Onko Audi A4 hyvä auto?

Onko Audi A4 hyvä auto?

Audi A4 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1994, ja siitä lähtien se on ollut suosittu auto. A4:n nykyinen sukupolvi on yksi myydyimmistä Audi-malleista, koska siinä yhdistyy kaikki se, mistä Audi tunnetaan, täydellisen kokoiseen sedaniin. A4 sijoittuu isomman A6:n ja pienemmän Audi A3 sedanin väliin sekä kooltaan että ylellisyystasoltaan.

Audi A4:ään on saatavana joukko moottoreita, ja kaikki niistä ovat hienostuneita, tehokkaita ja A4:ään sopivia. Auto on saatavana joko AWD- tai RWD-autona. Uudet A4-mallit ovat saatavilla ehdottomasti automaattivaihteistolla. Muotoilullisesti uusin A4 ei ole yhtä jännittävä kuin C-luokka tai BMW:n 3-sarja, mutta se voi olla, jos valitset vaihtoehdot oikein.

A4:n sisätiloista löydät läjäpäin laadukkaita materiaaleja ja kauttaaltaan ylivoimaisen korkeatasoista rakentamisen laatua. A4 on myös kohtuullisen luotettava auto, mutta vain jos huollat sitä riittävän hyvin. Yleisimmät A4:n ongelmat liittyvät moottoriin, varusteisiin, öljyvuotoihin, sytytystulppiin, sytytyskeloihin, katalysaattoriin ja pelättyyn DPF-suodattimeen.

A4 näyttää pitävän arvonsa todella hyvin, koska se myy hyvin. Käytännöllisyys on A4:ssä hyvä, sillä siinä on paljon tilaa neljälle aikuiselle ja tavaratila, johon mahtuu kaikki matkatavarat. Auto on laatikkomainen, joten näkyvyys on myös hyvä.

Audi A4 – Voimansiirto

Audi A4:een on saatavana erilaisia moottoreita alkaen 2,0 litran nelisylinterisestä turbomoottorista, jonka tehot vaihtelevat 150 hv, 190 hv, 204 hv, 245 hv tai 265 hv välillä. A4:een on saatavana myös muutama eri diesel-vaihtoehto, kuten 2,0 litran 4-sylinterinen tai 3,0 litran V6-diesel TDI-moottori, jonka teho on joko 163 hv tai 231 hv.

  Sopivatko Mercedeksen vanteet Audiin?

Parhaat Audi A4:n moottorit ovat RS4 Avantissa oleva 3,0 litran V6-turbomoottori, joka tuottaa 450 hv, ja Audi S4:ssä oleva 3,0 litran TFSI-moottori, joka tuottaa 350 hv. On myös syytä mainita, että Euroopan markkinoilla S4:ään saa 3.0L TDI:n, joka tuottaa myös 350hv.

A4 on saatavana lisävarusteena Quattro AWD -vaihteistolla, mutta huippumallien S4 ja RS4 Quattro on vakiona. Nämä moottorit on yhdistetty 7-vaihteiseen kaksoiskytkin S-Tronic-vaihteistoon, paitsi RS4:ssä, joka saa 8-vaihteisen Tiptronicin S-Tronicin vääntömomenttiin liittyvien rajoitusten vuoksi. Myös hyötysuhde on loistava, sillä tehokkain 35 TDI -malli voi saavuttaa jopa 60MPG:n kulutuksen.

Audi A4 – muotoilu ja alusta

Audi A4 on hillitympi auto BMW 3-sarjaan ja Mercedes C-luokkaan verrattuna. Audi antaa sinulle kuitenkin mahdollisuuden valita, mitä arvostat eniten, mikä tarkoittaa, että voit varustaa A4:n yhtä hyvännäköiseksi tai jopa paremmaksi kuin nämä kaksi muuta. Tämä on sekä hyvä että huono asia, sillä A4:n jännittävän ulkonäön saaminen maksaa, mutta kun se näyttää, se näyttää 10 kertaa paremmalta.

A4:n alustan ja jousituksen viritykset on viritetty mukavuuden suuntaan, jopa huipputason RS- ja S-malleissa. A4 on premium-sedan, ja se sijoittuu C-luokan ja BMW 3-sarjan väliin, koska se on ylellisempi, mutta ei yhtä dynaaminen kuin 3-sarja, mutta samalla se on dynaamisempi, mutta ei yhtä ylellinen kuin C-luokka.

