Mitkä ovat käytetyn auton ostamisen hyvät ja huonot puolet?

Käytetyn auton ostaminen on aina hyvä tapa säästää rahaa, varsinkin jos valitset edullisimmat vaihtoehdot. Lisäksi elämme aikaa, jolloin teknologia on saavuttanut vaikuttavan tason, ja on vaikea olla ajattelematta, että 3 vuotta vanha auto on yhtä hyvä kuin upouusi.

Käytetyn ostamiseen liittyy kuitenkin muutamia varoituksia. Vaikka uudella autolla saattaisitkin säästää rahaa pitkällä aikavälillä, jos ostat huolella ja tarkkailet markkinoita laajemmassa mittakaavassa, ei oikeastaan ole enää mitään syytä ostaa uutta. Autot ovat kiistatta saavuttaneet pisteen, jossa innovaatiot alkavat muuttua älypuhelimen kaltaisiksi ja tarpeettomiksi.

Tämä on erityisen ilmeistä urheiluauto-osastolla, ja monet harrastajat väittävätkin, että olemme jo saavuttaneet urheiluautojen huipputason ja että kaikki uudemmat urheiluautot ovat hitaasti tulossa pisteeseen, jossa niiden tuotto vähenee.

Riippumatta siitä, mitä mieltä olet, käytetyn ostaminen on todellakin arvokas vaihtoehto. Mutta jos haluat aina markkinoiden uusimman ja kiiltävimmän auton, sinun kannattaa harkita kolmen vuoden rahoitus- tai leasing-sopimuksia, sillä niiden avulla voit olla aina autopelin huipulla.

Käytetyn ostamisen edut

Hinta

Käytetty auto maksaa keskimäärin jopa 50 % vähemmän kuin uusi, ja useimmat kuluttajat vaihtavat autonsa 6 vuoden välein. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ostat käytetyn auton nyt, etkä tuhlaa rahojasi erittäin korkeilla kilometreillä ajettuihin autoihin, voitat lopulta.

Loppujen lopuksi saat 40 000 dollarin auton 20 000 dollarilla, joten arvo on kiistaton. Näin voit käyttää enemmän rahaa seuraavaan autoosi, ja lopulta voit ostaa upouuden auton parin vuoden kuluttua. Mutta silloinkin saatat huomata, että arvoero on aivan liian suuri, ja se mitä saat, sen seurauksena, ei ole.

  Parhaat superautot pitkille kuljettajille

Poistot

Suurin motivaatiotekijä käytetyn auton ostamiseen on auton arvon aleneminen, sillä autot menettävät jopa 10-11 % alkuperäisestä arvostaan heti, kun ne lähtevät uuden auton tontilta. Viiden vuoden kuluttua tapahtuvaa 50 prosentin arvonalennusta pidetään kohtuullisena, joten on melko selvää, että uuden auton ostaminen suoraan on taloudellisesti hieman vastuutonta.

Hienoa 3-5 vuotta vanhassa autossa on se, että arvonalennus on jo ohi, etkä sinä ole se, joka sen maksaa. Vaikka 100 000 dollarin auton uuden auton tuoksu tuntuukin herkulliselta, se ei maksa 50 000 dollaria. Näin on erityisesti siksi, että useimmat autonvalmistajat päivittävät mallin yleensä vasta 5 vuoden tuotannon jälkeen.

Lisäkustannukset

Toinen valtava uuden auton ostamista estävä tekijä on uuteen autoon yleensä liittyvät lisäkustannukset. Vaikka kauppa vaikuttaisi kohtuulliselta, joudut usein maksamaan markkinakorjaukset, toimituskulut, määränpäämaksut, jälleenmyyjän valmistelut ja toimitusta edeltävät tarkastukset.

Käytettyä ostaessa tällaisia asioita ei ole, koska joku on jo maksanut niistä. Jos lasket ne yhteen, nämä kustannukset voivat hitaasti kasaantua pariin tuhanteen dollariin. Lopulta kauppa ei tunnu enää kovin houkuttelevalta.

