Mitkä turvaistuimet ovat mukavia?

Jos vietät paljon aikaa työpöydän tai ratin takana, mukava istuin on välttämätön. Nykyaikaisissa autoissa on tarjolla monisuuntaisesti säädettäviä lämmitettyjä ja jäähdytettyjä hierovia istuimia, mutta nekin voivat joskus tuntua liian jäykiltä tai pehmeiltä.

Markkinoiden mukavimman turvaistuimen löytäminen riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, mutta on olemassa muutamia automalleja, jotka tunnetaan mukavista istuimistaan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää kohtuuttomia summia saadaksesi mukavat istuimet.

Jos kuitenkin haluat mukavimmat, sinun on valittava kalleimmat. Alemmassa päässä on Mini Cooper 3-ovinen viistoperä, pieni auto, jossa on suuret istuimet. VW Golf ja Mazda6 tarjoavat myös mukavat istuimet edullisempaan hintaan.

Jos haluat enemmän ylellisyyttä, Mercedes Benz S-luokka on aina tunnettu vaikuttavasta istuinmukavuudesta ja tekniikasta. Vaikka S-luokka tarjoaa uskomattoman mukavat istuimet, Rolls Royce Phantom on ylivoimaisesti paras auto istuinmukavuuden ja istuinten viimeistelyn osalta.

Mini Cooper 3-ovinen viistoperäauto

3-ovinen Mini Cooper -viistoperä on selvä todiste siitä, että mukavien istuinpaikkojen saamiseksi ei tarvitse käyttää valtavasti rahaa. Istuinten lisäksi Mini tuntuu sisältä ja ulkoa hienostuneelta, ja sen sisätiloissa on paljon hienoja muotoilun yksityiskohtia ja materiaalivalintoja.

3-ovisen Minin istuimet ovat hyvin pehmustetut ja hyvin säädettävissä, joten istuimet ovat helposti mukavat koosta tai pituudesta riippumatta. Vaikka Mini ei ole koskaan ollut auto, jossa on mainittavaa määrää päätä ja jalkatilaa, 3-ovisen kokoonpanon ansiosta tämä Mini on todella tilava.

  Mikä on halvin tapa lähettää autoni?

VW Golf

Volkswagen Golf on auto, joka tunnetaan loistavista yleisominaisuuksistaan, mutta Mk8-sukupolvi ei ole niin hyvä kuin kaikki toivoivat. Silti Mk8-sukupolvi tarjoaa paljon, ainoa ero on, että nyt Golfilla on kovempi kilpailu.

Oli miten oli, istuimet ovat edelleen erittäin mukavat. VW päätti karsia paljon kustannuksia monissa uudemmissa VAG-malleissa, mutta istuimet on onneksi jätetty ennalleen. Se tarkoittaa, että ne ovat monisuunnassa säädettävät ja lämmitettävät, mutta parasta Golfin istuimissa on se, että ne ovat mukavat vuosikausia.

Mazda 6

Vaikka et ikinä odottaisi Mazdan olevan lähelläkään ”autoja, joissa on mukavimmat istuimet” -kilpailun kärkeä, olisit väärässä, sillä Mazda 6:lla on muutama temppu hihassaan. Mazda 6:n istuimet on valmistettu tärinänkestävästä korkean tiheyden uretaanista, joka on suunniteltu pitämään sinut mukavana pitkiä aikoja.

Istuinten lisäksi Mazda 6 on myös hyvännäköinen, ja sen sisätilat ovat huippuluokkaa. On melko ilmeistä, että Mazda on viime aikoina käynyt läpi jonkinlaista markkinoiden uudelleenjärjestelyä, joka on suunnattu varakkaammille asiakkaille. Ja mitä mukavuuteen tulee, Mazda 6 täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mercedes Benz S-luokka

On epäreilua puhua mukavuudesta mainitsematta mukavuuden vertailukohtaa – Mercedes Benz S-luokkaa. Aina kun Mercedes päättää esitellä uuden S-luokan mallin, koko autoteollisuus ottaa sen huomioon, sillä S-luokka asettaa aina trendejä ja tavoitteita muulle premium-segmentille.

