Onko Audi Q4 e-tron hyvä auto?

Onko Audi Q4 e-tron hyvä auto?

Audi Q4 e-tronin on tarkoitus olla yksi suosituimmista Audi EV:istä tulevina vuosina, ja toistaiseksi se näyttää olevan totta. Q4 e-tron julkaistiin jo vuonna 2021, ja se perustuu VAG MEB -alustaan, mikä tarkoittaa, että Q4 jakaa monia osia muiden perheenjäsentensä kanssa. Onko Audi Q4 e-tron siis hyvä auto?

Audi Q4 e-tron on todellakin todella hyvä auto, koska se on parempi kuin alkuperäinen e-tron, mutta se ei silti maksa niin paljon kuin jotkut muut vastaavalla varustuksella varustetut sähköautot. Q4:stä on saatavana muutamia eri akkukokoja, jotka tarjoavat myös erilaisia moottoritehoja ja maksimietäisyyksiä. Q4 tukee pikalatausta, joka voi täyttää akun hetkessä.

Q4:n muotoilu on Audi Q5 Sportbackin ja Audi Q8:n sekoitus. Tämä tarkoittaa, että auto näyttää tyylikkäältä ja tyylikkäältä sekä sisältä että ulkoa. Se voi olla raskas auto, mutta se onnistuu ajamaan paremmin kuin pitäisi. Myös luotettavuus näyttää olevan kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua.

Arvoltaan Q4 näyttää pitävän hyvin pintansa, mutta se on upouusi auto, emmekä ole varmoja, muuttuuko se tulevina vuosina. Käytännöllisyys on myös hyvä, ei yhtä hyvä kuin Q5:ssä, mutta riittävän hyvä useimmille.

Audi Q4 e-tron – Voimansiirtojärjestelmä

Audi Q4 e-tron on saatavana kahdella eri akkukokovaihtoehdolla, 55 kWh:n akulla tai suuremmalla 82 kWh:n akulla. Alkutason Q4 on 35-malli, joka tarjoaa 55 kWh:n akun, 170 hevosvoimaa ja maksimietäisyys on 212 kilometriä. Seuraava malli on Audi Q4 40, joka tarjoaa suuremman 82 kWh:n akun, 204 hv:n tehon ja 323 mailin enimmäiskantaman.

  Mikä Audi saa parhaat bensamäärät?

Keskitason Q4 e-tron 45 tarjoaa 82 kWh:n akun, mutta teho on nostettu 265 hv:iin, kun taas maksimietäisyys on laskenut 305 kilometriin. Q4 50 -malli on tehokkain, ja sen teho on 300 hv ja maksimietäisyys 303 mailia samalla 82 kWh:n akulla.

55 kWh:n malli voidaan ladata nopealla tasavirtalaturilla noin 30 minuutissa, kun taas suuremman akun mallit onnistuvat noin 40 minuutissa. Molempien lataaminen hitaalla laturilla kestää 8-12 tuntia laturista, olosuhteista, akun koosta ja esivalmistelusta riippuen.

Audi Q4 e-tron – rakenne ja alusta

Audi Q4 e-tron näyttää futuristiselta ja muistuttaa enemmän konseptiautoja kuin tavallisia arkiautoja. Sen muotoilu on Audi Q5:n ja Q8:n sekoitus, jossa on vielä terävämpiä linjoja ja enemmän tulevaisuutta korostavia piirteitä. Q4:n sisätilat eivät poikkea tästä, sillä se tarjoaa terävät linjat, suuret näytöt ja kasan ominaisuuksia kaikkialla matkustamossa.

Q4 ajaa paremmin kuin sen pitäisi, sillä se on 4200 kilon auto, koska suurin osa painosta sijaitsee alhaalla. Tämä tarkoittaa sitä, että Audin piti jäykistää jousitusta, mutta kokonaisvaimennus on silti riittävän hyvä, jotta Q4 tuntuisi todelliselta luksusautolta.

