Onko Audi S3 hyvä auto?

Onko Audi S3 hyvä auto?

Audi S3 on lähtötason Audi A3 -suorituskykyinen viistoperä/sedan, joka lupaa jännittävän ajokokemuksen olematta kuitenkaan huutava. Moni pitää enemmän autoista, jotka eivät lähetä ääliömäistä viestiä, mutta pystyvät silti saamaan hymyn huulille aina, kun painat kaasua. Onko Audi S3 siis hyvä auto?

Audi S3 on todellakin todella hyvä auto, sillä se voisi yhtä hyvin olla koko Audi Sport -malliston makea piste niille, jotka haluavat pienen, mutta kyvykkään auton, joka tarjoaa kaiken, mitä aidon Audin pitääkin. S3:n voimanlähteenä on 2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori, jonka teho on 300-310 hv kolmessa viimeisimmässä sukupolvessa, jotka ovat tämän artikkelin aiheena.

Muotoilullisesti S3 eroaa tavallisesta A3:sta muutaman erillisen suorituskykyparannuksen, kuten tyylikkäämmän korisarjan, paremman näköisten vanteiden ja neliputkisen pakoputkiston ansiosta. Myös S3:n sisätilat on piristetty laadukkaammilla materiaaleilla, ja ajokokemus on keskittynyt ja dynaaminen, mutta silti mukava.

S3 on myös kohtuullisen luotettava auto, mutta aiomme mainita muutamia yleisiä ongelmia, jotka vaivaavat S3:aa. Niiden arvot ovat todella hyvät, sillä ne maksavat yleensä samansuuruiset summat kuin Golf R, mutta Audi-merkki ja paremmat sisätilat saavat sen näyttämään Golf R:ää arvokkaammalta. S3 on yhtä käytännöllinen kuin muutkin A3:t, mikä tarkoittaa, että se on myös kunnollinen.

Audi S3 – Voimansiirto

Audi S3 on varustettu 2,0 litran 4-sylinterisellä turbomoottorilla, jonka teho on 300 ja 310 hv välillä kolmessa viimeisessä S3-mallissa. Tämä moottori kykenee puskemaan S3:n nopeudesta 100 km/h noin 4,5 sekunnissa, mikä on todellakin todella hyvä aika Audin lähtötason suorituskykyautolle.

  Sopivatko Mercedeksen vanteet Audiin?

S3:n moottori on yhdistetty hienostuneeseen 7-vaihteiseen kaksoiskytkin S-Tronic-vaihteistoon ja Audin ikoniseen Quattro AWD -järjestelmään, joka pystyy viemään voiman ongelmitta alas. S3 on myös suhteellisen tehokas auto, sillä se voi saavuttaa jopa 35MPG yhdistetyn kulutuslukeman, mikä on todella hyvä luku suorituskykyiselle autolle.

S3 ei tarjoa läheskään yhtä jännittävää voimansiirtoasennetta kuin RS3:ssa ja sen 2,5 litran 5-sylinterisessä moottorissa. Kuitenkin 310 hv on juuri sopiva S3:n kokoiseen autoon, sillä se mahdollistaa kierrosalueen tutkimisen lineaarisesti. Kaiken kaikkiaan S3:n voimansiirto on monien mieleen, ja se on myös hienostunut ja kohtuullisen tehokas.

Audi S3 – muotoilu ja alusta

Audi S3 eroaa tavallisesta A3:sta muutaman hienovaraisen muotoiluparannuksen ansiosta, kuten paremman näköisen korisarjan, urheilulliset vanteet, vahvistetut jarrut ja neliputkiset pakoputket. S3 on saatavilla sekä viistoperäisenä että sedan-mallina joillakin markkinoilla, kun taas Yhdysvaltain markkinoilla on saatavilla vain sedan S3, joka on kiistatta parempi valinta joka tapauksessa.

