Onko Audi S5 hyvä auto?

Onko Audi S5 hyvä auto?

Audi S5 on Audin Sport-divisioonan valmistama tyylikäs suorituskykyinen perustason auto. S5 eroaa tavallisesta A5:stä suuremman ja tehokkaamman moottorin, hienovaraisen muotoilun päivityksen ja tarkemman ajokokemuksen ansiosta. S5:n on tarkoitus kuroa umpeen kuilu nopean Audi RS5:n ja tavallisemman tavallisen Audi A5:n välillä. Onko Audi S5 siis hyvä auto?

Audi S5 on todellakin todella hyvä auto, koska se tarjoaa parasta molemmista maailmoista. Se on mukava, vaatimaton ja elegantti, mutta samalla nopea, dynaaminen ja kykenee murskaamaan kuumia viistoperäisiä autoja suoralta kädeltä. S5 on saatavana joko V6-dieselmoottorilla tai V6-bensiinimoottorilla, kun taas vanhemmissa S5-malleissa oli jopa V8-suihkumoottori.

Muotoilullisesti S5 saa urheilullisen korisarjan, isommat pyörät, isommat jarrut, hieman madalletun ajokorkeuden, neliputkiset pakoputket, urheiluistuimet ja muutamia muita muotoilun parannuksia sisältä ja ulkoa. Jousituksen ja käsiteltävyyden osalta S5 onnistuu pysymään tasaisena mutkissa, mutta se ei pysty vastaamaan RS5:n suorituskykyyn.

Myös luotettavuus on vahva, jos autoa huolletaan riittävän hyvin. Tästä huolimatta uudemmat S5-mallit aiheuttavat paljon harvemmin ongelmia kuin vanhemmat mallit. Käytännöllisyys on myös hyvä, mutta vain jos valitset 4-ovisen Sportback-version, sillä 2-ovinen coupe ja avoauto ovat paljon vähemmän käytännöllisiä.

Audi S5 – Voimansiirtojärjestelmä

Kuten johdannossa mainittiin, S5:een saa joko 3,0 litran V6-dieselin tai 3,0 litran V6-bensiinimoottorin, ja molemmat tuottavat noin 330 hv-360 hv mallivuodesta riippuen. Vanhemmissa S5-malleissa on 4,2-litrainen V8-sylinterimoottori, joka on paljon jännittävämpi, mutta paljon janoisempi ja maanviljelysmaisen tuntuinen. Kaikissa S5-malleissa on Audin Quattro AWD -järjestelmä.

  Audi e-tron GT:n luotettavuus

Kaikissa 1. sukupolven jälkeisissä S5-malleissa on automaattivaihteisto ja uusimmissa S5-malleissa S-Tronic-kaksoiskytkinvaihteisto. Varhaisiin S5-malleihin on saatavana myös manuaalivaihteisto, ja 4,2-litraisen V8-rikastusvaihteiston ja manuaalivaihteiston yhdistelmää ei löydy mistään muusta tämän tai edes sen aikakauden autosta.

Tehokkuus ei ole erityisen hyvä missään näistä autoista, paitsi 3,0 litran dieselmoottorilla varustetussa S5:ssä, joka näyttää saavuttavan korkeintaan 30-35MPG, jos kaasupoljinta painetaan kevyesti. Kaiken kaikkiaan S5 tarjoaa jännittävän voimansiirron, joka pystyy viihdyttämään sinua huutamatta kaikille, että sinulla on suuri moottori.

Audi S5 – muotoilu ja alusta

S5 saa muutamia muotoiluun liittyviä hienosäätöjä ja yksityiskohtia, jotka erottavat sen tavallisesta A5:stä ja saavat sen näyttämään keskittyneemmältä. Helpoin tapa, josta tunnistat S5:n, on katsoa sen pakojärjestelmää ja suurempia jarrupyöriä ja jarrusatuloita. S5 on saatavana kaikissa kolmessa korimallissa, ja useimmat suosivat joko 4-ovista Sportbackia tai tyylikästä 2-ovista coupea.

