Onko Audi RS5 hyvä auto?

Onko Audi RS5 hyvä auto?

Audi RS5 esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2010 2-ovisena urheilukupeena, joka on suunniteltu kilpailemaan BMW M3:n ja Mercedes Benz C63 AMG:n kaltaisten autojen kanssa. RS5:n tuotanto jatkui vuosien varrella, ja nyt meillä on RS5:stä 2 eri sukupolvea, joilla on omat kunnioitettavat keskisyklin päivitysmallinsa. Onko Audi RS5 siis hyvä auto?

Se riippuu siitä, kuka vastaa tähän kysymykseen. Jos olet henkilö, joka ei välitä 0-60mph ajoista, vauhdikkaasta ajamisesta ja suorituskyvystä yleensä, RS5 ei ole hyvä auto sinulle, koska se on kallis ajaa eikä se tunnu kovinkaan paljon erilaiselta kuin tavallinen A5. Jos kuitenkin olet kiinnostunut suorituskyvystä, tulet rakastamaan Audi RS5:tä.

Ensimmäisen sukupolven RS5:ssä on V8-suihkumoottori, kun taas uusimmissa RS5-malleissa käytetään ympäristöystävällisempää Twin-Turbo V6-moottoria. RS5 näyttää upealta sekä coupe- että Sportback-muodossa, kun taas avoauto-RS5-mallit ovat jonkin verran hankalasti lähestyttäviä. Luotettavuus on kohtuullinen, mutta vain jos autoa huolletaan riittävän hyvin.

Ehdotus on hankala, mutta jos pidät Audin RS-divisioonasta, pidät RS5:tä todennäköisesti edullisena. Käytännöllisyys on RS5 Sportbackin valtti, sillä siihen mahtuu helposti neljä ihmistä ja tavaratila on verrattain suuri.

Audi RS5 – Voimansiirtojärjestelmä

Olemme jo maininneet, että RS5:stä on saatavana kaksi eri sukupolvea. Ensimmäisen sukupolven RS5:n voimanlähteenä on 4,2-litrainen V8-luokan imumoottori, jossa on 450 hevosvoimaa ja 317 hevosvoiman vääntömomentti. Se on yhdistetty 7-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja Quattro AWD -järjestelmään, joiden ansiosta varhaiset RS5:t saavuttavat 100 km/h nopeuden paikaltaan noin 4,5 sekunnissa.

  Audi TT RS Luotettavuus

RS5:n toisessa sukupolvessa on pienennetty 2,9-litrainen V6-kaksoisturbomoottori, jonka teho on 450 hv ja vääntömomentti 442 lb-ft. Tämä moottori on yhdistetty 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja Quattro AWD -järjestelmään, joten nopeus 0-100 km/h on noin 3,5 sekuntia oikeissa olosuhteissa. V8 RS5 on valinta niille, jotka himoitsevat V8-moottoreita, mutta V6 RS5 on parempi auto kaikissa tilanteissa.

V6 RS5 pääsee lähelle 30MPG:n yhdistettyä nopeutta, kun taas V8 RS5 pääsee parhaimmillaan 20MPG:n yhdistettyyn nopeuteen. Molemmat ovat suorituskykyisiä autoja, ja tuskin kukaan ostaa niitä tehokkuuden vuoksi. Kaiken kaikkiaan nämä voimansiirrot ovat nopeita, jännittäviä ja sopivat Audi RS5:n kaltaiseen autoon.

Audi RS5 – Muotoilu ja alusta

Tavalliseen A5:een verrattuna RS5:n tunnistaa helposti muutamasta ikonisesta muotoilun yksityiskohdasta, kuten kahdesta valtavasta soikeasta pakoputkesta, hunajakennomaisesta etusäleiköstä ja suurista pyöristä. Audi RS5 -malleissa on tyypillisesti kaikki parhaat ulko- ja sisätilojen ominaisuudet ja lisävarusteet, jotka tekevät niistä aivan upean näköisiä. Monet pitävät A5/RS5-mallia yhtenä kauneimmista Audi-malleista.

Mitä tulee jousitukseen ja alustan viritykseen, RS5 pysyy tasaisena mutkissa matalamman ajokorkeuden ja leveämpien pyörien ansiosta. Se ei ehkä ole yhtä ketterä kuin BMW M3, mutta RS5 korvaa sen, koska se on mukavampi auto päivittäisessä ajossa.

