Mitkä ovat urheilulliset Mercedes-mallit?

Mercedes valmistaa monia erilaisia malleja lähes jokaiselle kohderyhmälle. Tavallisesta sedanin ja SUV:n ostavasta asiakaskunnasta urheiluautojen ja pian jopa hyperautojen harrastajiin, Mercedes haluaa tyydyttää kaikki autojen ystävät.

Monissa Mercedes-malleissa on urheilullisuutta, erityisesti AMG-paketeilla varustetuissa malleissa. Jotkin Mercedes-mallit, kuten SLS, SLR, AMG GT, CLK GTR, SL, SLC, ovat luonteeltaan urheiluautoja, ja useimmat täysiveriset AMG-mallit ovat myös hauskoja urheiluautoja.

Tietyt mallit, kuten CLK GTR tai tuleva AMG Project 1, ovat niistä kaikkein urheilullisimpia. Jossain määrin nämä kaksi ovat kirjaimellisesti katu-homologoituja (tiehyväksyttyjä) kilpa-autoja. Äskettäin julkaistu AMG GT Black Series jakaa myös paljon osia AMG GT3 -kilpa-auton kanssa.

Mercedesin kaksipaikkaiset urheiluautot

Kaksipaikkaisten urheiluautojen kaava on yksi vanhimmista urheiluautoista, ja se johtuu siitä, että tässä kokoonpanossa paino jakautuu tasapainoisesti akseleiden välillä, minkä ansiosta auto voi kurvata melko rauhattomasti. Urheiluautojen tarkoitus on taivuttaa fysiikan lakeja, ja kaksipaikkainen urheiluauto on siinä suhteessa erinomainen.

Jos haluat edullisemman kaksipaikkaisen pienikokoisen urheiluauton, Mercedes SLK/SLC-mallit ovat Mercedeksen tarjontaa. SLK/SLC:n AMG-versiot kilpailevat Mazda MX-5 Miatan tai Porsche Caymanin kanssa hauskana kompaktina urheiluautona ilman tähtitieteellistä hintaa.

Jos haluat isomman kaksipaikkaisen Mercedes-urheiluauton, SL-luokassa on muutamia urheiluautomaisia ominaisuuksia. Takaveto, AMG V8/12 -moottorit ja kunnollinen painojakauma ovat melko eduksi jännittävälle suorituskykyautolle. SL:n paino on hieman haitta SLC/SLK-malleihin verrattuna, mutta tehot kumoavat sen varmasti.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Mercedes Benzin superautot

Vaikka Mercedes harvoin lähtee keskimoottoristen täysiveristen superautojen tielle, SLS:n, AMG GT:n ja SLR McLarenin kaltaiset mallit ovat varsin kyvykkäitä superautoja. Nämä kolme ajoneuvoa tarjoavat jopa 631-720 hv, automaattivaihteiston, takavetoisen voimansiirron ja erityiset superautojen jousitusasetukset.

SLR on joukon vanhin, ja se on tehty AMG-McLaren-yhteistyössä. SLR:ssä on 5,4 litran V8-moottori, jossa on 650 hv, ja huippumalli, useita miljoonia dollareita maksava rajoitettu SLR Stirling Moss, saavuttaa 217mph, joka on tällä hetkellä Mercedeksen huippunopeusennätys.

SLS:n tuotanto alkoi muutama vuosi SLR:n jälkeen, ja SLS on edelleen todella suorituskykyinen ja haluttu supersport GT. Huippumalli SLS AMG Black Series tarjoaa yhden Mercedes AMG:n ikonisimmista moottoreista, 6,2-litraisen N/A V8-moottorin, jossa on 631 hv ja melko vaikuttava 2,45 kg/hv paino-teho-suhde.

Mercedeksen uusin superurheiluauto on AMG GT. AMG GT:tä on tarjolla 2-ovisena ja 4-ovisena coupe-mallina, mutta 2-ovinen on se, joka kannattaa hankkia, jos etsit todellista superurheiluautokokemusta.

Paras AMG GT -malli on epäilemättä AMG GT Black Series, BS on nykyinen Nurburgringin ennätyksen haltija nopeimpana tuotantoautona kuuluisalla radalla.