  10 parasta käytettyä työmatka-autoa

Istuinten osalta uusi S-luokka tarjoaa melkoisen paljon. Vaikuttavan muotoilun ja materiaalivalintojen ansiosta uuden S-luokan istuimet tuntuvat tuoleilta. Ylivoimaisen muotoilun lisäksi ne tarjoavat myös lukuisia erilaisia teknologiaratkaisuja, kuten lämmityksen, jäähdytyksen ja hieronnan.

Rolls Royce Phantom

Aivan huipulla on Rolls Royce, joka on maailman ylellisin ja runsain autonvalmistaja. Rolls Roycen lähtöhinnat venyvät pariin sataan tuhanteen dollariin, joten kaiken Rolls Roycen sisällä on oltava parasta ja edistyksellisintä, ja paras Rolls Royce on epäilemättä Phantom.

Phantom on suuri luksussedan, joka voidaan täysin räätälöidä mieleiseksesi. Voit valita satoja eri maalivaihtoehtoja tai jopa keksiä erikoismaalin, jota ei ole koskaan kehitetty. Rolls Roycen kanssa ei ole rajoja, ja istuimet ovat kuin pilvissä istuisi.

UKK-osio

Mikä tekee auton istuimesta mukavan?

Auton istuimen on tarjottava vähintäänkin riittävästi tilaa, jos näin ei ole, istuimesta tuskin tulee mukava. Koon lisäksi istuimen on myös oltava riittävän tukeva, mutta ei kuitenkaan liian tiukka. Lisäksi sen on oltava päällystetty laadukkaalla nahalla tai muilla ylellisillä materiaaleilla.

Jotkut pitävät istuimen hieronnasta, kun taas toiset pitävät sitä vain kikkailuna. Istuinlämmitys ja -jäähdytys ovat myös henkilökohtaisia mieltymyksiä, koska monet pitävät niitäkin vain kikkailuna. Kaikki riippuu siitä, mitä haluat ja kuinka suuri olet, mutta materiaalit, tuki ja anatomia ovat avainasemassa mukavissa istuimissa.

  Mikä on paras maasturi lihavalle henkilölle?

Ovatko nahkaistuimet parempia kuin kangasistuimet?

Yleisesti ollaan yhtä mieltä siitä, että nahkaistuimet ovat todellakin paremmat kuin kangasistuimet, mutta jotkut ihmiset pitävät silti enemmän kankaasta kuin nahasta. Oli miten oli, useimmat valmistajat eivät edes tarjoa laadukkaimpia istuimia, jos niitä ei ole päällystetty nahalla.

Kankaiset istuimet kestävät paremmin kulutusta ja repeytymistä, ja ne kestävät myös lämpöä paremmin. Nahka on hienompaa, tuntuu paremmalta ja tahrat on paljon helpompi pyyhkiä nahkaistuimesta.

Millainen on hyvä urheiluistuin?

Urheiluauton istuimet eroavat kaikista muista istuintyypeistä, koska ne on suunniteltu enimmäkseen tarjoamaan tukea kulmissa ja vakioasentoa selkärangalle loukkaantumisten ehkäisemiseksi. Parhaat urheiluistuimet on yleisesti valmistettu hiilikuidusta, ja ne ovat ohuita ja kevyitä. Niissä on usein tehty kompromisse keveyden vuoksi, mikä tarkoittaa, että ne eivät tarjoa lämmitystä/jäähdytystä tai sähkösäätöjä.

Alcantara on useimpien urheiluautojen valmistajien suosima materiaali, koska Alcantara tarjoaa paljon pitoa. Istuinvaljaat varustetaan joskus myös upeilla urheiluistuimilla, jotka on myös suunniteltu pitämään sinut paikallaan, kun kiihdytät kilparadan mutkissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z