Mitkä ovat Teslan haitat?

Tesla on epäilemättä markkinoiden paras sähköautomerkki. Mutta ennen kuin käytät paljon vaivalla ansaitsemiasi rahoja Teslan ostamiseen, sinun on tiedettävä sen hyvät ja huonot puolet. Ennen kuin tarkastelemme Teslan hyviä puolia, mitkä ovat Teslan omistamisen haitat?

Teslalla on useita haittatekijöitä, joita ovat muun muassa korkeat aloituskustannukset, korkeat korjauskustannukset, akkujen hajoaminen, sisätilojen puute, huoltokeskusten puute, akkujen hajoaminen, alhainen hinauskapasiteetti ja korkea vakuutusmaksu. Kannattaa kuitenkin punnita plussat ja miinukset ennen kuin tekee päätöksen ostamisesta.

Tässä on joitakin Teslan haittoja:

 • Korkeat aloituskustannukset
  Tesla-autojen suurin haittapuoli on niiden alkuhinta. Siksi Elon Musk lupasi rakentaa Tesla-autoja, jotka maksavat vähintään 25 000 dollaria. Tällä hetkellä halvin Tesla maksaa noin 41 000 dollaria, mikä on melko korkea hinta.
 • Huoltokeskuksen puute
  Toinen haaste, jonka Tesla-autojen omistajat kohtaavat, on huoltokeskusten puute. Kyllä, Teslalla saattaa olla huoltokeskuksia ympäri maata, mutta ne eivät ole tasaisesti jakautuneet kuten muut suuret automerkit. Lisäksi Teslan huoltokeskuksissa kestää kauan vastata tai ajoittaa huoltoa.
 • Korkeat korjauskustannukset
  Vaikka Tesla on luotettavampi kuin valtavirran luksusmerkit, kuten Mercedes ja BMW, auto voi olla kalliimpi korjata kuin jopa perinteiset automerkit. Tämä johtuu siitä, että jos joudut onnettomuuteen, saatat joutua maksamaan paljon rahaa auton korjaamisesta. Esimerkiksi yksinkertainen lommo maksaa yli 7 000 dollaria.
 • Korkea vakuutusmaksu
  Korjaus- ja huoltokustannusten korkeuden sekä epäluotettavuuden vuoksi Teslan vakuutusmaksut ovat jonkin verran korkeammat. Siksi sinun on oltava valmis maksamaan Teslan vakuuttamisesta alan keskiarvoa enemmän.
 • Akun hajoaminen
  Teslan omistamisen toinen merkittävä haittapuoli on se, että akku hajoaa jonkin ajan kuluttua. Tämän seurauksena toimintasäde pienenee ja sinun on ostettava uusi akku. Tämä on yleisempää kylmemmillä alueilla, joilla akku hajoaa nopeammin.
 • Pidempi korjausaika
  Jos autossasi on ongelma ja joudut käymään Teslan huoltokeskuksessa, saatat joutua odottamaan korjausta päiviä tai jopa kuukausia. Vaikka Tesla kasvattaa myyntiään ja autotuotantoaan, Tesla-huoltokeskuksia on rajoitetusti.
 • Melko vaarallista
  Kuten useimmat täyssähköautot, myös Tesla on hiljainen toiminnassaan, mikä voi olla vaarallista kuljettajalle ja muille autoilijoille. Koska toinen kuljettaja ei kuule auton lähestymistä, ellei hän näe sitä, onnettomuus voi sattua milloin tahansa.
 • Huonot sisätilat
  Kun vertaa Teslaa muihin luksusautomerkkeihin, kuten Mercedes-Benziin, huomaa, että Teslan sisätilat ovat hieman puutteelliset. Jos siis haluat ylellisemmän ja mukavamman sisätilan, Tesla ei ole ratkaisu.
 • Alhainen vetokyky
  Jos rakastat tavaroiden hinaamista autosi perässä, Tesla ei ole hyvä valinta. Tämä johtuu siitä, että sen hinauskapasiteetti on alhainen. Ainoa Tesla-malli, jolla on hyvä vetokapasiteetti, on Tesla Cybertruck.
 • Huono laatu
  Tesla saattaa olla suosittu tekniikkansa vuoksi, mutta sen rakentamisen laatu on huono. Ostajat ovat aiemmin valittaneet paneeliväleistä, maalausongelmista ja kolinasta. Nämä saattavat pakottaa palauttamaan auton valmistajalle ongelmien korjaamiseksi.
 • Renkaat kuluvat nopeammin
  Koska Teslat koostuvat akkupaketeista, nämä autot ovat melko painavia. Tämän vuoksi renkaat saatetaan joutua vaihtamaan jo muutaman kilometrin jälkeen.
  Käyttääkö Tesla erikoisrenkaita?

