Onko Audi RS7 hyvä auto?

Onko Audi RS7 hyvä auto?

Audi RS7 on Audi A6/A7-alustaan perustuva Audin 4-ovinen coupe-suoritusauto. RS7 jakaa monia osia muiden suorituskykyisten VAG-mallien, kuten Porsche Panameran, Bentley Continental GT:n ja monien katumaastureiden, kuten RS Q8:n, Porsche Cayennen ja jopa Lamborghini Uruksen kanssa. Onko Audi RS7 siis hyvä auto?

Kyllä, RS7 on todella hyvä auto, koska se pakkaa keskikokoiseen perhesedaniin melkoisen iskun. RS7 saa 4,0 litran kaksoisturboahdetun V8-moottorin, jossa on 605 hv, Audin ikonisen Quattro AWD -järjestelmän ja saumattoman 8-vaihteisen momentinmuunninvaihteiston. Tämä moottori- ja vaihteistoyhdistelmä löytyy myös monista edellä mainituista autoista.

RS7 näyttää hämmästyttävältä, sillä se sisältää monia suorituskykyisiä osia sekä sisä- että ulkopuolella. Se saa tehtaalta enemmän varusteita, ja siinä on käytännössä kaikki, mitä huippuluokan luksusautolta voi toivoa. RS7 ajaa paljon keskittyneemmin kuin tavallinen A7, mutta se onnistuu silti olemaan myös suhteellisen mukava.

Perusmalli maksaa yli 115 000 dollaria, joten RS7 on myös suhteellisen harvinainen auto. Vanhemmat RS7-mallit ovat paljon helpommin saatavilla, mutta silti lähes yhtä suorituskykyisiä. Käytännöllisyys on sama kuin tavallisessa A7:ssä, mikä tarkoittaa sitä, että RS7:ään mahtuu neljä aikuista ja lisäksi siinä on tilava takakontti.

Audi RS7 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi RS7 saa 4,0 litran kaksoisturboahdetun V8-moottorin, jossa on 603 hevosvoimaa ja 590 hevosvoiman vääntömomentti, jonka ansiosta RS6 saavuttaa nopeuden sataan kilometriin tunnissa paikaltaan alle 3,5 sekunnissa, mikä on ehdottoman nopeaa. RS7:n rajoitettu huippunopeus on 155mph, mutta jos maksat Audille, se mahdollistaa rajoittamattoman huippunopeuden, joka on yli 190mph.

  Audi S3:n yleiset ongelmat

4,0 litran V8-moottori löytyy monista VAG:n tuotteista, kuten Lamborghini Urusista, Panamera Turbosta, Bentley Continental GT:stä ja monista muista Audin tuotteista, kuten RS6:sta ja RSQ8:sta. Tämä moottori on osoittautunut erittäin herkäksi ja sen tehoalue on suhteellisen lineaarinen, vaikka kyseessä on turboahdettu moottori.

Moottori on yhdistetty 8-vaihteiseen momentinmuunnin-Tiptronic-vaihteistoon, joka vaihtaa vaihteita saumattomasti, mutta se voi joskus tuntua hieman hitaalta 600 hv:n autoksi, varsinkin kun sitä verrataan Porschen PDK-vaihteistoon, joka löytyy Panamerasta ja Continental GT:stä. Kaikissa RS7-malleissa on Quattro AWD, mutta voima lähetetään ensisijaisesti takapyörille urheilullisen kokemuksen takaamiseksi.

Audi RS7 – muotoilu ja alusta

Audi RS7 näyttää varsin erilaiselta kuin tavallinen A7, sillä se istuu matalammalla, se saa 22-tuumaiset matalaprofiiliset vanteet, suuremmat jarrut, aggressiivisen korisarjan, suuret soikeat pakoputket, tarkemman säleikön ja muutaman RS7-merkin. Sisätiloissa RS7:ään saa urheilulliset istuimet, joissa on tikattua nahkaa, urheilullisen ohjauspyörän ja lukuisia laadukkaita materiaaleja, kuten Alcantaraa, hiiltä tai alumiinia.

Ajettaessa RS7 on paljon keskittyneempi kuin tavallinen A7, koska se istuu alempana ja korin kallistelu on vähäisempää. Auto on istutettu maahan, ja se kaartaa kuin kynsillä. Jousitus on jäykempi, mutta silti riittävän vaimennettu.

