Mitkä ovat Teslan omistamisen negatiiviset puolet?

Tesla on yksi markkinoiden suosituimmista automerkeistä. Kiitos sen tyylikkään muotoilun, edistyksellisen teknologian ja erinomaisen toimintasäteen. Teslalla on kuitenkin myös useita negatiivisia puolia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää ennen lopullista päätöstä.

Joitakin Teslan omistamisen yleisiä puutteita ovat muun muassa rakentamisen laatuongelmat, korkeat korjauskustannukset, korkea lähtöhinta, tylsä sisustus, huoltokeskusten puute, akkujen hajoaminen, pidempi korjausaika ja heikko vetokyky. Jos siis aiot omistaa Teslan, ole valmis kamppailemaan näiden vastoinkäymisten kanssa.

Seuraavassa on selitetty Teslan omistamisen negatiiviset puolet yksityiskohtaisesti:

Rakentamisen laatuongelmat

Yksi tärkeimmistä haasteista, joita Teslan omistajat kohtaavat, on rakentamisen laatuongelmat. Teslan kysyntä on kasvanut nopeasti ja pakottanut yhtiön lisäämään tuotantoa, mikä on johtanut heikkolaatuiseen tuotantoon. Jos autossasi on kuitenkin rakennusvirhe, voit aina palauttaa sen ja korjata sen.

Hyvä uutinen on, että kaikissa Tesloissa ei ole rakentamisen laatuongelmia, sillä tämä ongelma on yleinen Tesla Model 3:ssa, Model Y:ssä ja Model X:ssä. Tesla Model S:ssä on vähiten tapauksia, joissa on rakentamisen laatuongelmia. Ota siis aikaa ostaessasi Teslan, jotta päädyt malliin, jossa on vain vähän ongelmia tai jossa ei ole lainkaan ongelmia.

Joitakin yleisimpiä rakentamisen laatuongelmia ovat maalipinta, paneelien välit, väärän suuntaiset verhoilut ja kolina.

Korkeat korjauskustannukset

Koska kyseessä on luksusauto, Teslan korjaaminen tai huoltaminen ei ole halpaa. Jos siis päätät hankkia sellaisen, sinun on oltava valmis varaamaan reilusti rahaa auton korjaamiseen, kun se hajoaa. Päinvastoin, Teslan huolto on hieman edullisempaa kuin muiden luksusautojen, kuten Audin, Mercedes-Benzin ja BMW:n.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Korkea lähtöhinta

Toinen negatiivinen asia Teslan omistamisessa on korkea alkuhinta. Koska Tesla on luksusauto, sen omistaminen vaatii paljon rahaa. Halvin Tesla-malli eli Tesla Model 3 Standard Range Plus maksaa noin 38 000 dollaria. Elon Musk on kuitenkin luvannut tehdä auton, joka maksaa noin 25 000 dollaria.

Tylsät sisätilat

Jos olet omistanut Mercedes-Benzin, Porschen, BMW:n tai jopa Audin, huomaat, että Teslan sisätilat ovat puutteelliset. Koska Tesla on luksusauto, sen on tehtävä parempaa työtä ylellisen ja mukavan sisätilan tarjoamiseksi. Tällä hetkellä se on yksinkertainen ja tavallinen, mikä on kolaus tälle kauniille sähköautolle.

Huoltokeskusten puute

Suurin päänsärky Teslan omistamisessa on odottaa päiviä auton korjausta. Koska Teslan huoltokeskuksia ei ole paljon eikä niillä ole jälleenmyyjiä, saatat joutua odottamaan päiviä ennen kuin autosi korjataan. Lisäksi sinun on ensin varattava aika.

Akun hajoaminen

Jos asut kylmillä alueilla, akun hajoaminen on vakava ongelma, ja saatat joutua vaihtamaan akun lyhyemmässä ajassa. Siitä huolimatta Teslan akku menettää silti vähintään 10 % toimintasäteestään muutaman vuoden kuluessa omistamisesta.

