Myynkö autoni vai pidänkö sen?

Se, pitäisikö sinun myydä vai pitää autosi, on täysin sinun päätettävissäsi. Jokainen on erilainen, ja on monia henkilökohtaisia ja vähemmän henkilökohtaisia syitä, miksi auto pitäisi myydä tai pitää. Ilmeisin motiivi joko myydä tai ostaa auto on raha, koska useimmat autot ovat poistuvaa omaisuutta.

Muutaman vuoden kuluttua tottuu kuitenkin autoon, mikä voi olla sekä hyvä että huono asia. Jos et ole kovinkaan innostunut autoista ja pidät autoa hevosen nykyaikaisena tulkintana, uuden auton myynti tai osto on täysin säännöstelyn ja rahoituksen varassa.

Toisaalta, jos olet melko innostunut autoista, saatat haluta vaihtaa autoa aika ajoin. Voit päivittää tai jopa alentaa nykyistä autoasi, mutta mitä tahansa tapahtuukin, sen pitäisi olla täysin sinun ja läheistesi päätettävissä.

Eri autoilla on erilainen arvo, joskus markkinat saattavat itse ehdottaa, että nyt on hyvä aika myydä tietty malli tai päinvastoin. Jos et tarvitse autoa tai et yksinkertaisesti käytä sitä kovin usein, on parasta myydä, koska auto menettää joka tapauksessa arvonsa.

Auton päivittäminen – tee se fiksusti

Autoharrastajina voimme kaikki olla samaa mieltä siitä, että uuden auton ostaminen on äärimmäisen jännittävä kokemus monista eri syistä. Prosessi kestää yleensä pitkään, sillä tavallisella autoharrastajalla on tapana tutkia mahdollisimman monta vaihtoehtoa. Loppujen lopuksi uuden auton etsintä on puolet koko uuden auton prosessin hauskuudesta.

  Voiko hybridillä ajaa ilman akkua?

Joskus on kuitenkin loogista päivittää, ja joskus on parasta odottaa jonkin aikaa, jotta voi tehdä järkevän taloudellisen päätöksen. Jos esimerkiksi haluat päivittää vanhasta mallista uuteen malliin, on parasta odottaa jonkin aikaa ennen kuin hinnat alkavat laskea, jotta vältät alkuperäisen arvonalennuksen tai markkinoiden sopeutumishinnat.

Tämä saattaa tietysti riippua ostotavasta, joten jos käytät leasing- tai rahoitusjärjestelmää, voit tehdä sen heti, jos hinta on oikea. Kun myyt autoa, älä kiirehdi, ota aikaa ja yritä asettaa looginen hinta sekä itsellesi että mahdolliselle asiakkaallesi.

Auton arvon alentaminen – Tee se järkevästi

Toisaalta autosta alentaminen ei ole asia, jota et haluaisi koskaan tehdä. Joskus on kuitenkin kaiken järjen mukaan järkevää suunnata varoja uudelleen uuteen yritykseen, jotta voit ansaita enemmän rahaa, jonka voit myöhemmin käyttää vielä parempaan autoon.

Me kaikki olemme vastuussa taloudestamme, ja meidän on noudatettava äärimmäisiä varotoimia, jotta emme tuhlaa liikaa, vaikka kuinka rakastaisimme tiettyä autoa. Joskus ihminen myös uskoo, että jos käyttää 50 000 dollaria enemmän autoon, pitäisi teoriassa saada 50 000 dollarin arvoinen päivitys, mutta näin ei aina ole.

Jos et ole tyytyväinen autoosi ja se on mielestäsi liian kallis tai pikemminkin tarpeeton, downgrading säästää rahaa pitkällä aikavälillä ja mahdollistaa myös sen, että voit tehdä rahalla jotain muuta. Oli miten oli, mieti kaikki etukäteen, äläkä hätäile.

  Voivatko hybridiautojen akut räjähtää?

Käytettyjen autojen markkinat – Ensisijainen indikaattori siitä, kannattaako auto myydä vai pitää se ennallaan.

Jos välität ensisijaisesti auton omistamisen taloudellisesta näkökulmasta, on melko loogista, että sinun kannattaa myydä autosi oikeaan aikaan. On olemassa pari tapausta, joissa saatat ansaita enemmän myymällä autosi, jos tunnistat ne ajoissa.

Ensisijainen niistä on autosi uuden mallin tulo. Esimerkiksi kun uusi BMW 3-sarja tuli markkinoille, viimeisimmän sukupolven BMW 3-sarjan hinnat ovat laskeneet melkoisesti, jotta uuden mallin 2. käden markkina-arvo olisi myöhemmin järkeistetty. Tämä tarkoittaa, että on aina hyvä idea myydä vanhempi malli ennen kuin uusi malli tulee myyntiin.

Käytettyjen autojen markkinat ovat melko vakaat, mutta joskus joidenkin mallien arvo voi kuitenkin nousta ja toisten laskea. Muista tunnistaa nämä, jos haluat parhaat mahdolliset tarjoukset. Lopuksi, jos joku tekee sinulle tarjouksen, josta et voi kieltäytyä, älä kieltäydy siitä.

UKK-osio

Kuinka kauan ihmiset yleensä säilyttävät autojaan?

Yhdysvaltojen teillä liikkuvien autojen keski-ikä on nykyään noin 12 vuotta. Tämä luku nousee koko ajan, koska nykyautot ovat niin kehittyneitä, että joskus tuntuu siltä, ettei niitä tarvitse päivittää yhtä usein kuin ennen.

Tästä huolimatta useimmat ihmiset pitävät autonsa yleensä noin 6 vuotta kerrallaan. Jotkut ihmiset vaihtavat autoa mielellään muutaman kuukauden välein, kun taas toiset pitävät autonsa yleensä koko elämänsä ajan. Ei todellakaan ole mitään syytä vaihtaa autoa niin usein, mutta jos rakastat sitä, tee se fiksusti äläkä hukkaa rahojasi vastuuttomasti.

  Parhaat hybridiautot pitkille kuljettajille

Tarvitsenko edes autoa vuonna 2021?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu suuresti siitä, millaista elämää elät päivittäin. Jos olet joku, joka enimmäkseen pendelöi korttelin sisällä, autoa ei tarvita, sillä autot ovat yleensä kalliita, katsotpa asiaa miten tahansa.

Melkein jokaisessa suhteellisen hyvin kehittyneessä yhteisössä on jonkinlainen luotettava julkinen liikenne, mutta se on nykypäivänä melko kyseenalaista pandemian vuoksi. Muista laskea, kuinka paljon auton ylläpito maksaa, ja onko se sen arvoista sinulle ja perheellesi.

Mikä on paras vaihtoehto autolle?

Kun maailma kehittyy koko ajan, autolle on tarjolla yhä enemmän vaihtoehtoja, jotka on useimmiten suunniteltu toimimaan kaupunkiympäristössä. Jos haluat jättää julkiset liikennevälineet väliin, kannattaa aina harkita jonkinlaisen polkupyörän hankkimista, sillä ne ovat suosituimpia vaihtoehtoja autolle ensimmäisen maailman maissa.

Polkupyörien lisäksi myös sähköskootteri on hyvä vaihtoehto autolle kaupunkiympäristössä. Kyytien jakaminen, taksat, Uber, kimppakyyti ja liikkumispalvelut ovat myös melko suosittuja vaihtoehtoja, joita voit harkita, jos uskot, ettet käytä autoasi kovin usein tai et yksinkertaisesti halua käyttää sitä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z