Vakuutuskustannukset

Toinen hyvä syy siihen, miksi käytetyt autot ovat niin edullisia, ovat vakuutuskustannukset. Uuden ja käytetyn auton arvon välinen ero kasvaa nopeasti, ja niin myös vakuutusmaksut. Suurin osa arvonalennuksesta on jo ohi, ja kaikki mallin mahdolliset vikojen ja vikailmoitusten kohteet ovat jo selvillä.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat käytetyt autot?

Varaosia on tarjolla enemmän, autoliikkeet ovat tottuneempia työskentelemään vanhempien autojen parissa, eikä vakuutusyhtiö ole niin stressaantunut halvemmasta autosta. Uudet autot ovat parin ensimmäisen vuoden aikana arvaamattomia, ja vakuutusyhtiöt ottavat sen huomioon.

Käytetyn ostamisen haitat

Lemonit

Vaikka auto saattaisikin vaikuttaa ulkoisesti kunnolliselta, et voi koskaan olla liian varma mekaanisista ja sähköisistä seikoista. Käytetyt autot ovat = käytettyjä, ja tämä tarkoittaa, että lähitulevaisuudessa on suurempi mahdollisuus rikkoutumiseen ja ennakoimattomiin kustannuksiin.

Vaikka ennen ostoa suoritettavalla katsastuksella voidaan välttää monet näistä ongelmista, mikään tarkastus ei ole täydellinen. Rehellisesti sanottuna ei ole mitään keinoa sanoa varmasti, ettei käytetty auto, varsinkaan vanhempi auto, hajoa heti, kun sitä aletaan käyttää.

Takuut

Aina kun ostat uuden tuotteen, uuden matkapuhelimen, uuden auton tai jääkaapin, sinulla on todennäköisesti muutaman vuoden takuu. Mutta kun ostat käytettynä, kaikki nämä takuut ovat todennäköisesti vanhentuneet. Ja tämä voi myös pilata uuden käytetyn auton kokemuksen.

Takuu on uuden auton omistamisen suurin yksittäinen seikka, sillä se käytännössä poistaa kaikki ennakoimattomat kustannukset, joita saattaa aiheutua, jos pidät huolta autostasi. Voit olla varma siitä, että mitä tahansa tapahtuukin seuraavien vuosien aikana, et joudu maksamaan siitä.

Huolto-ohjelmat

Huolto-ohjelmat ja takuut kulkevat käsi kädessä, ja kun takuusi päättyy, myös huolto-ohjelmat todennäköisesti päättyvät. Tämä tarkoittaa sitä, että jos autosi hajoaa, olet itse vastuussa siitä, missä ja miten se korjataan.

  Kuinka luotettavia itsepysäköivät autot ovat?

Herää vuosisatoja vanha kysymys. Pitäisikö minun mennä jälleenmyyjän vai riippumattoman autoliikkeen kautta? Jos menen jälleenmyyjän kautta, maksan enemmän, mutta auton arvo on paremmin suojattu. Jos menen riippumattoman autoliikkeen kautta, lasku tulee todennäköisesti halvemmaksi, mutta auton arvo myös halpenee.

Luotettavuus

Käytettyjen autojen asiakkaat ovat huolissaan takuista ja huolto-ohjelmista lähinnä siksi, että yleinen luotettavuus ei ole enää yhtä hyvä kuin ennen. Kun autoon on kertynyt melko paljon ajokilometrejä, monet olennaiset osat alkavat kulua, ja ne tarvitsevat lopulta korjauksia.

Ja tätä ei voi kiistää, vaikka kuka tahansa sanoisi mitä tahansa, käytetty auto ei tule koskaan olemaan yhtä luotettava kuin uusi. Jotkut saattavat jopa väittää, että arvoerot ovat kohtuullisia, koska luotettavuus on huomattavasti alhaisempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z