Onko Audi A7 hyvä auto?

Onko Audi A7 hyvä auto?

Audi A7 on neliovinen coupe, joka perustuu A6:n alustaan ja on tehty kilpailemaan Mercedes CLS:n ja BMW 6-sarjan Grand Coupén kaltaisten autojen kanssa. A7 on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat mukavan ja käytännöllisen sedanin, mutta haluavat myös jotain hieman mielenkiintoisempaa ja huomiota herättävämpää. Onko Audi A7 siis hyvä auto?

Audi A7 on todellakin todella hyvä auto, koska se tarjoaa melko paljon etuja ja vähän tai ei lainkaan haittoja. Ensinnäkin A7:n moottoripaletti on loistava, auto näyttää hyvältä, se kulkee todella hyvin, se on suhteellisen luotettava ja käytännöllinen, ja vanhemmat A7-mallit ovat nykyään varsin edullisia toisen käden markkinoilla. Joillekin se saattaa olla hieman liian suuri, ja suorituskyvyn harrastajat saattavat pitää sitä hieman tylsänä.

A7:n tarkoituksena ei kuitenkaan ole koskaan ollut olla kompakti tai urheilullinen, koska Audi tarjoaa monia tähän tarkoitukseen sopivia malleja, erityisesti Audi A5 Sportback, joka on myös neliovinen coupe, mutta paljon pienempi. A7 on suunniteltu ensisijaisesti pitkän matkan ajamiseen, ja on vaikea väittää, etteikö A7 onnistuisi siinä ongelmitta.

Sinänsä A7 on hyvä auto, koska siinä yhdistyvät kaikki A6 sedanin edut tyylikkäämpään coupe-ulkonäköön. Siinä ei ehkä ole yhtä paljon tilaa takapenkillä, mutta se korvaa sen suuremmalla ja käytännöllisemmällä tavaratilalla.

Audi A7 – Voimansiirto

A7 on saatavana muutamalla bensiinivaihtoehdolla ja melko monella dieselillä. Yleisimmät A7:n bensiinimoottorit ovat 3.0 TFSI V6 -moottorit, joiden teho on noin 300 hv-350 hv, mutta Audi tarjoaa A7:ää myös pienemmällä 4-sylinterisellä 2.0L TFSI -moottorilla, joka tarjoaa jopa 250 hv. S7:n saa 3.0L V6-moottorilla, jossa on 444hv, kun taas malliston kärkimallin RS7 saa 4.0L turboahdetun V8-moottorin, jossa on 603hv.

  Onko Audi S4 hyvä auto?

Dieselmoottorit aloittavat tunnetulla 3,0L TDI 6-sylinterisellä moottorilla, joka tuottaa 204hv:n ja 355hv:n välillä S7-dieselmallissa. Audi käyttää nykyään useimmissa A7:n moottoreissa myös mild-hybriditekniikkaa auton hyötysuhteen parantamiseksi. A7:n saa joko S-Tronic DSG -vaihteistolla tai 8-vaihteisella Tiptronic-vaihteistolla vääntömomentiltaan suuriin malleihin.

Alkutason A7-mallit ovat etuvetoisia, kun taas korkeamman hintaluokan mallit on varustettu Audin ikonisella Quattro AWD -järjestelmällä, joka on saatavana lisävarusteena kaikkiin A7-malleihin. Dieselkäyttöiset A7-mallit ovat ylivoimaisesti tehokkaimpia, sillä ne kulkevat jopa 55MPG, kun taas bensiinimoottoreilla päästään 35MPG:hen.

Audi A7 – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta A7:ää pidetään yhtenä, ellei jopa Audin parhaimman näköisenä sedanina. A7 perustuu A6:n alustaan, mutta se on paljon tyylikkäämpi leveämmän asennon ja viisto coupe-kattolinjan ansiosta. Autossa on myös kehyksettömät ovet, mikä on nykyään välttämätöntä kaikille coupeille. A7:n sisätilat ovat käytännössä samat kuin A6:ssa, mikä tarkoittaa, että se on todella miellyttävä paikka.

