Onko Audi SQ8 hyvä auto?

Onko Audi SQ8 hyvä auto?

Audi SQ8 on yksi halutuimmista ja parhaimman näköisistä Audin katumaastureista, joita nykyään voi ostaa rahalla, ja sen päihittää vain sen tehokkaampi veli, Audi RSQ8. SQ8:ssa yhdistyvät tyyli ja sisältö, mikä muuttaa suhteellisen laiskan vakio-Audi Q8:n keskittyneemmäksi ja jännittävämmäksi Audi SQ8:ksi. Onko Audi SQ8 siis hyvä auto?

Audi SQ8 on todellakin hyvä auto, ja sitä on vaikea kiistää millään tavalla. Jotkut eivät ehkä pidä Q8:n ulkonäöstä, koska he eivät voi sietää coupe-maastureita, mutta muuten SQ8 on voittaja. Voit valita kahdesta eri moottorista, diesel SQ8:sta tai bensiinimoottorisesta SQ8:sta riippuen asuinpaikastasi ja mieltymyksistäsi.

SQ8:n muotoilu on aivan uskomaton, sillä siinä on voimakkaat kintereet, leveä asento ja monia suorituskykyparannuksia, jotka erottavat SQ8:n tavallisesta Q8:sta. Luotettavuus on kohtuullinen, mutta se voisi olla parempi, koska SQ8 on kallis auto sekä ostaa että käyttää.

Arvoa on myös vaikea niellä, koska SQ8:n hinta alkaa lähes 100 000 dollarista, mutta markkinoilla on monia katumaastureita, jotka maksavat enemmän, mutta eivät pärjää SQ8:lle. Käytännöllisyys ei ole yhtä hyvä kuin SQ7:ssä, mutta se on kompromissi siitä, että ulkoinen muotoilu on niin aggressiivinen mutta tyylikkään näköinen.

Audi SQ8 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi SQ8 on saatavana kahdella eri moottorivaihtoehdolla, 4,0 litran V8-dieselillä, jossa on 435 hevosvoimaa ja 663 kilovääntöä, tai 4,0 litran V8-bensiinimoottorilla, jossa on 507 hevosvoimaa ja 567 kilovääntöä. Diesel SQ8:n nopeus 0-100 km/h on noin 4,7 sekuntia, kun taas bensiini SQ8:n nopeus on noin 4 sekuntia. Molemmat tuntuvat tukevilta ja ovat hauskoja ajaa.

  Paras öljyn lisäaine Audille

Diesel-SQ8:lla ajaminen tuntuu samalta kuin suihkukoneen ohjaaminen, koska äkillinen vääntömomentin lisäys saa tuntemaan, että ajat kuin tankkia. Bensiinimoottorinen SQ8 on keskittyneempi ja jännittävämpi moottori suuremman tehon, korkeampikierroksisen moottorin ja äänen ansiosta, jota ei yksinkertaisesti voi toistaa dieselmoottorilla tai pakokaasuäänen generaattorilla.

Molemmat on yhdistetty automaattiseen momentinmuunninvaihteistoon, jossa on 8 vaihdetta. Molemmat saavat myös kuuluisan Audi Quattro AWD -järjestelmän, jonka ansiosta näitä kahta voidaan käyttää kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Tässä ei todellakaan ole mitään valittamista, paitsi ehkä se, että kyseessä ei ole RSQ8.

Audi SQ8 – muotoilu ja alusta

Ulkonäön osalta SQ8:aa on todella vaikea väheksyä, vaikka olisitkin joku, joka ei tyypillisesti ole kiinnostunut coupe-maastureista. SQ8 yksinkertaisesti näyttää upealta, eikä se tee coupe SUV -lookia niin aggressiivisesti kuin jotkut muut saksalaiset SUV:t tekevät, mikä saa Q8/SQ8:n näyttämään täydellisemmältä ja vähemmän oudolta tietyissä kuvakulmissa. SQ8:n sisätilat ovat hämmästyttävät sekä tekniikan että ylellisyyden näkökulmasta.

