Mitkä Skoda Kamiq -vuodet on syytä välttää

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq on Skoda SUV-malliston pienin katumaasturi. Se on silti käytännöllinen, turvallinen ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Ja koska se on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, on tärkeää selvittää, mitkä mallivuodet erottuvat edukseen, ennen hankintaa. Mitä Skoda Kamiqin vuosimallia sinun kannattaa siis välttää?

Kaiken kaikkiaan Skoda Kamiqin mallivuodet ovat erinomaisia. Tästä huolimatta Skoda Kamiqin mallivuotta 2019 tulisi välttää, sillä siihen on kirjattu enemmän ongelmia kuin muihin mallivuosiin. Normaalien Skoda Kamiq -ongelmien lisäksi tällä autolla on ollut jo kaksi takaisinkutsua, mikä ei ole hyvä uutinen, sillä se on ollut markkinoilla vasta neljä vuotta.

Minkä Skoda Kamiqin vuosimallia sinun tulisi välttää?

Skoda Kamiq on mukava pienikokoinen katumaasturi, joka perustuu Volkswagen-konsernin MQB A0-alustaan. Se on odotetusti luotettava ja turvallinen auto, jossa on paljon erinomaisia ominaisuuksia. Siitä on myös useita moottorivaihtoehtoja ja erilaisia varusteita. Näin kiinnostuneilla ostajilla on useita moottori- ja sisustusvaihtoehtoja valittavana.

Kaikki Skoda Kamiq -vuodet eivät kuitenkaan ole miellyttäviä, sillä joissakin autoissa on ilmennyt enemmän ongelmia kuin toisissa autojen viiden vuoden aikana. Huonoin mallivuosi tähän mennessä on ollut 2019-malli. Vaikka tässä autossa on useita huippuominaisuuksia, kuten LED-ajovalot, 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja panoraamakatto, siinä on myös useita ongelmia.

Joitakin vuoden 2019 Skoda Kamiqin yleisimpiä ongelmia ovat liiallinen öljynkulutus, kytkinongelmat, polttoainepumpun vika, ohjelmistoviat ja vialliset istuinpäälliset. Yksi asia, joka tekee Skoda Kamiqin mallivuodesta 2019 ei-toivotun, on sen tähän mennessä suorittamat kaksi takaisinkutsua. Yllättävää kyllä, mallivuoden 2019 lisäksi yhdelläkään muulla Skoda Kamiq -mallivuodella ei ole ollut takaisinkutsuja.

  Yleisiä ongelmia Skoda Rapidissa

Skoda Kamiq 2019 -mallia kutsuttiin takaisin ohjelmisto-ongelman ja viallisen istuinsuojan vuoksi. Valmistaja totesi, että elo- ja syyskuun 2019 välisenä aikana valmistettujen Skoda Kamiqien hätäpuhelujärjestelmän (eCall) viestintämoduulin ohjelmisto ei täytä vaatimuksia.

Toinen takaisinkutsu koski heinäkuun ja syyskuun 2019 välisenä aikana valmistettuja Skoda Kamiq -malleja. Ongelma liittyi istuinsuojien saumoihin, joissa havaittiin vikaa. Tämän seurauksena ne voivat vaikuttaa sivuturvatyynyjen suojatoimintoon, mikä lisää loukkaantumisvaaraa onnettomuustilanteessa.

Mikä on paras Skoda Kamiqin vuosimalli?

Skoda Kamiqin mallivuosi 2019 saattaa olla malliston huonoin mallivuosi, mutta se ei tarkoita, että kaikki Skoda Kamiqit olisivat huonoja autoja. Skoda Kamiqin mallivuosi 2022 on nimittäin osoittautunut luotettavaksi, turvalliseksi ja edistykselliseksi. Lisäksi käyttäjät eivät ole antaneet yhtään takaisinkutsua, ja siinä on Kamiq-malliston vähiten ongelmia.

Kuitenkin, kuten mallivuoden 2019, tämän mallin omistajien on odotettava tavanomaisia Skoda Kamiq -ongelmia, kuten liiallista polttoaineen käyttöä, kytkinongelmia ja polttoainepumpun vikaantumista, kun se kerää paljon kilometrejä. Kaiken kaikkiaan tässä mallivuodessa on paremmat ominaisuudet, ja se on kehittyneempi.

