Onko Audi S7 hyvä auto?

Onko Audi S7 hyvä auto?

Jos haluat tyylikkään neliovisen coupén, jolla voi ajaa sekä kanjonia että olla erittäin rentouttava pidemmällä matkalla, Audi S7 saattaa olla täydellinen auto sinulle. Se sijoittuu nopean Audi RS7:n ja tavallisemman Audi A7 -malliston väliin, mikä tarkoittaa, että se on nopea ja mukava. Onko Audi S7 siis hyvä auto?

Audi S7 on monia asioita, mutta huono auto se ei todellakaan ole. Tämä tarkoittaa, että Audi S7 saattaa yhtä hyvin olla koko Audi A7-malliston makea piste. S7:n koko voimansiirto on suunniteltu tehokkaaksi ja merkittäväksi, mutta silti mukavaksi, saumattomaksi ja jopa kohtuullisen tehokkaaksi, mitä ei voi sanoa RS7:n V8-moottorista.

S7 näyttää sisältä ja ulkoa jännittävämmältä kuin tavallinen A7, mutta se ei huuda yhtä paljon kuin RS7. Ajokokemus on huomattavasti keskittyneempi, koska auto istuu matalammalla ja jousitus on hieman jäykempi, mutta silti mukava. Myös luotettavuus voi olla hyvä, mutta vain jos niitä huolletaan riittävästi.

Audi S7 alittaa RS7:n hinnaltaan melkoisesti, mikä tekee siitä loogisemman valinnan kaikille muille paitsi niille, jotka haluavat huippumallin. Käytännöllisyys on yhtä hyvä kuin missä tahansa muussa A7:ssä, kiitos suuren takaluukun tavaratilan ja riittävän istumapaikan jopa neljälle aikuiselle.

Audi S7 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi S7:n moottoripaletti koostuu sekä diesel- että bensiinimoottorista, ja niiden saatavuus riippuu asuinpaikasta, sillä joillakin markkinoilla saa vain bensiinimallia, kun taas toisilla on tarjolla molemmat. Bensiinikäyttöinen 3,0 litran V8-turbomoottori tuottaa 444 hevosvoimaa ja 443 kiloneliömetrin vääntömomentin, jonka ansiosta S7 saavuttaa nopeuden 0-100 km/h vain 4 sekunnissa.

  Onko Audi parempi kuin Jaguar?

Diesel-S7:n saa 3.0L TDI V6 -turbomoottorin, jonka teho on 350hv, mutta vääntömomentiksi on ilmoitettu 516lb-ft, minkä ansiosta diesel-S7 saavuttaa nopeuden 100mph paikallaan pysähtymisestä noin 5 sekunnissa. Molemmat saavat Audin Quattro AWD -järjestelmän, jonka ansiosta ne voivat painaa voimaa alas olosuhteista tai vuodenajasta riippumatta.

Molemmat saavat myös 8-vaihteisen automaattisen momentinmuunninvaihteiston, joka sopii auton mukavaan ja saumattomaan luonteeseen, mutta ei ole yhtä nopea kuin nykyaikainen kaksoiskytkinvaihteisto. Tehokkuus on paljon parempi diesel-S7:n kanssa, sillä se voi saavuttaa jopa 35MPG:n kulutuksen, kun taas bensiinikäyttöinen S7 pääsee hyvänä päivänä ehkä 25MPG:hen.

Audi S7 – muotoilu ja alusta

Audi S7 eroaa tavallisesta A7:stä melkoisilla ulko- ja sisätilojen muotoilun päivityksillä. S7 saa hieman uudistetun korisarjan, matalaprofiiliset vanteet, suuremmat jarrut, nelipakoputken, muutaman S7-merkin ja Audi S7:lle ominaisen etusäleikön. Sisätilat saavat urheilullisen ohjauspyörän, värilliset tikkaukset ja pari tarkennettuja urheiluistuimia eteen.

