Onko Aiways luksusmerkki?

Aiways on kiinalainen startup-sähköautomerkki, joka on erikoistunut tekemään halpoja massatuotantosähköautoja, jotka eivät kuulu luksussähköautojen luokkaan. Tämä johtuu siitä, että Aiways keskittyy myymään mahdollisimman monta Aiways-mallia, ja sitä ei voi tehdä todella kalliilla autoilla.

Kun otetaan huomioon, että useimmat sähköautot maksavat jo nyt paljon enemmän kuin vastaava polttomoottoriauto, on vaikea myydä luksussähköautotuotetta, jos sitä ei ole todistettu tietyssä määrin. Aiways ei nauti tällä hetkellä juuri minkäänlaista brändin vetovoimaa, koska se on vielä tuntematon useimmilla maailman markkinoilla.

Ylellisistä sähköautoista huokuu tyyliä, teknologiaa, yksinoikeutta, suorituskykyä ja haluttavuutta, mutta U5 loistaa vain hinnan, tilan ja käytettävyyden osalta. U5 maksaa itse asiassa vähemmän kuin jotkin japanilaiset säästötason sähköautot, mikä tarkoittaa, että jopa nämä japanilaiset säästömerkit tarjoavat yleensä halutumpia ja ”ylellisempiä” autoja.

Tämä ei tarkoita sitä, että U5 olisi huono tuote, sillä sitä se ei ole. U5 tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle, ja tuskin mikään muu sähköauto pystyy vastaamaan siihen, mitä U5 voi tarjota hintaluokassaan.

Mikä tekee autosta luksusauton?

Luksusautolla on tapana tarjota paljon huippuluokan vaihtoehtoja ja ominaisuuksia, jotka menevät paljon pidemmälle kuin mitä keskivertoauto tarjoaa. Näihin kuuluvat huipputeknologia, innovaatiot, muhkeat sisätilat, joissa on esimerkiksi lämmitetyt, jäähdytetyt ja hierovat istuimet, paljon äänieristystä sekä uusimmat ja parhaat turvatekniikat.

Luksusautossa on yleensä tarjolla huippuluokan materiaaleja, kuten nahkaa, alumiinia, täysjyväpuuta tai jopa hiilikuitua. Luksusauton sisätilojen pitäisi tuntua erityiseltä paikalta, jossa voi viettää aikaa sekä teknologiasta nauttivien että muotoilusta ja korkeatasoisesta rakentamisen laadusta nauttivien ihmisten mielestä.

  Onko Aiways hyvä valinta koiranomistajille?

Lisäksi luksusautossa on yleensä hienostunut voimansiirto, joka tarjoaa ylivoimaisia ominaisuuksia sekä suorituskyvyn, toimintasäteen että lataustekniikan osalta. Huippuluokan luksussähköautoissa olevat akut ovat yleensä paljon suurempia kuin U5:n kaltaisissa halvoissa sähköautoissa olevat akut.

Luksusautot erotetaan tavallisista autoista, koska ne saavat uusimmat ja parhaat teknologiat ensimmäisinä, jotka myöhemmin leviävät muuhun autoteollisuuteen.

Aiways U5 – Miksi U5 ei ole luksusauto?

Nyt kun tiedämme, mikä tekee luksusautosta luksusauton, voimme yrittää arvioida U5:tä luksusauton näkökulmasta. Ensinnäkin U5 tarjoaa melko paljon huipputason vaihtoehtoja, mutta siitä puuttuu myös joitakin huippuluokan vaihtoehtoja, kuten mittatilaustyönä valmistettua nahkaa, korkeampaa yksilöllistämisen tasoa ja huipputason infotainment-järjestelmätekniikkaa.

U5:n matkustamosta löytyvät materiaalit ovat pehmeitä ja hyvännäköisiä, mutta ne eivät ole lähelläkään luksusautojen tasoa. Sisustus on hieno, mutta vain siksi, että U5 maksaa niin paljon kuin se maksaa. Myös usean infotainment-näytön kokoonpano näyttää mukavalta, mutta kun sitä vertaa siihen, mitä luksusluokan sähköautot tarjoavat, se tuntuu olevan muutaman vuoden jäljessä.