A7:n jousitus ja alustan viritys on räätälöity lähes yksinomaan mukavuutta silmällä pitäen, lukuun ottamatta RS7:ää, joka tuntuu paljon dynaamisemmalta. Joka tapauksessa kaikki A7-mallit ovat pehmeät, pehmustetut ja todella mukavat.

Audi A7 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

A7 on suunnilleen yhtä luotettava kuin A6, mikä tarkoittaa, että se voi olla luotettava ja luotettava, mutta vain, jos huollat sitä tarpeeksi hyvin. Nämä autot ovat monimutkaisia ja niissä on kaikenlaisia ominaisuuksia, jotka sekä pitävät sinut turvassa että viihdyttävät sinua.

  Audi A7:n yleiset ongelmat

Yleisimmät Audi A7 -ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, öljyvuotoihin/kulutukseen, tasauspyörästöön ja mahdollisesti muuhun kuin moottorin elektroniikkaan.

Audi A7 – Arvo ja käytännöllisyys

A7 maksaa melko paljon enemmän rahaa kuin A6, mutta siinä on tiettyjä ominaisuuksia, jotka saa vain lisävarusteena A6:een. Jos pidät A7:n ulkonäöstä ja olet sitä mieltä, että A6 ei pärjää A7:lle muotoilussa, on järkevää harkita A7:ää A6:n sijaan.

Käytännöllisyyden kannalta A7:stä puuttuu hieman tilaa takapenkkien päähän A6:een verrattuna sen kaltevan kattolinjan vuoksi, mutta se korvaa sen takaluukun takakontilla, joka lisää tavaratilaa ja saavutettavuutta melkoisesti.

UKK-osio

Onko järkevää päivittää Audi A7:ään Audi A6:sta?

Se riippuu siitä, mitä arvostat eniten. Todellisuudessa et todellakaan saa mitään muuta kuin muotoilun, jos valitset A7:n A6:n sijaan. Toki A7:n tavaratila on käytännöllisempi, mutta sillä ei ole suurta merkitystä, koska A6:n tavaratila on jo tarpeeksi suuri, ja tilasta tulee harvoin pulaa.

Se, missä A7 voisi olla ratkaiseva tekijä, on sen kalteva kattolinja ja takapenkkien pääntilan puute. Siksi A7 ei ole yleinen kuljettaja-auto, kun taas A6 on. Kaiken kaikkiaan, jos tykkäät muotoilusta ja jos takapenkkikompromissi ei haittaa, on järkevää vaihtaa A7:ään.

Onko Audi A7 kallis ylläpitää?

Audi A7 on todellakin kallis auto ylläpitää, mutta niin ovat kaikki tämän segmentin autot. Se kuuluu asiaan, sillä kehittynyttä teknologiaa ei voi ostaa ilman, että muistaa jatkuvasti kaikki mahdolliset kustannukset, joita siihen liittyy.

  Audi S4 ongelmat

Vaikka A7:n ylläpito maksaakin melko paljon, erot Mercedes CLS:n ja BMW 6-sarjan välillä ovat merkityksettömiä. Joidenkin lähteiden mukaan A7 voi maksaa noin 8 000-10 000 dollaria huoltokuluina ensimmäisten 10 vuoden aikana.

Kuinka kauan Audi A7 kestää?

Audi A7:n pitäisi kestää vähintään 200 000 kilometriä ilman suurempia korjauksia. Nämä luvut ovat kuitenkin järkeviä vain, jos autoa huolletaan riittävän hyvin. On todella vaikea ennustaa, kuinka kauan auto voi kestää, mutta jos teet parhaasi ja pidät A7:n hyvässä kunnossa, 200 000 mailia tai 10-15 vuoden käyttö pitäisi olla enemmän tai vähemmän taattu, jos auto on rakennettu riittävän hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z