sedan, jossa on erittäin herkkä ohjaus. Sillä on myös korkea turvallisuusluokitus.

  Mikä on tehokkain Mercedes?

Onko Mercedes hyvä auto ostaa?

Kyllä, se on. Mercedes on yksi parhaista autoista, joita voit ostaa, jos haluat luotettavan, mukavan ja ylellisen auton. Mercedes-Benzin autot eivät ole ainoastaan kestäviä, vaan ne ovat myös erittäin edistyksellisiä ja niillä on markkinoiden parhaita turvallisuusluokituksia.

Parasta tai ei mitään

Mercedes-Benz on pitänyt kiinni iskulauseestaan: ”Parasta tai ei mitään”. Yli 129 vuoden ajan, jonka yritys on ollut olemassa, se on jatkanut erittäin edistyksellisten ja luotettavien ajoneuvojen valmistamista. Siksi kaikkien aikojen parhaan Mercedes-mallin valitseminen on varsin haastavaa.
Siitä huolimatta edellä listaamamme Mercedes-mallit ovat parhaita valintoja, jotka tekivät suuria virstanpylväitä autojen historiassa. Ne ovat joitakin kaikkien aikojen myydyimpiä Mercedes-autoja. Onko olemassa muita Mercedes-Benz-malleja, joiden mielestäsi pitäisi olla tällä listalla? Kerro meille!

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z