  Audi A6:n yleiset ongelmat

Audi A4 – Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Audi A4 on kohtuullisen luotettava auto, mikä tarkoittaa, että se voi kestää pitkään, jos pidät siitä hyvää huolta. Saksalaiset premium-autot ovat tunnetusti luotettavia, mutta vain jos kaikki huollot ja kunnossapito on tehty oikein.

Yleisimmät A4:n ongelmat liittyvät moottoriin, kissoihin, öljyvuotoihin, sytytystulppiin, O2-antureihin, varusteisiin, DPF-suodattimeen ja sytytyskeloihin. Suuremmalla ajokilometrimäärällä ajetut A4-mallit näyttävät pärjäävän huonommin, mutta erot eivät ole suuria.

Audi A4 – Arvo ja käytännöllisyys

A4:n hinnat alkavat noin 40 000 dollarista, mutta nousevat siitä melkoisesti. Ei ole juuri mitään järkeä ostaa A4:ää ilman kasaa varusteita, koska auto ei tunnu niin ylelliseltä kuin se voi tuntua. A4 näyttää kuitenkin säilyttävän arvonsa todella hyvin, koska se on todella suosittu auto käytettyjen autojen markkinoilla.

Käytännöllisyydeltään A4 sijoittuu isomman A6:n ja verrattain pienemmän A3-sedanin väliin, mikä tekee A4:stä makean paikan. Siinä on suuri tavaratila, ja siinä on tarpeeksi tilaa jopa neljälle aikuiselle istua mukavasti. Näkyvyys on hyvä, sisäänpääsy on helppoa, ja A4:n matkustamossa on monia perheystävällisiä ominaisuuksia.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi A4?

Jos etsit premium-tason johtavaa kompaktia sedania, A4:n pitäisi olla aivan listasi kärjessä C-luokan ja BMW 3-sarjan kanssa. A4 näyttää omistajien tyytyväisyyskyselyjen perusteella olevan yksi kaikkien aikojen parhaista Audi-malleista, koska A4:ssä on saavutettu täydellinen tasapaino kustannusten ja ominaisuuksien välillä.

A6 on suuri auto, ja se on vain kasvanut viime vuosikymmenen aikana, kun taas A4:n koko on myös kasvanut, mutta ei niin paljon, että auto tuntuisi valtavalta. Kaiken kaikkiaan A4 on loistava jokapäiväinen kuljettaja, loistava perheauto ja loistava matkailuauto.

  Kumpi on parempi S-Tronic vai Tiptronic?

Onko Audi A4 turvallinen auto?

Audi A4 on turvallisuuden osalta viiden tähden tähtiluokituksen saanut auto, koska Audi on pyrkinyt tekemään turvallisia autoja jo ensimmäisen Audi A4:n julkaisusta lähtien. Se tarjoaa loistavat passiiviset turvallisuusominaisuudet, mutta monet aktiiviset ohjelmalliset turvallisuusominaisuudet ovat osa lisävarusteita.

Tämä on hieman lannistavaa, sillä jotkin näistä turvallisuusominaisuuksista maksavat tuhansia dollareita. Olemme jo maininneet, että A4:n ostaminen on järkevää vain, jos autossa on kaikki tarvittavat varusteet, mikä nostaa hintaa entisestään.

Mitkä lisävarusteet kannattaa valita Audi A4:n kanssa?

Ensinnäkin sinun on päivitettävä Matrix-valot, sillä ne tekevät autosta sekä turvallisemman että paljon paremman näköisen. Matrix on kallis vaihtoehto, mutta Matrix-autot ovat suositumpia käytettyjen autojen markkinoilla. Lisäksi päivitetty infotainment Audi Virtual Cockpit on välttämätön, samoin kuin digitaalinen ilmastointi.

Jos sinulla on varaa, muista myös valita S-Line-paketti, sillä se tekee sisätiloista ja ulkoasusta upean näköiset. Jos asut Yhdysvalloissa, muista valita ainakin Premium Plus -paketti, mutta jos voit, valitse Prestige-paketti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z