Onko Aiways hyvä ensimmäinen auto?

Sähköauton ostamisessa ensimmäiseksi autoksi on omat haitta- ja hyötynäkökohtansa. Ajat tehokkaammalla autolla, jonka ympäristövaikutukset ovat vähäisemmät, mutta joudut myös tinkimään enemmän latauksen ja toimintasäteen suhteen kuin jos valitsisit polttomoottoriauton.

Aiways on uusi kiinalainen startup-brändi, joka on vasta hiljattain tullut automarkkinoille. Hieman yli kolmessa vuodessa he onnistuivat suunnittelemaan, kehittämään ja tarjoamaan Aiways U5:n yleisölle. U5 on crossover/SUV, joka on suunniteltu antamaan sinulle perusteellinen EV-kokemus ilman, että sinun tarvitsee käyttää valtavia summia rahaa.

Mitä tulee hyvään alkuun, on olemassa kaksi vallitsevaa ajatusvirtaa, joista toinen sanoo, että sinun pitäisi aloittaa halvalla ja pienikokoisella autolla, koska vakuutuskustannukset tulevat olemaan korkeat ja koska olet vasta aloittamassa, joten sinun ei pitäisi heti siirtyä kalliiseen upouuteen autoon.

Upouuden sähköauton valitsemisella ensimmäiseksi autoksi on kuitenkin omat etunsa, kuten oikeus valtion sähköautotukeen, edulliset käyttökustannukset, ylivoimainen luotettavuus ja se, että ratsastat muutoksen tuulilla. Lue tämä artikkeli, jotta saat selville, onko Aiways U5 juuri sinulle sopiva.

Aiways U5 – Parhaimmillaan kelpo ensimmäinen auto

Aiways U5 on auto, jonka on valmistanut tuotemerkki, joka on useimmille suhteellisen tuntematon. Tämä tarkoittaa sitä, että Aiways-merkin mukanaan tuoma vetovoima on lähes olematon. Aiways U5 tarjoaa kuitenkin kilpailukykyisen hintalapun, mikä tarkoittaa, että U5 on jopa luokkansa johtava joillakin osa-alueilla, kuten sisätiloissa.

  Onko Aiways luksusmerkki?

Kaikissa Aiways U5 -malleissa on yksi sähkömoottori etuvetokokoonpanossa, joka tuottaa 150 kW (201 hv) tehoa. U5:ssä on 63 kWh:n akku, joka voidaan ladata 20 prosentista 80 prosenttiin hieman yli 30 minuutissa, jos käytössäsi on nopea tasavirtalaturi, kun taas hidas vaihtovirtalataus kestää noin 8-10 tuntia.

Tämä riittää 250 mailin WLTP-kantomatkaan, mikä on enemmän kuin tarpeeksi päivittäisiin työmatkoihin. U5 on täynnä kaikenlaista teknologiaa, kuten kuolleen kulman avustin, automaattinen hätäjarrutus, mukautuva vakionopeudensäädin ja kaikki muut edistykselliset kuljettajan apujärjestelmät.

U5:n suurin ongelma on kuitenkin sen heikko turvallisuus, sillä eräät johtavat törmäystestausorganisaatiot antoivat U5:lle melko huonon kolmen tähden arvosanan. Tämä on suuri hälytys, sillä nuorilla kuljettajilla on tapana törmätä useammin kuin muilla ikäryhmillä.

Halpa ICE-ensiauto on aina paras idea.

Vaikka U5 voisikin olla hyvä ensimmäinen auto, monet ihmiset ovat yleensä sitä mieltä, että jonkun ensimmäisen auton pitäisi olla halpa ja jo hyvin käytetty auto, koska aivan ensimmäisiin aktiivisen ajamisen vuosiin liittyy yleensä kolhuja, naarmuja ja kaikenlaisia stressaavia tilanteita.

