Onko Audi A3 hyvä auto?

Onko Audi A3 hyvä auto?

Audi A3 on Audin nykyisen malliston suosituin viistoperä- ja pienikokoinen sedan, ja se on yksi historian myydyimmistä Audi-malleista. A3 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1996, ja siitä lähtien siitä on syntynyt viisi sukupolvea, joista viimeisin ilmestyy vuonna 2020. Keskitymme Audi A3:n kahteen viimeisimpään sukupolveen, koska niitä myydään eniten.

A3:n voimanlähteisiin kuuluu muutama diesel- ja muutama bensiinivaihtoehto. A3 on saatavana myös sähköautona tai hybridiautona aivan uusimpiin Audi A3 -malleihin, jotka eivät kuitenkaan ole kovin suosittuja. Moottorit ovat tyypillisesti 105-160 hevosvoiman välillä, kun taas tehokkaimmat RS- ja S-mallit tarjoavat jopa 400 hevosvoimaa.

A3 on saatavana kolmessa eri korimallissa, tavallisena Sportback-neliovisena viistoperänä, 2-ovisena viistoperänä tai neliovisena pienikokoisena sedanina. Ne kaikki näyttävät hyvältä, erityisesti S-Line-ulkopakettien kanssa, kun taas sisätilat riippuvat suuresti valinnaisista lisävarusteista. Täysin varustellut A3-mallit näyttävät sisältä hämmästyttäviltä, erityisesti kaksi viimeistä sukupolvea.

Luotettavuudeltaan A3 on kunnollinen, mutta se tarvitsee asianmukaista huoltoa toimiakseen mahdollisimman hyvin. Myös käytännöllisyys on odotettua parempi. Lopuksi, näiden arvot ovat suurimmaksi osaksi tasaisia, koska ne myyvät todella hyvin. 3-6-vuotiaat A3-mallit ovat nyt hinta-laatusuhteeltaan parhaita ostettavia.

Audi A3 – Voimansiirto

Audi A3:n lähtötason bensiinimalleissa on joko 1,2L, 1,4L, 1,5L, 1,6L tai 2,0L 4-sylinterinen moottori, jonka tehot vaihtelevat 105 hv:n ja 265 hv:n välillä tehokkaimmissa 2,0L 4-sylinterisissä S3-malleissa. A3:n saa myös 2,5L 5-sylinterisellä bensamoottorilla, jossa on 400hv, joka on kaikkien aikojen tehokkain Audi A3 -malli.

  Audi vs Teslan luotettavuus - Kumpi on parempi

Dieselmoottorit ovat 1.6L TDI 4-sylinterinen tai 2.0L TDI 4-sylinterinen, joiden tehot ovat 115hv ja 170hv tehokkaimmissa 2.0L TDI-malleissa. A3:n saa myös 40 TFSe-hybridivoimansiirrolla, jossa 1,4 litran TFSI-moottori ja sähkömoottori tuottavat yhdessä 204 hv.

Parhaat Audin bensiinimoottorit ovat 1,5 litran 150 hv moottorit tai huippumallien 2,5 litran 5-sylinteriset yksiköt, jotka löytyvät malliston huipulla olevasta RS3:sta. Paras dieselmoottori on epäilemättä 2,0 litran TDI, jossa on 150 hv, koska siinä tehokkuus ja teho ovat tasapainossa paremmin kuin missään muussa A3:n moottorissa koskaan.

Myös hyötysuhde on kaikilla näillä moottoreilla erinomainen, sillä parhaat bensiinimoottorit voivat saavuttaa jopa 50MPG:n kulutuksen, kun taas parhaat dieselmoottorit voivat saavuttaa lähes 70MPG:n kulutuksen, mikä on vaikuttava luku, kun otetaan huomioon, että yksikään näistä moottoreista ei ole todella alitehoinen.

Audi A3 – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta A3 näyttää tyylikkäältä ja modernilta molemmissa kahdessa viimeisimmässä sukupolvessa. Jos kuitenkin haluat A3:n näyttävän parhaalta, sinun on valittava S-Line-varusteltu sedan- tai Sportback-versio. 2-ovinen A3 ei ole kovin suosittu, koska 2-ovinen ei yksinkertaisesti riitä useimmille, eivätkä mittasuhteetkaan ole parhaat mahdolliset.