Mercedes Benz AMG -mallit

Mercedes valmistaa lukuisia eri malleja, kuten katumaastureita, sedaneja, viistoperiä, coupéja, roadstereita ja niin edelleen. Ja lähes jokainen Mercedeksen valmistama ei-kaupallinen malli saa lopulta AMG-käsittelyn.
AMG-käsittelyssä autosta tehdään paljon suorituskykyisempi AMG-spesifisellä moottorilla, suorituskykyiseksi luokitelluilla renkailla, kilpa-ajoneuvojen jousitusasetuksilla, suuremmalla teholla, pienemmällä painolla ja AMG:n erityisillä suorituskykyohjelmistoilla ja ajonhallintajärjestelmillä.

  Vaatiiko Mercedes premium-bensiiniä?

Jotkin mallit, kuten E63 AMG S sedan, ovat yhtä nopeita tai jopa nopeampia kuin jotkin Mercedeksen todelliset superautot. Uusin E63 pystyy alle 3 sekunnin nopeuteen 0-100 km/h. Tällaiset ajat ovat järjettömiä, sillä muutama vuosi sitten vain kalleimmat ja halutuimmat superautot pystyivät tällaiseen suoritukseen.

Mercedes-urheiluautoista tiedettävät asiat

Mitä ovat Mercedeksen hyperautot?

Mercedes ei ole tehnyt historiansa aikana kovinkaan montaa hyperautoa, ja hyperauton määritelmä on varsin epämääräinen. Jotkin mallit, kuten CLK GTR tai tuleva AMG Project 1, ovat kuitenkin aivan varmasti suorituskykyisen ajamisen osalta liigan verran edellä kaikkea, mitä Mercedes on koskaan tehnyt.

Nämä autot tarjoavat kilpa-autoelämyksiä maantielle, mikä tekee niistä melko käyttökelvottomia tavallisina arkiautoina. Project 1 tai CLK GTR ovat tarkoitusta varten rakennettuja kilpa-autoja, jotka on tehty radalle, vaikka ne ovatkin teknisesti tieliikennekelpoisia.

Mitkä ovat superauton/urheiluauton rajoitukset?

Urheilu- ja superurheiluautot tarjoavat jännittävän suorituskykyyn keskittyvän ajokokemuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että urheiluautot ovat melko rajoitettuja tavallisessa arkikäytössä. Ensinnäkin kaksipaikkaisessa urheiluautossa on vain kaksi erittäin tilarajoitteista istuinta.
Urheilu-/superurheiluautot ovat myös usein äänekkäitä, niissä on hyvin vähän äänenvaimennusta, ne ovat melko polttoainetaloudettomia ja niiden näkyvyys on rajallinen. Jopa E63 S AMG on melko rajoittunut, sillä sen jousitus on jäykkä, eikä se vastaa tavanomaisia Mercedes-sedanien standardeja.

  Missä Mercedeksessä on meluvaihteet

Pitäisikö minun harkita tavallisen Mercedeksen AMG-vaihtoehdon vai täysiverisen Mercedes-urheilu- tai superauton ostamista?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu yksinomaan siitä, mitä haluat autolta. Kuinka tosissasi olet, kun sanot haluavasi suorituskykyisen auton? Nämä kaksi autoa tarjoavat aivan eri tavalla saman asian.
Tavalliset AMG-mallit ovat nimensä mukaisesti tavallisia vahvistettuja Mercedes-malleja. Tämä tarkoittaa, että monet osat ovat edelleen samoja kuin tavallisissa Mercedes-malleissa, eivätkä ne ole yhtä urheilullisia kuin AMG GT:n kaltaiset täysiveriset Mercedes-urheiluautot. Jotkut pitävät E63:n tai S63:n kaltaisia autoja mieluummin moottoritien/autobaanan nopeaan ajoon.
Mutta jos aiot viedä autosi radalle ja todella kokea auton tarjoamien mahdollisuuksien rajat, mutta et silti halua ei-maantiekäyttöön tarkoitettua kilpa-autoa, täysimittainen Mercedes-urheilu-/supercar on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z