FAQ

Onko Skoda Kamiq luotettava?

Totta kai, kyllä! Skoda Kamiq kuuluu markkinoiden luotettavimpiin pienikokoisiin katumaastureihin. Se kirjaa vähemmän ongelmia kuin sen tärkeimmät kilpailijat VW T-Cross ja Seat Arona. Kaiken lisäksi tämä auto sai EURO NCAP:n törmäystestissä viisi tähteä, mikä on erinomaista.

  Skoda Kodiaq Akkuongelmat

Aikuisten matkustajien luokassa auto sai 96 prosentin tuloksen, mikä on yksi EURO NCAPin historian korkeimmista arvosanoista. Lisäksi polkupyöräilijöiden suojaus sai kaikki kuusi pistettä, mikä kuvastaa Front Assist with Predictive Pedestrian and Cyclist Protection -järjestelmän myönteistä vaikutusta.

Kuinka kauan Skoda Kamiq kestää?

Vaikka Skoda Kamiq on ollut markkinoilla vasta 5 vuotta, tämä on auto, joka kestää yli 200 000 kilometriä. Skoda-mallien historiasta päätellen tämän auton pitäisi ajaa helposti 150 000 kilometriä. Mutta hyvällä hoidolla ja kunnossapidolla sen pitäisi kestää yli 200 000 kilometriä. Omistajan tarvitsee vain noudattaa suositeltuja määräaikaishuoltoja.

Mitkä ovat Skoda Kamiqin yleiset ongelmat?

Riippumatta siitä, valitsetko Skoda Kamiqin vuosimallin 2019 vai 2022, sinun tulee varautua kohtaamaan joitakin yleisiä ongelmia. Näitä ovat muun muassa liiallinen öljynkulutus, polttoainepumpun vikaantuminen ja kytkinongelmat. Nämä ongelmat voidaan kuitenkin välttää auton asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

Mitä eroa on Skoda Kamiqin ja Skoda Karoqin välillä?

Skoda Kamiq on uusin lisäys Skodan upeaan katumaasturimallistoon. Se seuraa isomman Skoda Kodiaqin ja kompaktin Skoda Karoqin jalanjälkiä. Lisäksi Skoda Kamiq on malliston pienin katumaasturi, eli Karoq on hieman suurempi.

Sen sijaan Skoda Kamiq on polttoainetehokkaampi ja halvempi ylläpitää kuin Skoda Karoq. Lisäksi Karoqissa on tilavammat sisätilat ja suurempi tavaratila kuin Kamiqissa, kun taas Kamiq on halvempi kuin Karoq.

  Skoda Kamiq 1.5 TSI ongelmat

Kumpi auto on parempi – Skoda Kamiq vai VW T-Cross?

Skoda Kamiqilla ja Volkswagen T-Crossilla on paljon yhtäläisyyksiä. Sen lisäksi, että nämä autot perustuvat samaan alustaan, niillä on myös samanlaiset moottorit. Siitä huolimatta ne päihittävät toisensa monin tavoin. Jos etsit mukavuutta, tilavuutta ja tehokkuutta, kannattaa valita Skoda Kamiq.

Mutta jos kaipaat luokkaa, hiljaisuutta ja edistyksellisyyttä, suosi Volkswagen T-Crossia. Kaiken kaikkiaan Skoda Kamiq on parempi auto, sillä se on käytännöllisempi, nopeampi ja halvempi kuin VW T-Cross.

Loppupäätelmät

Jos etsit luotettavaa Skoda Kamiq -mallivuotta, johon sijoittaa, sinun kannattaa pysyä kaukana mallivuodesta 2019. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että auto olisi epäluotettava, mutta se on Skoda Kamiqin vähiten luotettava mallivuosi. Kaiken kaikkiaan se on edelleen hieno, tehokas, käytännöllinen ja turvallinen auto.

Paras Skoda Kamiq -mallivuosi on Skoda Kamiq 2022. Tämä mallivuosi on rekisteröinyt vähiten ongelmia ja se on hieman edistyneempi kuin edeltäjänsä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z