U5:ssä on 63 kWh:n akku, jonka teho on vain 150 kW (201 hv), mikä on kolme tai neljä kertaa vähemmän kuin joidenkin luksussähköautojen teho. U5:ssä on puutteita myös turvallisuuden osalta, jopa taloudellisessa segmentissä.

U5 ei myöskään tarjoa ylellistä ajokokemusta, koska siitä puuttuu äänieristys ja jousitus ei yksinkertaisesti ole yhtä hienostunut kuin joissakin kalliimmissa sähköautoissa.

  Onko Aiways hyvä ensimmäinen auto?

Mercedes Benz EQS – Markkinoiden ylellisin sähköauto.

Mercedes Benz EQS on ylivoimaisesti ylellisin sähköauto, jonka rahalla voi tällä hetkellä ostaa, koska se tarjoaa futuristisia ominaisuuksia yli 100 000 dollarin hintaan. Olipa kyse sitten Hyperscreenistä, ympäristön valaistuksesta, rakennusmateriaaleista tai komeasta muotoilusta, kukaan ei erehdy pitämään EQS:ää tavallisena sähköautona.

Mercedes Benz EQS tarjoaa 120 kWh:n akun, jonka suurin käyttökapasiteetti on lähes 108 kWh, mikä on paljon enemmän kuin U5:ssä. EQS pitää hallussaan myös ennätystä eniten yhdellä latauksella ajetuista kilometreistä, sillä EQS onnistui ajamaan yli 420 kilometriä yhdellä latauksella.

EQS on erinomainen myös turvallisuuden ja innovaation osalta, sillä siinä on yli 350 erilaista anturia, jotka valvovat lähes kaikkia ajoon liittyviä seikkoja. Heti, kun astut EQS:n sisälle, hämmästyt hämmästyttävästä huomiosta yksityiskohtiin ja uskomattoman laadukkaista materiaaleista.

Suorituskyvyltään EQS AMG tarjoaa 516 hevosvoimaa, mikä riittää varmasti kaikkiin kuviteltavissa oleviin tilanteisiin.

FAQ-osio

Voiko Aiwaysista tulla luksusmerkki?

Vaatii melko paljon työtä tulla merkitykselliseksi lisäykseksi nykyisille luksusautomarkkinoille. Vaikka Aiwaysista voisikin mahdollisesti tulla luksusmerkki, se ei tule tapahtumaan sen mukaan, mitä Aiways tavoittelee.

Se ei ole kiinnostunut tekemään luksusajoneuvoja, koska se haluaa kattaa sähköautomarkkinoiden alemman tason. Tällä hetkellä on yksinkertaisesti liian paljon uskomattomia luksussähköautovaihtoehtoja, mutta alemmassa hintaluokassa on vain muutama kunnollinen sähköauto, mikä tarkoittaa, että siellä on vielä paljon tehtävää.

  Aiways U5 vs Tesla Model 3

Ovatko luksusautot turhia?

Vastaus tähän kysymykseen on hyvin subjektiivinen, sillä luksus on jotain, jonka koet, ei jotain, jota tarvitset. Jos pidät autoja kuljetuslaitteina, olet todennäköisesti sitä mieltä, että U5 on loistava auto ja että kenenkään ei tarvitse ostaa ja omistaa Mercedes EQS:ää.

Jos kuitenkin olet autoharrastaja, rakastat elämän hienompia asioita tai vietät paljon aikaa tien päällä, arvostat todennäköisesti EQS:n kaltaisia autoja enemmän. Kaiken kaikkiaan emme voi sanoa, että ne ovat turhia, koska ne ovat parasta, mitä ne tekevät.

Mitkä ovat parhaat luksussähköautomerkit?

Mercedes, Audi, Porsche, BMW, Tesla, Jaguar, Rivian, Lucid ja Polestar ovat niitä, joita meillä on tapana kutsua luksussähköautomerkeiksi. Kia, Hyundai, Toyota ja Honda valmistavat myös sähköautoja, mutta ne luokitellaan yleensä japanilaisiksi säästötason autoiksi.

Porsche, Audi ja Tesla valmistavat parhaita urheilullisia luksussähköautoja, kun taas Mercedes ja Lucid valmistavat markkinoiden mukavimpia sähköautoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z