Audi RS5 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Audi RS5 on läpikotaisin suorituskykyinen auto, mikä tarkoittaa, että sen käyttökustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin tavallisen nelisylinterisen A5:n. Tämä näkyy myös luotettavuudessa, sillä RS5 tarvitsee perusteellisempaa ja oikea-aikaisempaa huoltoa, muuten se aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia, joiden korjaaminen on yleensä kallista.

  Audi Q5 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Yleisimmät Audi RS5:n ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, öljyvuotoihin, jäähdytysjärjestelmän ongelmiin ja erilaisiin auton elektroniikkaan.

Audi RS5 – Arvo ja käytännöllisyys

Varhaiset Audi RS5 -mallit ovat menettäneet arvonsa melko paljon viimeisen noin 10 vuoden aikana, mikä tekee niistä suorituskykyisten autojen päivittäiskuljettajien edullisia tarjouksia. 4,2 litran V8-moottori on todennäköisesti yksi jännittävimmistä Audin moottoreista tähän mennessä, ja siksi niin monet ihmiset ovat kiinnostuneita siitä. He ovat kuitenkin myös varovaisia, koska RS5:n huoltokustannukset, käyttökustannukset, renkaiden vaihtokustannukset ja varaosakustannukset ovat edelleen yhtä korkeat kuin ennenkin.

Jos haluat käytännöllisimmän RS5:n, sinun on valittava 4-ovinen Sportback-malli. A5:ssä on samankaltaiset sisätilat kuin A4:ssä, mikä tarkoittaa, että siihen mahtuu mukavasti jopa neljä henkilöä. A5 Sportbackin tavaratila on valtava, ja sen pitäisi riittää useimmille ihmisille. Näkyvyys ei ole kovin hyvä, mutta A5 ei ole muutenkaan liian suuri auto.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi RS5?

Jos rakastat Audi RS Sport -mallistoa ja haluat nauttia parhaista Audin urheiluautoista, jotka täyttävät silti perhevelvoitteet, RS5 on täydellinen auto sinulle. Sinun on kuitenkin muistettava, että tällaiset autot ovat paljon vaativampia kuin tavalliset A5-mallit. Siksi on aina hyvä varata hieman rahaa sivuun korjaus- ja huoltokustannuksia varten.

Paras RS5 ostettavaksi juuri nyt on pre-facelift 2. gen -malli (2016-2020), koska se on lähes identtinen post-facelift-mallin kanssa, mutta paljon halvempi. Se on myös paljon parempi kuin aiemmat RS5-mallit lähes kaikin tavoin.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Onko Audi RS5 hyvä perheauto?

RS5:n hyvä puoli on se, että se ei uhraa mukavuudesta niin paljon kuin C63 ja BMW M3 tekevät. Tämä tarkoittaa sitä, että näistä kolmesta RS5 on se, joka säilyttää vielä paljon mukavuuttaan. Näin ollen RS5 voi olla todella hyvä perheauto, mutta vain jos valitset 4-ovisen Sportback-version.

Coupé ei ole oikeastaan käyttökelpoinen muille kuin lapsiperheille, sillä takaistuimille mahtuu muutenkin vain vauvoja. Cabriolet on hyvin samanlainen kuin coupe.

Onko Audi RS5 parempi kuin BMW M3 ja Mercedes C63 AMG?

Nämä kolme ovat vaihtaneet lyöntejä jo vuosikymmeniä, mutta olemme enemmän tai vähemmän tietoisia siitä, miksi kannattaa valita toinen toisen sijaan. BMW M3 on näistä kolmesta keskittynein, kilpa-autoisin ja nuorekkain auto, kun taas C63 on ylellisin, mutta suorituskyvyssä on puutteita, varsinkin kun uusi C63 AMG saa nelisylinterisen moottorin.

RS5 sijoittuu jonnekin keskelle, koska se saa jännittävämmän moottorin kuin uusi C63, mutta tehon suhteen se ei pärjää kummallekaan. Siksi RS5 on näistä kolmesta autosta paras jokapäiväinen kuljettaja, koska siinä mukavuus ja suorituskyky ovat parhaiten tasapainossa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z