Onko Audi S4 hyvä auto?

Onko Audi S4 hyvä auto?

Audi S4 on Audi A4:n tarkempi versio, joka on tehty niille, jotka haluavat yhdistää tavallisen Avantin käytännöllisyyden jännittävämpään moottoriin ja suhteellisen tarkkaan ajokokemukseen. S4 sijoittuu täydellisesti 450-hevosvoimaisen lippulaiva Audi RS4 Avantin alapuolelle, vaikka ne käyttävät aivan samaa moottoria. Onko Audi S4 siis hyvä auto?

Audi S4 on todellakin todella hyvä auto, koska se on Audi A4:n malliston makea piste. S4:stä on kaksi eri versiota, diesel S4 ja bensiinikäyttöinen Audi S4 Avant. Dieselmalli on saatavilla Euroopan markkinoille, kun taas Yhdysvaltain markkinoille saa bensiiniversion, joka on kiistatta parempi valinta.

Muotoilullisesti S4 eroaa tavallisesta A4:stä tyylikkäämmällä korisarjalla, neliputkiputkilla, matalaprofiilisilla vanteilla, suuremmilla jarruilla ja urheilullisella säleiköllä. S4:n sisätilat on verhoiltu Alcantaralla, alumiinilla ja jopa hiilikuidulla. S4:n ajo on dynaamisempi tavalliseen A4:ään verrattuna, mutta erot eivät ole merkittäviä.

S4:n luotettavuus on kunnollinen, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Käytännöllisyys on loistava tilavan sisätilan ja yhtä lailla tilavan tavaratilan ansiosta. S4 on myös todella hyvä perheauto, koska se on hiljainen, mukava ja täynnä monia perheystävällisiä ominaisuuksia.

Audi S4 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi S4:ään saa joko 3,0 litran V6-turbomoottorin, jossa on 354 hv, tai 3,0 litran V6-turbomoottorin, jossa on 347 hv. Molemmat saavuttavat 100 km/h nopeuden paikaltaan noin 4,9 sekunnissa ja maksiminopeus on 155 km/h. Myös nämä on yhdistetty 8-vaihteiseen automaattiseen momentinmuunninvaihteistoon, ja voima lähetetään kaikille neljälle pyörälle Audin ikonisen Quattro AWD -järjestelmän kautta.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Diesel S4 on joukon tehokkaampi moottori, koska se voi tuottaa jopa 40MPG, jos olet järkevä kaasupolkimen kanssa, kun taas bensiini S4 voi parhaimmillaan saada 30MPG. Diesel-S4:n vääntömomentti on 150 lb-ft enemmän kuin S4:ssä, mutta kierroslukurajoitus sijaitsee noin 5 000RPM:ssä, mikä tekee moottorista hieman liian tavallisen todellisen S-auton.

Joka tapauksessa molemmat voimansiirrot ovat hienostuneita ja sopivat luksusautoon. Harrastajan näkökulmasta bensiinikäyttöinen S4 on paljon hauskempi, mutta diesel S4 kannattaa hankkia, jos ajat paljon moottoritiellä.

Audi S4 – muotoilu ja alusta

Audi S4 näyttää keskittyneemmältä kuin tavallinen A4 Avant lukemattomien muotoilupäivitysten ansiosta, joihin kuuluvat tyylikkäämpi korisarja, matalaprofiiliset vanteet, suuremmat jarrut, matalampi ajokorkeus, urheilulliset istuimet, urheilullinen ohjauspyörä, neliputkiputket ja urheilullinen säleikkö. S4 näyttää suhteellisen hillityltä, mikä tarkoittaa, että uniautoja rakastavat rakastavat S4:ää.

S4:n sisätilat ovat ylelliset, ergonomiset ja suhteellisen suuret. Ajokokemus on lähempänä tavallista A4 Avantia kuin malliston huippumallia RS4 Avantia. Se istuu suhteellisen tasaisesti mutkissa, mutta se asettaa mukavuuden dynamiikan edelle, minkä vuoksi se pyrkii aliohjautuvuuteen.