Audi Q4 e-tron – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Audi Q4 e-tron vaikuttaa kohtuullisen luotettavalta autolta, kuten useimmat MEB-pohjaiset autot ovat, mutta Q4 on myös lähes upouusi malli, ja on mahdotonta sanoa, miten hyvin auto pärjää tulevina vuosina. Me kaikki tiedämme jo, että sähköautot ovat luonnostaan luotettavampia kuin polttomoottoriautot ja että niiden pitäisi kestää vertailussa pidempään.

  Audi vs Teslan luotettavuus - Kumpi on parempi

Yleisimmät Q4:n ongelmat liittyvät voimansiirtoon, infotainment-järjestelmään, turvatyynyihin, kylmään säähän liittyviin ongelmiin ja Audin puhelinsovellukseen.

Audi Q4 e-tron – arvoa ja käytännöllisyyttä

Q4 e-tron alkaa 45 000 dollarista ilman lisävarusteita, ja lisävarusteita on runsaasti. Tämä tarkoittaa, että Q4 on halvempi kuin Q5, mutta hintaerot mitätöidään helposti kalliilla valinnaispaketeilla. Niin tai näin, Q4 on silti hyvin hinnoiteltu auto, sillä monien mielestä se tarjoaa paremman kokemuksen kuin jotkut kalliimmat ja suuremmat sähköautot.

Käytännöllisyydeltään Q4 ei ole yhtä tilava kuin Q5, mutta siinä ei ole suurta keskitunnelia, joka syö takimmaisen keskipaikan jalkatilaa. Tämä tarkoittaa, että toinen istuinrivi on täysin esteetön, mikä on varmasti hyvä asia, jos kuljetat usein useita takamatkustajia.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi Q4 e-tron?

Jos etsit ylellistä sähköautoa, jonka hinta ei ole tähtitieteellinen, mutta joka tarjoaa kaiken, mitä suuret luksusmerkit voivat tarjota, Q4 saattaa olla juuri sinun makuusi. On joitakin kohtia, joissa Q4 ei ole paras mahdollinen, kuten joidenkin rakennusmateriaalien laatu, mutta kaiken kaikkiaan auto tyydyttää vaativimmankin saksalaisen edustusauton harrastajan.

Q4:n toimintasäde riittää useimmille, ja se tarjoaa myös kohtuullisen tehokkaat moottorit. Audi tulee todennäköisesti jossain vaiheessa tarjoamaan RS-version, joka tarjoaa yli 400 hv. Kaiken kaikkiaan Q4 vaikuttaa hyvältä ostokselta, mutta jos haluat nopeamman EV:n, sinun on odotettava RS-mallia hieman kauemmin.

  Audi A1 yleiset ongelmat

Onko Audi Q4 e-tron turvallinen auto?

Maailman uskottavimpien törmäystestausorganisaatioiden mukaan Q4 ansaitsee erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen sekä aikuisten että lasten turvallisuuden osalta. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä useimmat 2020- ja siitä eteenpäin olevat autot ovat viiden tähden luokituksen saaneita, mutta saksalainen luksuskolmikko yrittää aina tehdä autojaan turvallisemmiksi.

Q4:ään on saatavana runsaasti kuljettajaa avustavia ominaisuuksia, jotka lisäävät auton turvallisuutta huomattavasti. Useimmat näistä ovat kuitenkin lisävarusteita, ja ne maksavat paljon rahaa, jos haluat ne Q4-autoosi. Kaiken kaikkiaan Q4 on turvallinen sekä näiden ominaisuuksien kanssa että ilman niitä.

Onko Audi Q4 parempi kuin Audi e-tron?

Q4 e-tron on pienempi kuin tavallinen e-tron, mutta se on uudempi, mikä tarkoittaa, että se on paljon tehokkaampi ja täynnä Audin uusimpia ominaisuuksia. Siksi Q4 on parempi auto, mutta e-tron on lähikuukausina vaihtumassa tai saamassa keskisyklin päivityksen.

Näin ollen sinun kannattaa odottaa ennen kuin päivitetty/uusi e-tron tulee markkinoille ennen kuin teet päätöksen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z