S5:n jousitus ja alusta pysyvät suhteellisen muuttumattomina, mutta niitä on hieman jäykistetty tavalliseen A5:een verrattuna. Tämä tarkoittaa, että auto ei kallistu niin paljon mutkissa, mutta se ei myöskään pysty vastaamaan RS5:een käsittelyssä.

Audi S5 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Audi S5 on kohtuullisen luotettava auto, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi kestää pitkään, jos pidät siitä hyvää huolta. Ei ole mikään yllätys, että saksalaiset premium-autot tarvitsevat perusteellista huoltoa, koska ne eivät oikeastaan voi toimia ilman sitä. Sekä uudemmissa että vanhemmissa S5:ssä on joitakin asioita, joista kannattaa puhua.

  Parhaat jarrupalat Audi A6:lle

Yleisimmät ongelmat liittyvät moottoriin. Vanhemmat S5-mallit kärsivät hiilen kertymisestä imusarjaan, kun taas uudempien mallien tiedetään joskus kärsivän sytytyskelaan liittyvistä ongelmista. Vaihteisto voi olla hermostunut ja laiska sekä uudemmissa että vanhemmissa S5-malleissa, Infotainment-järjestelmä voi häiriintyä kaikissa S5-malleissa, kun taas varusteet, kuten kattoluukku tai avoauton katto, ovat tunnetusti vanhempien S5-mallien valituksen aihe.

Audi S5 – Arvo ja käytännöllisyys

Vanhemmat 4,2-litraiset V8-perämoottorilla varustetut Audi S5 -mallit ovat nykyään edullisia ottaen huomioon sen, mitä rahalla saa. Uudemmat S5:t ovat paljon kalliimpia, ja 2. sukupolven pre-facelift S5 näyttää olevan se, joka on käytettynä autona järkevin.

Neliovinen Sportback-versio on paljon käytännöllisempi kuin kaksi muuta, varsinkin perhekäyttöön. S5:stä puuttuu hieman pääntilaa A4:ään verrattuna, mutta se korvaa sen isomman tavaratilan ansiosta.

UKK-osio

Onko Audi S5 nopea auto?

Audi S5 on todellakin nopea auto, sillä kaikissa S5-sukupolvissa on Audin Quattro AWD ja vähintään 330 hv:n moottori. Ensimmäisen sukupolven S5:t saavuttavat nopeuden 100 km/h paikaltaan noin 5 sekunnissa, kun taas uusin ja nopein S5 saavuttaa nopeuden 60 km/h noin 4,5 sekunnissa, mikä on todella suuri luku perhesedanille. Huippunopeus on rajoitettu 155mph kaikissa S5-malleissa.

S5:llä voi ajaa neljännesmailin noin 13 sekunnissa, mikä on kohtuullinen aika, ja se sopii auton yleiseen urheilulliseen olemukseen. Vanhemmat 4,2 litran V8-manuaalivaihteiset S5-mallit ovat joukon hitaimpia, mutta manuaalivaihteiston ja raastavan V8:n yhdistelmä on paljon arvokkaampi kuin varttimailin aika.

  Audi SQ5 ongelmat

Onko Audi S5 päivittäinen kuljettaja?

Audi S5 on suunniteltu jokapäiväistä ajoa ajatellen, mikä näkyy heti, kun astut sen sisälle. Audin S-autot on suunniteltu päivittäiskuljettajille, mikä tarkoittaa, että et menetä mitään mukavuutta, jos jätät tavallisen A5:n väliin ja valitset S5:n.

S5 tarjoaa täydellisen tasapainon mukavuuden ja dynamiikan välillä, ja siksi se on koko Audi A5 -malliston parhaimmistoa.

Pitäisikö minun ostaa Audi S5?

Jos haluat tyylikkään, ylellisen ja hauskan ajettavan sedanin/coupen, S5 on täydellinen valinta. S5 tekee kaiken hyvin, mikä tarkoittaa, että se todennäköisesti täyttää prioriteettisi. Se voi olla mukava, rento ja rento, mutta myös nopea, dynaaminen ja jännittävä.

Voit valita omistatko 4-ovisen Sportback-mallin, 2-ovisen coupén tai 2-ovisen avoauton sen mukaan, mitä haluat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z