Onko Audi S8 hyvä auto?

Onko Audi S8 hyvä auto?

Audi S8 on Audin täysikokoinen lippulaiva-sedan. Tämä 4-ovinen jättiläinen on suunniteltu niille, jotka haluavat mahdollisimman paljon mukavuutta ja tekniikkaa, mutta haluavat silti auton olevan dynaaminen ja hauska ajaa. Nämä autot on suunniteltu rapsuttamaan valtatiellä kilometrejä tyylillä, mukavuudella ja turvallisuudella. Onko Audi S8 siis hyvä auto?

Voimme vilpittömästi sanoa, että Audi S8 on todellakin todella hyvä auto, koska siinä yhdistyy kaikki, mitä premium-sedanilta voi toivoa. Siinä on tehokas moottori, se on täynnä tekniikkaa, ja se on tilava, turvallinen ja todella mukava. Näitä autoja on hieno ajaa ja niillä on hieno ajaa.

S8:ssa on turboahdettu V8-moottori, joka tarjoaa melkoisen iskun, niin paljon, että se kilpailee jopa joidenkin urheiluautojen kanssa. Muotoilu on hillitty, mikä tarkoittaa, että lennät tutkan alla, ja vain ne, jotka tietävät, mitä etsiä, tietävät, ettet aja tavallista Audi A8:aa.

S8:ssa on uskomattoman hienostunut ilmajousitusjärjestelmä, jossa on kallistuksenvakaajat, jotka tekevät siitä mukavan mutta jäykän, kun haluat. Luotettavuus on kunnollinen, mutta vain, jos pidät siitä hyvää huolta. Näiden autojen arvot ovat korkeat, ja ne menettävät arvoaan melko paljon, mutta S8 alittaa S63 AMG:n ja BMW 7-sarjan melko paljon.

Audi S8 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi S8:ssa on 4,0-litrainen turboahdettu V8, jossa on 571 hv ja 590 hv vääntöä. Tämä riittää kuljettamaan S8:n nopeudesta 0-100 km/h vain 3,7 sekunnissa. Auto saavuttaa myös rajoitetun huippunopeuden, joka on 155 km/h, mutta jos maksat Audille enemmän, se päästää sinut 191 km/h:n vauhtiin. Lisäksi uusi S8 pystyy ajamaan neljännesmailin vain 11,5 sekunnissa, mikä on todella vaikuttavaa näin suurelta autolta.

  Paras Audi-malli perheelle

Tämä voimansiirto on yhdistetty 8-vaihteiseen Tiptronic-automaattivaihteistoon, joka sopii S8:n luonteeseen todella hyvin. Voima lähetetään koko ajan kaikille neljälle pyörälle Audin ikonisen Quattro AWD -järjestelmän ansiosta. Tehokkuus ei ole täydellinen, mikä tarkoittaa, että S8 pääsee vain noin 20-23MPG yhdistettyyn kulutukseen.

Kaiken kaikkiaan S8:n voimansiirto sopii täydellisesti siihen, mikä auto on, koska se on tasainen, vahva ja melko hiljainen, kun haluat sen olevan. Se vetää vertoja Mercedes S63 AMG:lle, mutta S63 maksaa kuitenkin melko paljon enemmän kuin S8.

Audi S8 – muotoilu ja alusta

Audi S8 eroaa tavallisesta A8:sta käyttämällä erityisiä Audi Sport -viivoja, kuten aggressiivisempaa etusäleikköä, hienovaraista korisarjaa, isoja pyöriä, suurempia jarruja ja nelipakoputkistoa. Auto saa myös muutaman erillisen S8-merkin, urheilulliset sisätilat ja hiilikuitua, jos olet valmis maksamaan siitä. S8:n sisätilat ovat upeat, joissa on laadukkaita materiaaleja kaikkialla, minne katsotkin.