A3:n sisätilat ovat todella riippuvaisia lisävarusteista, sillä pelkistetyt mallit näyttävät todella huonoilta, kun taas hienosti varustellut mallit näyttävät uskomattomilta. A3:n jousitus ja alustan viritys on räätälöity niin, että se on joustava ja mukava ajaa, mikä saa A3:n tuntumaan todelliselta premium-autolta.

  Mikä on huonoin Audi ostaa käytettynä?

Audi A3 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Audi A3 on kohtuullisen luotettava auto, mutta se kärsii muutamista yleisistä ongelmista, joista kannattaa puhua. Ensinnäkin dieselmoottorit ovat alttiita ongelmille DPF-suodattimen kanssa, kun taas bensiinimoottorit ovat alttiita ongelmille sytytyskelojen kanssa. Molempien tiedetään toisinaan käyttävän liikaa öljyä ja niissä voi jopa esiintyä erilaisia öljyvuotoja.

Sähköongelmat ja jousitusongelmat ovat myös yleisiä monissa A3-malleissa. Parasta olisi huoltaa Audi A3 mahdollisimman hyvin, koska sen huolto ei ole liian kallista, mutta säästää pitkällä aikavälillä paljon vaivaa.

Audi A3 – Arvo ja käytännöllisyys

Uusi Audi A3 maksaa uudesta melko paljon rahaa, mutta se säilyttää myös arvonsa todella hyvin 2nd hand -markkinoilla. Edellinen faceliftin jälkeinen A3 on nyt paras vaihtoehto, koska se on menettänyt hieman arvoa, mutta ei liikaa. Kaiken kaikkiaan A3 tarjoaa hyvää vastinetta, jos löydät sellaisen, jossa on oikeat varusteet ja vähän kilometrejä kellossa.
Käytännöllisyydeltään A3 on hyvä, lukuun ottamatta 2-ovisia versioita, jotka eivät ole lainkaan käytännöllisiä. Käytännöllisin A3 on itse asiassa viistoperä, koska sedanin kattolinja on viistompi, mikä syö hieman takatilaa.

UKK-osio

Onko Audi A3 hyvä auto ostaa?

Audi A3 on yksi parhaista autoista, jonka voit ostaa, jos olet kiinnostunut ostamaan viistoperän tai pienikokoisen sedanin, joka on tarpeeksi uusi saadaksesi kaiken uusimman Audin tekniikan, mutta ei hintaan, joka yleensä liittyy useimpiin Audi-malleihin.

  Audi A1 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

A3 tarjoaa erinomaista vastinetta, ja se onnistuu sekä kaupunkiajossa että pitkillä matkoilla todella hyvin. Kaiken kaikkiaan A3 on sen arvoinen, jos olet tällaisen auton perässä. Jos pidät A3:a liian pienenä, sinun on parempi etsiä vaikkapa Audi A4:ää tai jopa A6:ta.

Mikä on paras Audi A3 -malli?

Paras Audi A3 -malli on 2,5 litran 5-sylinterinen 400 hv Audi RS3 sedan. Tämä voi tarjota hämmästyttävää suorituskykyä todella jännittävän moottorinsa ja todella herkästi reagoivan S-Tronic-kaksoiskytkinvaihteistonsa ansiosta. RS3 kuulostaa hyvältä, näyttää hyvältä ja ajaa hyvin.

Jos haluat tavallisemman Audi A3:n, paras vaihtoehto on joko 1,5 litran bensiinimalli tai 2,0 litran TDI-dieselmalli. Joihinkin A3-malleihin on saatavana myös Quattro AWD, mutta A3:ssa sitä ei välttämättä tarvita.

Onko Audi A3 hyvä perheauto?

Jos sinulla on nuorempi perhe, A3 on itse asiassa hyvä auto. Jos sinulla on suurempi perhe tai lapsesi ovat nyt aikuisia, A3 ei ole se auto, johon sinun kannattaa turvautua. Kaiken kaikkiaan A3:een saa erilaisia perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten USB-portit ympäriinsä, helposti saavutettavat IsoFix-kiinnityspisteet lastenistuimille, leveästi avautuvat ovet ja suhteellisen hiljaisen matkustamon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z