Pidempi korjausaika

Sen lisäksi, että korjaukset ovat kalliita ja huoltokeskuksia on vähän, Teslan korjaamiseen kuluvat ajat ovat mielettömiä. Tämä johtuu siitä, että Tesla lisää ahkerasti tuotantoa, mutta se ei vastaa uusien palvelukeskusten avaamista.

  Mikä Teslassa on niin erityistä?

Vähäinen hinauskyky

Vaikka voit hinata Teslalla, tämä tarkoittaa, että uhraat vähintään 50 % kantomatkasta, mikä on naurettavaa. Jos esimerkiksi Teslan toimintasäde on 320 mailia, sinulla on vain 160 mailin toimintasäde. Et siis pysty vetämään raskasta kalustoa kuten bensiiniautot.

Mitkä ovat Teslan omistamisen hyvät puolet?

Huolimatta siitä, että Teslalla on useita takaiskuja, sillä on myös useita positiivisia puolia, joita ovat muun muassa alhaiset omistuskustannukset, erinomainen muotoilu tai tyyli, jälleenmyyjien puuttuminen, turvalliset autot, itseohjautuva teknologia, alhainen poistotaso ja kehittynyt infotainment-järjestelmä. Kaikki nämä hämmästyttävät ominaisuudet tekevät Teslalla ajamisesta hauskaa.

FAQ

Onko Tesloissa paljon ongelmia?

Ei, Teslalla ei ole paljon ongelmia kuten muilla luksusautomerkeillä ja -malleilla. Tämä johtuu siitä, että Teslassa on vähemmän liikkuvia osia kuin useimmissa luksusautoissa, joten huolta aiheuttavia asioita on vähän. Teslalla on kuitenkin myös omat yleiset ongelmansa, kuten rakentamisen laatu.

Ovatko Teslan omistajat tyytyväisiä autoihinsa?

Kyllä, Teslan omistajat ovat tyytyväisiä autoihinsa huolimatta negatiivisista haasteista, joita he kohtaavat päivittäin. Teslan tarjoamien erittäin kehittyneiden ominaisuuksien ansiosta poikkeuksellinen suorituskyky, turvallisuus ja mukavuus. Kaiken lisäksi Teslalla on sähköautoista paras toimintasäde, mikä tekee siitä parhaan vaihtoehdon ihmisille, jotka etsivät luotettavaa luksus-EV:tä.

Kuinka kauan Tesla-autot kestävät?

Teslat voivat kestää yli 20 vuotta, jos niitä huolletaan asianmukaisesti. Koska sähköautojen pitkäikäisyys riippuu akun kestävyydestä, useimmat Teslat kestävät 300 000-500 000 kilometriä. Huhujen mukaan Tesla on kuitenkin suunnittelemassa akkua, joka kestää yli miljoona kilometriä.

  Vaatiiko Tesla paljon huoltoa?

Jos Tesla siis onnistuu rakentamaan akun, joka kestää yli miljoona kilometriä, se on fantastinen virstanpylväs. Mutta tällä hetkellä, jos Teslan akku hajoaa 300 000 kilometrin jälkeen, se on vaihdettava uuteen, mikä on melko kallista. Sitä vastoin auton runko saattaa kulua nopeammin kuin akku.

Ovatko Teslat kalliita korjata?

Se riippuu siitä, mitä korjataan. Jos korjaat yksinkertaisia auton osia, käytät muutaman dollarin. Mutta jos kyseessä on vakava ongelma, joudut käyttämään paljon rahaa. Sitä paitsi auton korjauttaminen Tesla-huoltokeskuksessa on vaikeinta, sillä saatat joutua odottamaan päiviä tai jopa viikkoja.

Johtopäätös

Jos aiot hankkia Teslan, on tärkeää tietää positiiviset ja negatiiviset puolet ennen kuin maksat autosta. Joitakin tärkeimpiä haittatekijöitä, joita koet Teslan omistajana, ovat korkea hankintahinta, korkeat huoltokustannukset, pidempi korjausaika, tylsä sisustus, akkujen hajoaminen, rakentamisen laatu, huoltokeskusten puute ja heikko vetokyky.

Jos siis olet valmis selviytymään näistä haasteista, voit hankkia haluamasi Tesla-mallin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z