SQ8:n jousitus ja alusta on viritetty ennen kaikkea mukavuuteen, mutta SQ8 on huomattavasti dynaamisempi kuin tavallinen Q8. Jos kuitenkin haluat todella dynaamisen Q8:n, RSQ8 on ainoa looginen vaihtoehto.

Audi SQ8 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta SQ8 on kunnollinen, kuten myös SQ7, mutta molemmat voisivat olla parempia, koska niiden korjaaminen on usein piinallisen kallista. Ne ovat myös erittäin huoltovarmoja autoja, joiden ylläpito ja optimaalisessa kunnossa pitäminen maksaa valtavasti rahaa. Tämä kuuluu kuitenkin asiaan, ja kaikki muut tämän segmentin katumaasturit ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia.

  Onko Audi parempi kuin Jaguar?

Yleisimmät Audi SQ8:n ongelmat liittyvät jousitukseen, moottoriin, elektroniikkaan, auton haluttomuuteen käynnistyä tai ylläpitää tasaista tehoa sekä siihen, että SQ8 kuluttaa rengassarjoja kuin hullu.

Audi SQ8 – Arvo ja käytännöllisyys

Kun kyse on arvosta, on vaikea perustella autoa, joka alkaa 100 000 dollarista, mutta SQ8 on todella Q8-malliston paras valinta. RSQ8 alkaa yli 120 000 dollarista, mikä on vielä vaikeampaa. SQ8 on kuitenkin hintansa arvoinen, koska se säilyttää arvonsa todella hyvin ja koska se on auto, jolle ei löydy vertaista muista markkinoilla olevista samanhintaisista coupe-SUV:ista.

Käytännöllisyydeltään SQ8:n pitäisi riittää useimmille, mutta jos tarvitset seitsemän istuinta ja suuremman tavaratilan, sinun on valittava SQ7.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi SQ8?

Audi SQ8:n ostaminen on monille ihmisille yhtä lailla rahakysymys kuin elämäntyylikysymys. Syitä, miksi sinun pitäisi ostaa SQ8, ovat teho, ylellisyys, tyyli, mukavuus ja tekniikka autossa, joka pystyy kaikkeen ja voi olla täydellinen auto kaikkiin tarkoituksiin.

Syitä, miksi sinun pitäisi jättää SQ8:n ostaminen väliin, ovat ilmeisesti hinta, et pidä sen ulkonäöstä etkä pidä katumaastureista. Jos kyse olisi minun rahoistani, SQ8 olisi ehdottomasti parhaiden alle 100 000 dollarin luksusluokan suorituskykyisten katumaastureiden joukossa.

Onko Audi SQ8 parempi kuin Audi SQ7?

Riippuu siitä, keneltä kysyt, sillä ne, jotka pitävät laatikkomaisista katumaastureista, joissa on kolme istuinriviä, valitsevat aina Q7:n Q8:n sijaan. Faceliftia edeltänyt Q7 ei näyttänyt kovinkaan hyvältä, kun taas nykyinen, faceliftin jälkeinen Q7 näyttää paljon paremmalta. SQ7 ja SQ8 ovat kummankin suorituskykyisempiä malleja, mutta Q8:ssa on enemmän järkeä valita S-auto.

  Audi A3 Luotettavuus

SQ8 on parempi valinta, jos pidät sen muotoilusta enemmän kuin SQ7:n, sillä se on näiden kahden suurin ero. Molemmat ovat markkinoiden parhaita luksusmaastureita tällä hetkellä, etkä tule pettymään kumpaankaan.

Kuinka kauan Audi SQ8 kestää?

Se riippuu siitä, miten kohtelet sitä. Jos olet kova sitä kohtaan ja haluat sen olevan tankki, se ei kestä niin kauan kuin se voisi, varsinkin jos et huolla sitä yhtä hyvin. Toisaalta, jos ajat sillä normaalisti ja pidät siitä hyvää huolta, ei ole mitään syytä, miksi SQ8 ei kestäisi ainakin muutamaa sataa tuhatta kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z