S3:n sisätiloissa on paljon vakiovarusteita, jotka tekevät siitä ylellisen näköisen. S3:n ajo on dynaaminen, mutta ei kuitenkaan liian jäykkä. Autossa esiintyy hieman korin kallistelua ja aliohjautuvuutta, mutta ei niin paljon, että se pilaisi hauskuuden. Se ei ehkä ole yhtä jäykkä kuin RS3, mutta S3 on sekä mukava että kohtuullisen dynaaminen.

  Audi vs Hyundai luotettavuus - Kumpi on parempi

Audi S3 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta S3 näyttää pitävän hyvin pintansa. Sitä on kuitenkin huollettava, sillä S3 on aivan kuten mikä tahansa muu saksalainen premium-suorituskykyinen auto. Tämä tarkoittaa, että huollon puute pilaa pian omistuskokemuksesi. Siksi asianmukainen huolto ei ole vain vaihtoehto vaan pikemminkin välttämättömyys.

Yleisimmät Audi S3:n ongelmat liittyvät moottorin epäröintiin tai epäröintiin, MAF-anturin ongelmiin, erilaisiin elektroniikkaongelmiin, termostaatin ongelmiin ja moottorin jäähdytykseen.

Audi S3 – Arvo ja käytännöllisyys

Audi S3:n suurin kilpailija on Golf R, jossa on sama moottori, mutta joka on saatavana kehittyneemmällä AWD-järjestelmällä ja manuaalivaihteistolla. S3 tarjoaa kuitenkin paremman merkin, laadukkaammat sisätilat ja kaiken kaikkiaan premium-tuntuman. Siksi S3:n arvo on itse asiassa todella hyvä.

Käytännöllisyys on Audi A3:n linjassa, koska A3 ei ole auto, jota on suunniteltu monen ihmisen kuljettamiseen. Tavaratila on hyvä, ja jos haluat käytännöllisimmän Audi S3:n, sinun on valittava Sportback-versio, jos voit tietysti.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi S3?

Audi S3 on monille koko Audi Sport -malliston makea paikka. Se on pienikokoinen auto, mikä tarkoittaa, että se on helppo pysäköidä ja se mahtuu sinne, minne isommat Audit eivät yksinkertaisesti mahdu. Se on nopea ja jännittävä, mutta ei kuitenkaan liian nopea, jotta se saisi sinut näyttämään ääliöltä tai pilaamaan jokapäiväisen mukavuutesi.

  Audi vs Range Rover luotettavuus - Mikä on parempi

S3 on kaiken kaikkiaan todella hyvä auto, ja se vaikuttaa paremmalta valinnalta verrattuna Golf R:ään, joka maksaa suunnilleen saman verran. S3 on Golf R, mutta siinä on premium-merkki, laadukkaammat sisätilat, parempi ulkonäkö ja kiistatta jännittävämpi ajokokemus.

Onko Audi S3 perheauto?

Olemme jo maininneet, että Audi S3 ei huuda olevansa suorituskykyinen auto, mikä tarkoittaa sitä, että se tuntuu enemmän tai vähemmän samalta kuin tavallinen A3, mutta suorituskykyä on lisätty. Tämä tarkoittaa, että S3 voi olla hyvä perheauto, mutta vain jos perheesi on nuori.

S3:n takaistuimia ei ole suunniteltu pitempien henkilöiden kuljettamiseen, mutta ne sopivat hyvin lapsille ja vauvoille. S3:ssa on myös paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten mukitelineet, USB-portit ja helposti saavutettavat lastenistuinten kiinnityspisteet.

Onko Audi S3 turvallinen auto?

Kun on kyse saksalaisista premium-autovalmistajista, yksi asia on varma: ne asettavat etusijalle ylellisyyden, turvallisuuden ja suorituskyvyn. Siksi S3 pystyy ansaitsemaan tähdellisen viiden tähden turvallisuusluokitusmerkin, mikä tarkoittaa, että S3 on todellakin todella turvallinen auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z