S8:n alusta- ja jousitustekniikka on todella vaikuttavaa, sillä autossa on säädettävä ilmajousitusjärjestelmä ja aktiiviset jarrutehosteet. Näin voit räätälöidä S8:n ajokokemuksen hetkessä, mikä korostaa sitä, miten joustava S8 on.

Audi S8 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Näin monimutkaisen auton mukana tulee monimutkainen huolto, joka voi joko tehdä tai rikkoa S8:n luotettavuustulokset. Nämä autot tarvitsevat johdonmukaista ja oikea-aikaista huoltoa, muuten ne eivät toimi. Yleisimmät Audi S8:n ongelmat liittyvät moottoriin, jousitukseen ja varusteisiin.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

S8:sta löytyviä sähkölaitteita on runsaasti, ja monet niistä voivat myös vikaantua jonkin ajan kuluttua. Lopuksi vaihteisto ei ehkä ole kaikkien mieleen, koska se ei ole kaksoiskytkinlaatikko ja koska se voi joskus tuntua hieman liian hitaalta ja epäröivältä.

Audi S8 – Arvo ja käytännöllisyys

Audi S8 vuodelta 2022 maksaa 117 000 dollaria, mikä on valtava summa rahaa, mutta onhan kyseessä kuitenkin Audin lippulaiva-sedan. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Mercedes S-luokan lähtötaso alkaa 112 000 dollarista, ja S8:n kanssa kilpaileva S63 AMG alkaa todennäköisesti yli 180 000 dollarista. Molemmat näistä autoista menettävät arvonsa melko pahasti, mikä tekee niistä arvoltaan kyseenalaisia.

Käytännöllisyys on S8:n kohdalla suuri, koska se on täysikokoinen sedan. Tämä tarkoittaa, että S8:n sisätilat ovat erittäin tilavat. Autoon on helppo nousta sisään ja ulos, ja se on todennäköisesti paras Audi perhesedan, jonka voit ostaa. Kaiken kaikkiaan se saattaa olla hieman liian suuri ahtaille kaupunkikaduille, mutta jos saat lisävarusteena saatavan takapyöräohjauksen, autoa on helppo ajaa kaupungissa.

UKK-osio

Onko Audi S8 hyvä ostos?

Taloudelliselta kannalta se ei ole, koska se tekee todennäköisesti hullunmoisia poistoja. Mukavuuden ja suorituskyvyn kannalta S8 on kuitenkin hyvä ostos. Nämä suuret suorituskykyiset sedanit ovat varmasti markkinarako, mikä tarkoittaa, että niiden kysyntä ei ole kovin suurta.

  Audi vs. Jeep luotettavuus - Kumpi on parempi

Tämä tarkoittaa sitä, että ne menettävät todella paljon arvoa ja että ei ole monia muita autosegmenttejä, jotka menettävät yhtä paljon arvoa kuin luksussedanit. Saattaa olla hyvä ajatus odottaa vuosi tai kaksi ennen kuin päätät ostaa S8:n, koska se tulee olemaan paljon halvempi, erityisesti 2. käden markkinoilla.

Aikooko Audi lopettaa S8:n tuotannon?

Audi S8 ei myy yhtä hyvin kuin Mercedes S-luokka tai BMW 760Li. Audi ei koskaan ollut oikeastaan valmis S8:n suhteen, koska se ei koskaan tarjonnut Audi RS8:aa, joka voisi mahdollisesti kilpailla BMW:n ja Mercedeksen parhaan tarjonnan kanssa.

On hyvin mahdollista, että Audi lopettaa S8:n tuotannon pian, koska se ei myy kovin hyvin, mutta sen kehittäminen maksaa paljon rahaa.

Onko Audi S8 mukavin Audi?

Audi S8 on yksi mukavimmista Audi-malleista, mutta tavallinen A8L ilmajousituksella on mukavin Audi, koska sitä ei ole säädetty suorituskykyiseen ajamiseen. S8 on varmasti mukava, mutta ei läheskään niin mukava kuin tavallinen A8.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z