Audi S4 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Audi S4:n luotettavuus on kohtuullinen, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Yleisimpiä Audi S4:n ongelmia ovat sytytyskelavika, vaihteistovika, öljyvuodot, jarrujen ennenaikainen kuluminen ja ylikuumenemisongelmat.

Vanhemmissa S4-malleissa, joissa käytettiin 4,2-litraista V8-sydänmoottoria, esiintyy ongelmia, jotka liittyvät imusarjan hiilikerrostumiin, jotka voivat mahdollisesti tuhota moottorin, jos niitä ei puhdisteta ajoissa. Kaiken kaikkiaan A4:n ylläpito maksaa melko paljon rahaa, jos sitä laiminlyödään.

  Audi SQ5 ongelmat

Audi S4 – Arvo ja käytännöllisyys

Audi S4:n lähtöhinta on noin 51 000 dollaria, mutta malliston Prestige-mallit maksavat paljon enemmän. Ne säilyttävät arvonsa suhteellisen hyvin, ja ne ovat suosittuja autoja toisen käden markkinoilla. Jos nopeus, kiihtyvyys ja ulkonäkö eivät ole sinulle tärkeitä, tavallinen Audi A4 Avant on sinulle arvokkaampi valinta.

Käytännöllisyydeltään S4 on loistava, koska se on Avant/esteauto. Tämä tarkoittaa, että siinä on paljon istumatilaa kaikille neljälle matkustajalle ja että myös tavaratila on verrattain suuri. Näkyvyys on myös hyvä, ja S4 on hyvä perheauto todella turvallisen alustan ja monien perheystävällisten ominaisuuksien ansiosta, joita on paljon matkustamossa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi S4?

Jos kuulut niihin, joiden mielestä tavallinen Audi A4 on hieman tylsä ja siitä puuttuu luonnetta, ja haluat jotain, joka miellyttää sinua niin maanteillä kuin kanjoniteilläkin, S4 Avant on loistava valinta. Jos olet perheenisä ja käytät usein neljää istuinta, S4 on myös todella hyvä auto sinulle.

Se ei ehkä ole yhtä jännittävä kuin RS4, mutta sen ei tarvitsekaan olla, koska kyseessä on kuitenkin perhekombinaatti. Jos et välitä suorituskyvystä ja dynamiikasta, tavallinen A4 on parempi valinta. Jos pidät enemmän coupeista kuin farmareista/sedanista, S5 on parempi valinta.

  Audi RS7 Luotettavuus

Tarjoaako Audi Audi RS4:ää sedanina?

Audi ei tarjoa RS4:ää sedan-muodossa, eikä todennäköisesti tarjoa ainakaan lähitulevaisuudessa. Audi tarjoaa RS6:sta myös Avant-mallia vain siksi, että RS7 on suhteellisen samanlainen auto eikä RS6:sta ole tarvetta tehdä sedan-mallia.

Audi RS4 Avant on kaiken kaikkiaan hyvä valinta, koska sen sisätilat ovat tilavammat ja tavaratila on suurempi ja helpommin pakattavissa kuin S4 sedanissa.

Mikä Audi Sport -auto on paras?

Paras Audi Sport -malli on todennäköisesti Audi RS6, koska se on yksi parhaista autoista, joita nykyään voi ostaa. RS6 osaa kaiken, mikä tarkoittaa, että se on vertaansa vailla oleva kaikki yhdessä paketissa -tyyppinen auto. RS3 on myös loistava Audi Sport -auto, koska se on kompakti ja ylellinen, ja siinä on upea moottori.

RS5/RS7 ovat Audi Sport -malleista komeimpia, kun taas Audi R8 on Audi Sportin kiistaton lippulaiva-auto.

Video: Vuoden 2020 Audi S4 on lähes täydellinen AWD-ylellisyyssporttisedan

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z