Audi RS7 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Audi RS7 on monimutkainen auto, jossa on lukuisia toimintoja, jotka tekevät jokapäiväisestä elämästäsi paljon miellyttävämpää ja turvallisempaa. Monet näistä toiminnoista ovat kuitenkin alttiita rikkoutumaan, minkä vuoksi muut kuin moottorin sähköiset ongelmat vaikuttavat RS7:n yleiseen omistuskokemukseen.

  Mikä on paras Audi TT:n pakoputki?

Lisäksi RS7 kärsii myös vaihteistoon liittyvistä ongelmista, moottoriin liittyvistä ongelmista, jousitukseen liittyvistä ongelmista sekä jarrujen ja renkaiden lisääntyneeseen kulumiseen liittyvistä ongelmista.

Audi RS7 – Arvo ja käytännöllisyys

Audi RS7:n lähtöhinta on noin 115 000 dollaria, mikä on paljon rahaa. Huipputason yksilöt kaikkine lisävarusteineen voivat kuitenkin maksaa jopa tuplasti enemmän, mikä on melko järjetöntä. 230 000 dollarilla saa hyvin varustellun Audi R8:n, hyvin varustellun Porsche Turbo S:n tai hyvin varustellun Mercedes AMG GT R:n. Näitä hintoja on todella vaikea niellä, varsinkin kun RS7:n arvo laskee paljon nopeammin kuin minkään näistä.

Käytännöllisyys on yhtä hyvä kuin tavallisessa Audi A7:ssä, mikä tarkoittaa, että RS7:ssä on tilaa jopa neljälle aikuiselle, ja sen tavaratila on tilava.

UKK-osio

Kuinka nopea Audi RS7 on?

Audi RS7 on todella nopea auto, jopa niin nopea, että se tuhoaa monia ikonisia urheiluautoja suoralta kädeltä. RS7 pystyy kulkemaan seisovan neljänneksen mailin noin 11 sekunnissa, mikä on yhtä nopea kuin edellä mainittu AMG GT R. Asiaa selventääkseni mainittakoon, että Ferrari 488 Spyder on vain hiukan nopeampi kuin RS7 drag stripillä.

Lisäksi Audi R8 on yhtä nopea, kun taas 991 GT3 RS, jota kaikki pitävät ikonisena urheiluautona, on jopa hitaampi kuin uusi RS7. On täysin kiistatonta, että RS7 on nopea auto ja että se voi päihittää monia autoja, jopa niitä, joissa on 800 hevosvoiman moottori.

  Aiways vs Audi - kumpi on parempi?

Onko Audi RS e-Tron GT parempi kuin RS7?

Koska Mercedes lopetti CLS 63 AMG:n valmistuksen ja BMW lopetti 6-sarjan valmistuksen, RS7:ltä puuttuu tavallaan kilpailija. Audi toi kuitenkin hiljattain markkinoille 10 000 dollaria kalliimman e-Tron RS GT:n, ja se on yksi RS7:n suurimmista kilpailijoista sekä ulkonäön että suorituskyvyn osalta.

Nämä kaksi ovat todella samankaltaisia, mutta RS7 tulee aina olemaan lähes jokaisen autoharrastajan valinta, koska se on paljon jännittävämpi. RS e-Tron on hieno auto, mutta se ei yksinkertaisesti ole yhtä käyttökelpoinen eikä yhtä jännittävä kuin RS7.

Onko Audi RS7 tehokas?

Audin RS7:n EPA-arvot ovat 15MPG kaupungissa ja 22MPG maantiellä, ja näyttää siltä, että RS7 pystyy saavuttamaan nämä luvut. Ihmiset, jotka ostavat RS7:n kaltaisia autoja, eivät kuitenkaan osta niitä tehokkuuden vuoksi, vaan he ostavat ne nauttiakseen niistä, joten ei ole edes väliä, kuinka tehoton auto saattaa olla.

Jos olet kovasti tyrmistynyt siitä, että RS7:llä on vähemmän kilometrejä gallonalla kuin tavallisella A7:llä, et ole oikeastaan tietoinen siitä, mikä tekee RS7:stä niin erityisen. V8-moottori 2022-luokan autossa on nykyään harvinainen näky, ja ne ihmiset, jotka tunnustavat tämän, eivät ole vaikeuksissa maksaa 15MPG:n autosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z