Onko Audi RS6 Avant hyvä auto?

Onko Audi RS6 Avant hyvä auto?

Audi RS6 Avant on neliovinen perheperheen farmariauto, jossa on tarpeeksi vääntöä kuolleen planeetan käynnistämiseen. RS6 on Audi Sportin kotimainen nimi, ja monet pitävät sitä kaikkien aikojen parhaana Audi RS -autona. RS6 jakaa monia osia RS7:n kanssa, joka on tyylikkäämpi coupe-vaihtoehto. Onko Audi RS6 Avant siis hyvä auto?

Audi RS6 on loistava auto, ja on todella vaikea sanoa muuta. Se voi olla kallis ja joillekin hieman liian iso, mutta kukaan ei voi kieltää, etteikö Audi RS6 tuottaisi joka suhteessa. Se näyttää upealta sisältä ja ulkoa, se on nopea, se on ylellinen, se on täynnä tekniikkaa, se on käytännöllinen ja se selviytyy talviajosta kuin kukaan muu.

RS6:n voimanlähteenä on pääasiassa V8-moottori, mutta C6 RS6:ssa on Lamborghinista peräisin oleva V10-moottori. Ajokokemus on ihastuttava, sillä auto on mukava mutta samalla dynaaminen. Luotettavuus on myös kunnollinen, mutta vain, jos siitä pitää kunnolla huolta, sillä 600 hevosvoiman auto vaatii mekaanista rakkautta.

Näiden arvo saattaa olla hieman kova, mutta kun ottaa huomioon, mitä saa rahoilleen, on vaikea kiistää, etteikö RS6 olisi sen arvoinen. Käytännöllisyys on loistava, sillä RS6 Avant on farmariauto, jossa on runsaasti istuintilaa ja myös tavaratilaa.

Audi RS6 Avant – Voimansiirtojärjestelmä

Audi RS6 luottaa pääasiassa V8-moottoriin, jonka tehot vaihtelevat 450 ja 610 hevosvoiman välillä. Ainoastaan C5 tarjosi toisenlaisen moottorin, tarkemmin sanottuna Lamborghini Gallardosta peräisin olevan V10-moottorin, jossa oli 580hv Nykyisessä RS6:ssa on 4,0 litran BiTurbo V8, jossa on 600hv, mutta monet lähteet väittävät, että RS6:n teho kasvaa jopa 610hv:llä tulevassa RS6 Performance -versiossa.

  Audi RS7 Luotettavuus

Kaikissa Audi RS6 Avant -malleissa on automaattivaihteisto, joka sopii täydellisesti RS6:n luonteeseen. Jotkut autotoimittajat halusivat RS6:een kaksoiskytkinvaihteiston, mutta momentinmuunnin on paljon pehmeämpi ja luotettavampi. Lisäksi kaikissa Audi RS6 -malleissa on Audin ikoninen Quattro AWD -järjestelmä, joka tekee autosta nopean kaikissa olosuhteissa.

Kaiken kaikkiaan nykyinen C8 RS6 saa niistä kaikista parhaan voimansiirron, koska se ei uhraa tehokkuutta niin paljon kuin vanhemmat mallit. Valitsitpa minkä RS6:n tahansa, et tule pettymään voimansiirtoon.

Audi RS6 Avant – muotoilu ja alusta

RS6 Avant on farmariauto, eivätkä useimmat ihmiset oikein innostu farmariautojen estetiikasta, mutta mikään muu farmariauto ei näytä yhtä hyvältä kuin RS6. Parhaimman näköisiä RS6 Avant -malleja ovat kaksi viimeisintä sukupolvea, C7 RS6 ja C8 RS6. C7-mallissa on puhtaampi ilme, kun taas C8 on paljon aggressiivisempi.

Sisätilojen muotoilu on C8:ssa hämmästyttävää, samoin kuin sisätilat lähes kaikissa RS6-malleissa, koska A6 on itsessään hieno luksusauto. Ajossa jousitus ja alustan viritys ovat jäykkiä, mutta hyvin vaimennettuja, mikä tekee RS6:sta dynaamisen, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että auton ajo-ominaisuudet menisivät pilalle. Se on sertifioitu autobahn-raketti, joka pitää sinut viihtyisänä ja mukavana.

Audi RS6 Avant – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Audi RS6 on aina ollut kohtuullisen luotettava auto, mutta vain, jos huollat sitä tarpeeksi hyvin. Nämä autot on tehty kestämään kovaa ajoa ja kaikkia siihen liittyviä rasituksia, mutta ilman huoltoa auto kärsii. Siksi on aina hyvä varata rahaa huoltoa varten, sillä RS6 tarvitsee sitä kestääkseen mahdollisimman pitkään.

  Paras Audi auto lumelle

Yleisimmät Audi RS6:n ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, jousitukseen ja jäähdytysjärjestelmään/vesipumppuun.

Audi RS6 Avant – Arvo ja käytännöllisyys

Aiempia RS6-sukupolvia voi ostaa todella houkuttelevaan hintaan, erityisesti C5:n ja C6:n. Voit ehkä ostaa uudemman Audin samalla rahalla, mutta mikään uudempi Audi ei tule olemaan yhtä hauska ajettava kuin kumpikaan näistä. C7 on paljon kalliimpi, kun taas C8 alkaa 126 000 dollarista ilman lisävarusteita.

Käytännöllisyydeltään RS6 on loistava, sillä se tarjoaa istumapaikat jopa viidelle aikuiselle ja valtavan tavaratilan. Siihen on helppo nousta sisään ja ulos ja sitä on helppo ajaa. RS6 on myös loistava perheauto, koska se on turvallinen ja siinä on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia.

UKK-osio

Mikä Audi RS6 on paras?

Paras Audi RS6 -malli on epäilemättä uusin C8-sukupolvi, sillä se tarjoaa nykyaikaisinta tekniikkaa yhdistettynä uskomattomaan moottoriin. C8:ssa oleva V8 löytyy myös monista muista VAG:n tuotteista, kuten Porsche Panamera/Cayennesta, Bentley Benteyga/Continental GT:stä ja monista muista Audi-malleista.

C7 on myös hyvä ostos, koska se tarjoaa melko lailla saman moottorin hieman vanhemmalla tekniikalla. C5 ja C6 ovat nyt liian vanhoja useimmille. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niitä voisi enää käyttää päivittäisajoneuvoina.

Kuinka kauan Audi RS6 Avant kestää?

Audi RS6 Avant kestää helposti jopa yli 200 000 kilometriä, jos pidät siitä hyvää huolta. Tämä tarkoittaa, että auto kestää todella pitkään ilman suurempia peruskorjauksia. Saksalaiset autot ovat tunnetusti hyvin rakennettuja, mutta myös todella riippuvaisia asianmukaisesta huollosta.

  Audi RS3 Luotettavuus

C6 V10 Audi RS6 on hieman erilainen, sillä vaikka V10-moottori on luotettava, se on valtava moottori raskaassa autossa, joten asiat eivät ehkä ole yhtä optimistisia C6 RS6:n kanssa.

Pitäisikö minun ostaa Audi RS6 Avant?

Kyllä, sinun pitäisi. Audi RS6:sta on todella helppo suositella kenelle tahansa, koska ei ole montaa autoa, joka pystyy samaan kuin RS6, eli tekemään kaiken. Monet pitävät RS6:ta siksi parhaana olemassa olevana monitoimiautona.

Se ei ehkä ole halpa ostaa eikä halpa ajaa, mutta jos sinulla on varaa näihin kuluihin, tulet todennäköisesti rakastumaan RS6:een.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z