Onko Audi A5 hyvä auto?

Onko Audi A5 hyvä auto?

Audi A5 on yksi koko Audi-katalogin suosituimmista malleista, ja se onnistuu myymään hyvin jopa katumaastureiden ja crossoverien aikakaudella. A5 lupaa yhtä mukavan kokemuksen kuin A4:ssä, mutta siinä on lisää näyttävyyttä ja muotoilua, mikä tekee A5:stä paljon enemmän huomiota herättävän verrattuna A4:ään. Onko Audi A5 siis hyvä auto?

A5 on todellakin todella hyvä auto, koska se on yksi Audin parhaista autoista. Se sijoittuu pienemmän A3-sedan ja suuremman A6:n väliin ja on täydellisen kokoinen, jotta se olisi sekä tilava että kompakti. A5:een on tarjolla joukko moottoreita, joihin kuuluu sekä diesel- että kaasumoottoreita ja mietoja hybridimalleja.

Yksi A5:n vahvuuksista on epäilemättä sen ulkoinen muotoilu, joka huokuu hienostuneisuutta olematta kuitenkaan liian aggressiivinen. A5:n sisätilat ovat yhtä hyvät, sillä ne on verhoiltu korkealuokkaisilla materiaaleilla ja kaikki on ruuvattu yhteen todella hyvin.

A5 on hieman matalampi kuin A4, joten se ajaa hieman dynaamisemmin. Luotettavuus on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. A5:ssä ei ole 2. istuinrivillä yhtä paljon pääntilaa kuin A4:ssä, mutta siinä on suurempi tavaratila käytännöllisen luukun takaluukun ansiosta.

Audi A5 – Voimansiirto

A5:een on tarjolla muutama 4-sylinterinen bensiinimoottori, muutama 6-sylinterinen bensiinimoottori ja jopa V8-moottorit vanhempiin Audi RS5 -malleihin. 4-sylinteriset moottorit vaihtelevat 1,8 litran ja 2,0 litran moottoreista, ja tehokkaimmat 4-sylinteriset moottorit löytyvät uusimmasta A5-sukupolvesta, joka tarjoaa 265 hv. V6-bensiinimoottoreita löytyy 3.0L TFSI-malleista, S5-malleista ja malliston huipulla olevista RS5-malleista, joissa on 450hv.

  Audi RS3:n yleiset ongelmat

Jos haluat V8-mallisen Audi A5:n, sinun on valittava jokin vanhemmista Audi RS5/S5 -malleista, joissa on 4,2 litran V8-veturimoottori. Dieselmoottorit vaihtelevat 4-sylinterisistä yksiköistä 6-sylinterisiin yksiköihin. 2.0L TDI 190hv moottorit ovat parhaita, kun taas parhaat V6-dieselmoottorit ovat 3.0L TDI S5-mallit, joissa on 350hv.

A5:n saa joko FWD- tai Audin ikonisella Quattro AWD-järjestelmällä. Manuaalivaihteisto on saatavana vain 1. sukupolven A5-malleihin, kun taas kaikissa myöhemmissä A5-malleissa käytetään joko Tiptronic-momenttimuunninta tai Audin omaa S-Tronic-kaksoiskytkinvaihteistoa.

Audi A5 – Muotoilu ja alusta

Yksi Audi A5:n omistamisen parhaista puolista on nautinto, jonka saat sen katselemisesta, sillä kaikki A5-mallit näyttävät upeilta. Kauneus on varmasti katsojan silmässä, mutta vain sokea katsoja voisi koskaan sanoa, että A5 näyttää huonolta. Myös A5:n sisätilat ovat todella miellyttävät, jopa varhaisissa A5-malleissa.

A5:n ajaminen on keskittyneempää kuin A4:n, mutta merkittäviä eroja näiden kahden välillä ei ole. Jos haluat dynaamisimmat A5-mallit, kannattaa valita 2-ovinen RS5-malli, sillä niissä on eniten panosta ajettavuudessa.

Audi A5 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden suhteen A5 on suurin piirtein sama kuin Audi A4, mikä tarkoittaa, että se on suhteellisen luotettava auto, mutta vain, jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Yleisimmät Audi A5:n ongelmat liittyvät moottorin ajoitusketjuun tai EGR-venttiiliin, kun taas yleisimmät vaihteisto-ongelmat liittyvät pahamaineiseen CVT Multitronic -vaihteistoon.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

A5 kärsii myös liiallisesta öljynkulutuksesta/vuodoista, jäähdytysjärjestelmän ongelmista tai infotainment-elektroniikan ongelmista. Useimmat näistä voidaan ratkaista yksinkertaisesti tekemällä kaikki tarvittavat huollot.

Audi A5 – Arvo ja käytännöllisyys

Nykyinen Audi A5 maksaa Premium- ja Premium Plus -malleissa 45 000-50 000 dollaria, kun taas Prestige-mallit maksavat reilusti yli 50 000 dollaria. Kallein A5 on RS5 Sportback, joka maksaa 77 000 dollaria. A5 säilyttää arvonsa suhteellisen hyvin, koska se on todella suosittu auto toisen käden markkinoilla.

Käytännöllisyydeltään A5 on myös todella hyvä, koska siinä on neljä istumapaikkaa ja suuri tavaratila. Takaistuimen pääntila on ehkä hieman pienempi kuin A4:ssä, mutta se riittää 90 prosentille matkustajista.

FAQ-osio

Onko Audi A5 hyvä perheauto?

Audi A5 voi olla hyvä perheauto, jos valitset 4-ovisen Sportback-version, sillä se on sekä pidempi että korkeampi kuin kabriolet ja coupé. Sportback A5:ssä on myös paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten paljon säilytystiloja, leveästi avautuvat ovet ja tilava tavaratila.

2-ovinen A5 voi olla myös perheauto, jos haluat käyttää sitä vain vauvan kuljetukseen. Cabriolet on vähiten perheystävällinen A5-malli, ja siksi sitä kannattaa välttää. Kaiken kaikkiaan A5 on enemmän tai vähemmän sama kuin A4, mikä myös johtaa siihen, että molemmat ovat hyviä perheautoja.

Onko Audi A5 turvallinen auto?

Audi A5 on todella turvallinen auto erinomaisen viiden tähden törmäysturvallisuusluokituksen ansiosta. Tämä tarkoittaa, että A5 tarjoaa hyvän suojan aikuisille ja lapsille kolaritilanteessa. Aktiivisten ohjelmallisten turvaominaisuuksien osalta A5 ei myöskään tuota pettymystä, sillä siihen on saatavana lähes kaikki, mitä voit odottaa 2000-luvun autolta.

  Audi RS6 Avant Luotettavuus

Huonona puolena on se, että useimmat näistä ominaisuuksista ovat osa lisävarustepaketteja, jotka voivat nostaa A5:n lopullisen hinnan suhteellisen jyrkälle alueelle.

Kuinka kauan Audi A5 kestää?

Audi A5 kestää helposti vähintään 200 000 kilometriä tai 10-15 vuoden käytön ilman suurempia peruskorjauksia. A5 tarvitsee kuitenkin jatkuvaa ja perusteellista huoltoa, ilman sitä se kärsii. Lähes kaikki Audit on tehty kestämään todella pitkään, joten tästä ei tarvitse olla huolissaan, jos pidät Audisi asianmukaisessa kunnossa.

Video: Audi A5 Top 5 syytä, miksi valitsin sen! Kumpi on parempi – A5 vs. S5

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z