Ajokokemus on aivan tavallisen A7:n ja nopean Audi RS7:n välimaastossa. Tämä tarkoittaa sitä, että S7:n jousitus ja alustan viritys on keskittynyt, mutta ei lainkaan rankaiseva. Auto kulkee edelleen todella mukavasti aaltoilun yli, mutta pysyy mutkissa tasaisena.

Audi S7 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta voidaan sanoa, että S7 on enemmän tai vähemmän samanlainen kuin A7 ja Audi S6/A6. Tämä tarkoittaa, että auto pystyy kestämään pitkään, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Tällaiset autot ovat monimutkaisia ja täynnä kaikenlaisia ominaisuuksia, jotka valitettavasti rikkoutuvat jossain vaiheessa.

  Mikä Audi sopii parhaiten pitkille kuljettajille?

Yleisimmät Audi S7:n ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, öljyvuotoihin/kulutukseen, moottorin ulkopuolisiin sähköihin tai takatasauspyörästön ongelmiin. Useimmat näistä voidaan hoitaa ennaltaehkäisevällä huollolla.

Audi S7 – Arvo ja käytännöllisyys

Audi RS7:n lähtöhinta on lähes 30 000 dollaria korkeampi kuin S7:n, mikä tarkoittaa, että RS7:n hinnalla voi ostaa S7:n ja melkein myös Audi A3:n. Joidenkin mielestä RS7 ei ansaitse näin suurta hinnankorotusta, mutta V8-moottorille on vaikea laittaa hintalappua, varsinkin vuonna 2022.

Käytännöllisyydeltään S7 vastaa tavallista A7:ää, mikä tarkoittaa paljon tilaa sisältä, valtavaa tavaratilaa, kunnon näkyvyyttä ja paljon säilytystiloja sisätiloissa.

FAQ-osio

Onko Audi S7 sen arvoinen?

Jos olet joku, joka on tottunut ajamaan tavallisilla autoilla eikä suorituskykyisillä autoilla, olet todennäköisesti enemmän kuin tyytyväinen S7:ään. Onhan S7:ssä 444 hv, mikä on todella huomattava määrä, jopa niinkin painavassa autossa kuin S7. Jos olet kuitenkin tottunut ajamaan suorituskykyisillä autoilla, erityisesti Audi RS -autoilla, BMW M -autoilla ja Mercedes AMG -autoilla, S7 ei ehkä ole yhtä jännittävä.

Olemme kaikki tietoisia siitä, että Audi Sport -tuotteet voivat usein olla hieman hillitympiä verrattuna BMW M- ja Mercedes AMG -autoihin, varsinkin jos kyseessä on S- eikä RS-malli. Sinänsä, jos uskot, että S7 on tarpeeksi jännittävä, se on rahan arvoinen.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - kumpi on parempi?

Onko Audi S7 parempi kuin Mercedes CLS 53AMG?

Siitä lähtien, kun Mercedes toi markkinoille AMG GT 4-Doorin, CLS otti sivuaskeleen, mikä tarkoittaa, että Mercedes ei enää tarjoa CLS 63 AMG:tä. Näin ollen CLS:n huippunopeus on 53 AMG -malli, joka kilpailee suoraan S7:n kanssa. CLS saattaa olla useimmille hieman ylellisempi, ja se tarjoaa hieman siistimmän ulko- ja sisätilan.

S7 on kuitenkin nopeampi auto, ja jos pidät kulmikkaista muodoista ja futuristisesta ulkonäöstä, S7 näyttää sinusta paremmalta. Nämä autot ovat uskomattoman lähellä toisiaan, ja tämän kilpailun voittaja on se, joka kuuluu merkkiin, jota arvostat enemmän.

Onko Audi S7 nopea?

Audi S7 saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan noin neljässä sekunnissa, mikä on todellakin todella nopeaa, jopa nykypäivän alle kahden sekunnin sähköautojen aikakaudella. S7:n rajoitettu huippunopeus on 155 km/h, ja neljännesmailin aika on noin 12,5 sekuntia, mikä on yhtä nopea kuin monet todelliset urheiluautot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z