Halpa ja hyvin käytetty auto ei myöskään maksa paljon rahaa vakuuttaa, ja se on tärkeää kuljettajaopiskelijalle. Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisi ostaa 20 vuotta vanha 200 kilometrin ajokilometreillä ajettu romu, vaan pikemminkin kunnollinen auto, jolla on hyvät turvallisuusluokitukset.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Sinun kannattaa aloittaa polttomoottoriautolla, koska voit aina päivittää kalliimpaan sähköautoon tulevaisuudessa. Erot polttomoottoriauton ja sähköauton omistamisen välillä ovat valtavat, ja sinun pitäisi tuntea molemmat.

Millainen on hyvä ensimmäinen auto?

Hieno ensimmäinen auto ei maksa kovin paljon rahaa, koska ensimmäiset vuodet auton omistamisessa ovat yleensä stressaavia ja täynnä kaikenlaisia kompromisseja. Sen pitäisi myös olla käytännöllinen auto, koska haluat, että sinulla on paljon tilaa itsellesi, matkatavaroillesi ja matkustajille.

Luotettavuus on olennaisen tärkeää kaikissa autoissa, riippumatta siitä, kuka ne ostaa. Hyvän ensimmäisen auton ei myöskään pitäisi olla liian nopea ilmeisistä syistä, koska ylivoimainen hallittavuus ja paljon turvavarusteita ovat hyödyllisiä myös kokemattomille kuljettajille.

Käytetyn auton ostaminen tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada enemmän vastinetta rahoillesi, mutta uuden auton mukana tulee kaikenlaisia takuita ja huoltoetuja. Halpa vakuutettava auto on myös välttämätön kokemattomille kuljettajille.

UKK-osio

Mitkä autot ovat huonoja ensimmäisiä autoja?

On olemassa autotyyppejä, joita ei ole tehty kokemattomille kuljettajille. Superautot ovat usein vaikeampia ajaa, koska niiden näkyvyys on huono, ne ovat liian matalalla ja niiden käyttö maksaa paljon rahaa. Ne tuntuvat myös hienostelemattomilta ja ovat aivan liian nopeita vasta aloitteleville.

Täysikokoiset sedanit ja 7-paikkaiset katumaasturit ovat myös selvä ei-kohde, koska niitä on vaikea liikutella reisitiloissa ja ne ovat paljon vaikeampia pysäköidä verrattuna pienempiin autoihin. Lopuksi, sähköautot voivat olla huonoja ensimmäisiä autoja, jos et pysty hyödyntämään täysin sähköauton alustaa, mikä tarkoittaa auton lataamista tarvittaessa ja tietämistä siitä, mitä sähköauton omistaminen vaatii.

  Onko Aiways hyvä valinta koiranomistajille?

Onko Tesla Model 3 hyvä ensimmäinen auto?

Tesla Model 3 on tällä hetkellä yksi markkinoiden suosituimmista EV-autoista, koska se tarjoaa kaiken, mitä Tesla-auto tarjoaa ilman Model S -rahaa. Tesla-autot ovat tällä hetkellä erittäin haluttuja, joten on loogista kysyä, voisiko Model 3 olla hyvä ensimmäinen auto, ja vastaus tähän kysymykseen on kyllä, Model 3 voi olla loistava ensimmäinen auto.

Näin on, jos pystyt hyödyntämään EV-alustan täysipainoisesti, ja tämä on helpompaa Teslan kaltaisessa autossa, koska voit ladata autosi Teslan supercharger-verkoston kautta.

Mikä on nuorten kuljettajien suurin ongelma?

Monien kansanterveysviranomaisten mukaan auto-onnettomuudet ovat yksi vakavimmista ongelmista, joita teini-ikäiset yleensä kohtaavat. Nuoret kuljettajat ovat aina yliedustettuina useimmissa auto-onnettomuuksissa, mikä on tietenkin valtava ongelma.

Sinänsä U5:n ostamisen logiikka on kyseenalainen. Aiways todellakin työskentelee näiden turvallisuuskysymysten ratkaisemiseksi, joten sinun kannattaa ottaa aikaa ja odottaa, ennen kuin nämä kysymykset on täysin ratkaistu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z