Onko Aiways hyvä valinta koiranomistajille?

Koiraystävällisen auton on oltava tilava, mukava, helppo puhdistaa eikä liian korkealla maasta. Hyvin viritetty jousitus, jossa on mukava ajo, on myös jotain, mitä haluat, jos et halua koirasi sairastuvan pidemmillä matkoilla.

Aiways U5 on kiinalaisen sähköautoalan startup-yrityksen Aiwaysin ensimmäinen sarjatuotannossa oleva sähköauto. Aiways on vakaasti päättänyt tulvia länsimaisille markkinoille halvoilla ja kohtuullisesti valmistetuilla autoilla, jotka eivät säästele laadusta tärkeimmillä osa-alueilla, kuten rakennusmateriaaleissa, teknologiassa ja toimintasäteessä.

Kun otetaan huomioon, että U5 on crossover/SUV-mallinsa ansiosta suosittu valinta monille eri asiakkaille, sen pitäisi olla kunnollinen vaihtoehto myös koiranomistajille. Yksi U5:n parhaista puolista on tavaratila, varsinkin kun toinen istuinrivi lasketaan alas.

Saat täysin tasaisen kuormatilan, mikä tarkoittaa, että voit helposti pakata useita isompia koiria eturivin taakse. U5:ssä on myös pienempi tavaratila edessä ja paljon tilaa takalavan alla, mikä tarkoittaa, että tilaa pitäisi riittää, vaikka takana olisi pari koiraa.

Aiways U5 – Tavaratilan koiraystävälliset ominaisuudet

Aiways U5 on melko tilava SUV/Crossover, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi sopia erinomaisesti sekä keskikokoisille että jopa suuremmille koiraroduille. Tavaratilan huullos ei ole maasturiksi liian korkea, mutta vanhemmilla ja painavammilla koirilla voi mahdollisesti olla ongelmia kiivetessään takatilaan.

U5:ssä on takaluukkuinen takakontti, mikä tarkoittaa, että koirasi ei tunne oloaan ahtaaksi ja että se näkee sinut aina toisen istuinrivin takaa. Autossa on erityisiä kiinnityspisteitä, joihin voit kiinnittää koiravaljaat ja väliseinät, joiden avulla koirien kuljettaminen on myös paljon helpompaa.

  Ovatko Aiways-autot hyviä lumessa?

On jo olemassa muutamia yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet valmistamaan tavaratilan mattoja ja vuorauksia, jotta tavaratila pysyy vapaana koirankarvoista tai mahdollisista naarmuista. U5:n kattolinja on melko korkea, mikä tarkoittaa myös sitä, että koirasi pitäisi pystyä seisomaan ilman ongelmia.

Paras tapa kuljettaa koiraasi/koiriasi on kuitenkin laskea toinen istuinrivi alas. Näin voit helposti kuljettaa useita isompia koiria ja samalla kiinnittää ne paikoilleen. Kuormatila on täysin tasainen, mikä tarkoittaa, että koirasi voivat nauttia tasaisesta ja suuresta alueesta.

Aiways U5 – Koirien kuljettaminen takaistuimilla

Monet ihmiset tuolla ulkona haluavat kuljettaa koiriaan mieluummin toisen rivin istuimilla, koska he haluavat pitää kaiken tavaratilan matkatavaroille. Tämä on mahdollista pienille tai keskikokoisille koirille, kun taas suuremmat koirat tarvitsevat yleensä enemmän tilaa.

U5:n toinen istuinrivi tarjoaa kuitenkin paljon tilaa ilman keskimmäistä voimansiirtotunnelia. Tämä tarkoittaa, että voit helposti sijoittaa koirasi istuimelle ja käyttää koiravaljaita koiran turvalliseen kiinnittämiseen ajon aikana.

Jos omistat pienemmän koiran, voit käyttää törmäystestattua koirahäkkiä ja sijoittaa sen tarvittaessa suoraan jalkatilaan. Tämä on tarkoitettu vain lyhyempiä kaupunkiajoja varten, sillä koirankoppi on aina sidottava kiinni, jos haluat ajaa suuremmilla nopeuksilla tai pidempiä matkoja.

Koiran kuljettaminen sähköautossa

Sähköautot ovat loistavia koiran kanssa matkustamiseen, koska ne eivät aiheuta juuri lainkaan moottorin melua eikä niissä myöskään ole moottorin tärinää. Näin autonvalmistajan on helpompi tehdä autosta huomattavasti hiljaisempi, etenkin koska voit kuulla muita ääniä useammin ilman takapenkillä humisevaa moottoria.

  Vaatiiko Aiways paljon huoltoa?

Koska sähköautoissa ei ole perinteisiä vaihteistoja, ne ovat yleensä myös pehmeämpiä voimansiirron osalta. Vaikka pystyt käyttämään 100 prosenttia vääntömomentista millä tahansa hetkellä, jos ajat tasaisesti, auto palkitsee sinut lineaarisella kiihtyvyydellä.

Tämä on erittäin hyödyllistä, jos kuljetat usein koiria, sillä sähköautot sairastuttavat koirasi paljon epätodennäköisemmin. Joka tapauksessa, jos kuljetat usein pitkiä matkoja, sinun on aina pysähdyttävä usein, jotta koirasi voi venytellä jalkojaan ja rentoutua.

Jos koirasi on liian hermostunut matkustaessaan autossa, sinun kannattaa aloittaa hitaasti tekemällä ensin lyhyitä matkoja, ja kun koirasi viihtyy, voit siirtyä pidempiin matkoihin.

UKK-osio

Mikä on paras tapa kuljettaa koiraa auton sisällä?

Paras tapa kuljettaa koiraa auton sisällä on käyttää törmäystestattua häkkiä. Koira on sijoitettava häkkiin ja kiinnitettävä häkki turvavyöllä tai IsoFix-salpojen avulla valmistajan suositusten mukaisesti.

Jos omistat isomman koiran, sinun kannattaa investoida laadukkaisiin valjaisiin ja kiinnittää myös se tuotteen mukana olevien ohjeiden mukaisesti. Muista aina valita laadukkaat tuotteet, jotka on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotta koirasi on aina turvassa.

Saako koiraa ruokkia ennen pidempiä matkoja?

Monet ihmiset uskovat, että koiran ruokkiminen ennen pidempiä matkoja tekee siitä vähemmän hermostuneen. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä ajatus, sillä koirasi saattaa sairastua ja jopa oksentaa autossa.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Parasta on mukauttaa ateriat vastaavasti ja ruokkia koira vähintään 3 tuntia ennen matkalle lähtöä. Näin vähennät koiran sairastumisen mahdollisuutta matkalla.

Voinko jättää koiran yksin autoon?

Koiran jättäminen yksin auton sisälle pitkäksi aikaa on todella huono ajatus, etenkin kesällä. Jos sinun on pakko jättää koira autoon, varmista, että ikkunat ovat hieman auki ja että ilmastointi on päällä.

Jos on talviaika, on myös hyvä idea jättää lämmitin päälle. Muista ottaa mukaan koiran lempilelut ja älä koskaan unohda koiran hihnaa minne ikinä menetkin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z