Mitkä Volvo XC90 -vuodet kannattaa välttää

Volvo XC90

Volvo XC90 on yksi Volvon suurimmista hiteistä muutamasta eri syystä. Se tuli markkinoille vuonna 2002, kun keskikokoisten luksusmaastureiden maailma oli vielä lapsenkengissään, mutta markkinoiden kasvaessa XC90:n vetovoima kasvoi. Nykyään keskikokoiset premium-luokan katumaasturit ovat markkinoiden suosituimpia autoja, ja Volvon XC90 on tämän ryhmän kärjessä.

Kaikki Volvo XC90 -mallit eivät kuitenkaan ole samanarvoisia, minkä vuoksi tämänpäiväisen artikkelin aiheena on, mitä Volvo XC90 -vuosia kannattaa välttää. Luettelemme kolme huonointa Volvo XC90 -vuotta ja kerromme, miksi sinun kannattaa olla erityisen varovainen ostaessasi näitä. On myös tärkeää lisätä, että sinun ei pitäisi erityisesti välttää näitä vuosia, vaan olla hieman valppaampi.

Huonoin Volvo XC90 -vuosi on todennäköisesti vuoden 2004 XC90, jota vaivasi/vaivaa edelleen koko joukko ongelmia. Vuoden 2004 malli on 1. sukupolven XC90:n huonoin mallivuosi, kun taas vuoden 2007 malli ei ole yhtään parempi. XC90:n huonoin 2. sukupolven mallivuosi on vuoden 2016 malli, joka näyttää olevan kaikista ongelmallisin.

Kaiken kaikkiaan XC90 on valtavan houkutteleva keskikokoinen katumaasturi, koska se on tyylikäs, moderni, erittäin turvallinen, erittäin mukava ja käytännöllinen, ja se pitää arvonsa hyvin, kun on aika myydä se. Jos haluat tietää lisää siitä, mitä Volvo XC90:n vuosimallia kannattaa välttää, pysy mukana ja ota selvää!

Volvo XC90 -ongelmat ja ongelmat, joista kannattaa olla tietoinen.

Entä Volvo XC90 2023 – lue siitä täältä.

2004 Volvo XC90

Merkittävin omistajien raportoima ongelma liittyy vaihteistoon. Monet kokivat vaihteistovikoja ja kalliita korjauksia, jotka johtivat tehon menetykseen ja vaikeuksiin vaihtaa vaihteita, mikä aiheutti mahdollisia turvallisuusriskejä. Upouusi XC90:n vaihteisto on todella kallis, joten kannattaa olla valppaana, kun ostaa 2004 Volvo XC90:n.

  Onko Volvo hyvä vuokrata?

Sähköjärjestelmään liittyvät ongelmat vaivaavat myös vuoden 2004 XC90-mallia, ja omistajat valittavat viallisesta johdotuksesta, huonosti toimivista valoista ja keskusohjausmoduulin ongelmista. Lisäksi on raportoitu moottoriongelmista, kuten öljyvuodoista, jotka voivat aiheuttaa moottorivaurioita, jos niihin ei puututa, ja johtaa valtaviin korjaus- tai vaihtokustannuksiin.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, XC90:n tiedetään yleisesti kärsivän myös jousitukseen liittyvistä ongelmista. Ongelmia, kuten kuluneita holkkeja, jousitusongelmia ja liiallista melua ajon aikana yli ajonopeuksien, on raportoitu laajalti.

2007 Volvo XC90

Vuoden 2007 Volvo XC90 jatkaa melko pitkälti samaa ongelmaryhmää kuin vuoden 2004 XC90:ssä. Tosiasia on, että monet 2003-2007 XC90-mallit ovat suhteellisen huonoja, mutta 2007-mallissa näyttää olevan ongelmia vielä vakavammassa määrin.

Puhuimme esimerkiksi siitä, että vuoden 2004 XC90 kärsii moottorin öljyvuodoista, jotka voivat johtaa moottorin vakavaan vaurioitumiseen, mutta meidän on puhuttava myös mystisistä moottorivioista. On olemassa lukuisia raportteja XC90:n moottorin vikaantumisesta korjauskelvottomaksi, mikä voi usein maksaa enemmän kuin mitä vuoden 2007 XC90 on arvoltaan.