Mitkä ovat Teslan omistamisen edut?

 • Kaunis auto
  Tesla valmistaa joitakin markkinoiden kauneimmista autoista. Kiitos lähinnä niiden minimalistisen muotoilun, joka tekee niistä houkuttelevia monille autojen ystäville.
 • Hyvin levinneet superlatausasemat
  Yksi Teslan suurimmista myyntivaltteista on se, että niillä on hyvin levinneitä superlatausasemia eri puolilla maailmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että matkustamisesta pitävät ihmiset eivät jää matkan varrella jumiin, koska he voivat helposti ladata autonsa.
 • Alhainen poistoarvo
  Monien luksusajoneuvojen arvo laskee lähes 20 prosenttia, kun ne lähtevät näyttelytilasta. Hyvä esimerkki tästä on BMW. Näin ei kuitenkaan ole Teslan kohdalla, sillä käytetty Tesla maksaa paljon.
 • Polttoainekustannusten säästöt
  Toisin kuin polttomoottoriautot, Tesla ei tarvitse polttoainetta toimiakseen. Siksi sinun ei tarvitse huolehtia polttoainekustannusten noususta tai laskusta tai edes jonottamisesta pumppujen luona.
 • Hiljaisempi toiminta
  Toisin kuin bensiinikäyttöiset autot, Teslat ovat erittäin hiljaisia toiminnaltaan, mikä tarkoittaa, että melu ei häiritse sinua, kun ajat kotiin.
 • Ajoneuvon turvallisuus
  Turvallisuuden osalta Tesla on markkinoiden turvallisimpia autoja. Suuri osa tästä johtuu Teslan tarjoamasta autopilottitoiminnosta.
 • Kehittynyt infotainment-järjestelmä
  Tesla ylpeilee yhdellä markkinoiden kehittyneimmistä infotainment-järjestelmistä. Jokaisessa Teslassa on suuri näyttö, joka tekee niiden edistyksellisten autojen käytöstä helppoa.
 • Itsestään ajava teknologia
  Tämä on yksi niistä ominaisuuksista, joiden ansiosta Tesla erottuu muista edistyksellisistä ajoneuvoista. Itsestään ajava ominaisuus tekee tämän auton ajamisesta hauskaa ja turvallista samaan aikaan.
  Onko Tesla parempi kuin BMW?

FAQ

Ovatko sähköautot ympäristöystävällisiä?

Verrattuna polttomoottoriautoihin sähköautot ovat ympäristöystävällisiä. Tämä johtuu siitä, että ne eivät käytä bensiiniä, joka tuottaa hiilidioksidia, joka lopulta saastuttaa ympäristöä. Siksi sähköautot voivat auttaa saavuttamaan puhtaamman ilman ja vähemmän kasvihuonekaasuja.

Onko totta, että sähköautojen omistajat saavat verohyvitystä?

Kyllä, he saavat. Teslan tai muiden täyssähköautojen alkuperäiset omistajat voivat saada hyvitystä veroilmoituksessaan pelkästään siitä, että heillä on käytössään auto, joka on hyväksi ympäristölle. Sinun on kuitenkin tunnettava tällaisiin verotustilanteisiin liittyvä hienopainettu teksti. Joissakin osavaltioissa voit kuitenkin saada jopa 7 500 dollarin hyvityksen.

Miksi ihmiset rakastavat Teslaa sen puutteista huolimatta?

Kyllä, Teslalla voi olla useita takaiskuja, mutta se ei tarkoita, että se olisi huono auto. Kaiken kaikkiaan Teslan edut ovat suuremmat kuin haitat. Sitä paitsi useimmat ihmiset rakastavat Teslaa sen huipputeknologian, itseajo-ominaisuuden ja erinomaisen toimintasäteen vuoksi. Lisäksi Teslalla on erinomainen superlatausverkosto.

Bottom line

Ennen kuin ostat Teslan, on tärkeää selvittää sen hyvät ja huonot puolet. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan valinnan ja näkemään, pystytkö selviytymään Teslan mukanaan tuomista haitoista. Joitakin Teslan tärkeimpiä haittoja ovat korkeat alkukustannukset, akkujen hajoaminen, korkeat vakuutusmaksut ja pidempi korjausaika.

Kaiken kaikkiaan, jos vertaat Teslan etuja ja haittoja, huomaat, että edut ovat haittoja suuremmat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z