Tämän lisäksi myös vaihteisto voi pettää yhtä pahasti, mikä tekee joistakin vuoden 2007 X90-esimerkeistä tikittävän aikapommin. Oli miten oli, on vielä olemassa kohtuullisen hyvin huollettuja vuoden 2007 esimerkkejä, mutta varmista, että valitset sellaisen, jolla on huomattava huoltohistoria.

2016 Volvo XC90

Vuoden 2016 Volvo XC90:n infotainment-järjestelmä on todennäköisesti eniten valituksia herättänyt osa. Monet omistajat ovat raportoineet Sensus-järjestelmän ongelmista, kuten jäätymisestä, kaatumisista, monista vioista, häiriöistä ja vasteettomista kosketusnäytöistä, niin paljon, että se voi tapahtua useita kertoja yhden ajokerran aikana.

  Tarvitseeko Volvo premium-bensiiniä?

Lisäksi asiakkaat ovat kokeneet sähköongelmia vuoden 2016 XC90:n kanssa. Nämä ongelmat vaihtelevat viallisesta johdotuksesta antureiden toimintahäiriöihin, mikä johtaa erilaisiin sähköisiin toimintahäiriöihin ja haittoihin. Toinen suhteellisen vakava huolenaihe vuoden 2016 XC90:ssä on voimansiirto. Omistajat ovat valittaneet myös voimansiirto-ongelmista, kuten karkeasta vaihteistosta, viivästyneestä kytkeytymisestä ja jopa täydellisestä vaihteiston rikkoutumisesta.

Kuorrutuksena kakun päälle on raportoitu myös moottoriongelmia, kuten öljyvuotoja ja ennenaikaista kulumista. Lopuksi, vuoden 2016 XC90:n yleisestä rakentamisen laadusta ja luotettavuudesta on valitettu. Joillakin omistajilla on ollut ongelmia sisätilojen osien kanssa, kuten irtonaisia verhoiluja tai kolisevia ääniä, joita ei haluta kokea, kun maksat premium-keskikokoisen SUV:n rahaa.

UKK-osio

Mitkä ovat parhaat Volvo XC90 -vuodet?

XC90:llä on 20 vuoden elinkaarensa aikana melko paljon alamäkiä, mutta sillä on myös melko paljon nousuja. Esimerkiksi vuosien 2017-2021 Volvo XC90 on osoittautunut kokonaisuutena parhaaksi XC90-malliksi, jossa on Volvon skaalautuva tuotearkkitehtuuri (SPA) -alusta, joka on osoittautunut kokonaisuutena varsin luotettavaksi.

Kehittyneiden turvallisuustekniikoiden ja useiden tehokkaiden voimansiirtovaihtoehtojen, myös hybridivaihtoehtojen, ansiosta nämä mallivuodet ovat saaneet positiivista palautetta luotettavuudestaan. Vuosien 2013-2014 XC90-mallia kehutaan usein myös sen rakentamisen laadusta ja rakenteesta, kun taas vuosien 2008-2012 XC90 ei ole kaukana perässä. Kaiken kaikkiaan XC90:n parhaat mallivuodet ovat 2021 XC90, 2014 XC90 ja 2012 XC90.

  Onko Volvoissa Apple CarPlay?

Pitäisikö minun jättää ostamatta vuosien 2004, 2007 ja 2016 Volvo XC90?

Se riippuu kunkin yksittäisen auton erityispiirteistä. Vaikka jotkin näistä vuosimalleista näyttävät olevan hieman ongelmallisempia kuin useimmat, ne voivat silti olla erittäin hyviä ostoksia, jos tiedät, mitä etsiä. Muutama vinkki olisi aina, että etusijalle tulisi asettaa auto, jota on huollettu ja jota ei ole käytetty väärin.

Etsi puhtaita ja usein tehtyjä huoltohistoriatietoja, esimerkkejä, joita ei ole muutettu, ja esimerkkejä, jotka ovat aina luottaneet OEM-varaosiin.

Milloin uusi Volvo XC90 tulee markkinoille?

Voit odottaa, että upouusi XC90:n 3. sukupolvi tulee markkinoille vuoden 2023 neljännen neljänneksen lopussa tai vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Volvo on jo esitellyt uuden XC90:n yleisölle, ja siinä on paljon futuristisempi ulkoasu, joka kääntää katseita, mistä nykyinen XC90 kamppailee Mercedes GLE:n, BMW X5:n tai Porsche Cayennen kaltaisten autojen seurassa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z