Onko Audi TT hyvä auto?

Onko Audi TT hyvä auto?

Audi TT on 2-ovinen urheilukupee, joka on tehty niille, jotka haluavat nauttia dynaamisesta ajokokemuksesta kompaktissa muodossa. TT on ollut myynnissä jo jonkin aikaa, mutta näyttää siltä, että Audi aikoo todennäköisesti luopua siitä pian. Onko Audi TT siis hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä autolta haluaa. Jos pidät pienikokoisista, tyylikkäistä ja dynaamisista autoista, joissa on paljon huipputekniikkaa, TT on hyvä sinulle. Jos et kuitenkaan pidä pienikokoisista urheiluautoista, TT ei ole sinun autosi. Joka tapauksessa se on todella hyvin koottu tuote, joka lupaa jännitystä, ylellisyyttä ja tilaisuuden tuntua.

Moottoreita on tarjolla runsaasti, TT:tä on saatavana muutamassa eri korimallissa, ja sisätilat on verhoiltu korkealuokkaisilla materiaaleilla ja terävillä muotoilun yksityiskohdilla. TT:n luotettavuus on kunnollinen, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Näiden arvot eivät ole erityisen vakaita, sillä 2-oviset kompaktit autot ovat hitaasti alamäessä.

Käytännöllisyys on myös TT:n kipeä kohta, koska siinä on vain kaksi ovea, vain kaksi istuinta ja melko vaimea tavaratila. Joka tapauksessa, jos haluat tietää lisää TT:stä, lue tämä artikkeli.

Audi TT – Voimansiirto

TT:stä on saatavana muutama erilainen 4-sylinterinen turboahdettu bensiinimoottorilla varustettu versio sekä nopea 5-sylinterinen Audi R8 -vauvamoottori, joka sekä kuulostaa että kulkee hämmästyttävän hyvin. Alkutason TT:ssä on 2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori, joka tarjoaa 200 hv:n ja tehokkaimman 4-sylinterisen TT S -mallin 320 hv:n välillä.

  Paras Audi auto lumelle

Huippumalli Audi TT RS:ssä on 400 hv:n 2,5 litran 5-sylinterinen moottori, joka on varmasti luokkansa ykkönen monessa suhteessa. TT RS saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan noin 3,5 sekunnissa ja rajoitettu huippunopeus on 155 km/h. TT RS ajaa myös neljännesmailin alle 12 sekunnissa, mikä on todella kiitettävää.

Kaikki nämä moottorit on yhdistetty 7-vaihteiseen S-Tronic-kaksoiskytkinvaihteistoon ja Audin omaan Quattro AWD -järjestelmään. TT:n hyötysuhde on enintään noin 30MPG, kun taas RS-mallin huippumalli on huomattavasti huonompi.

Audi TT – muotoilu ja alusta

Audi TT esiteltiin ensimmäisen kerran 1990-luvun lopulla, eikä ensimmäisen sukupolven TT koskaan näyttänyt kovinkaan houkuttelevalta. Uusimmassa TT:ssä on paljon terävämpi muotoilukieli, joka saa auton tuntumaan jännittävämmältä ja huomiota herättävämmältä. Sisätilat on suunniteltu todella hyvin, erityisesti Virtual Cockpit, joka on edelleen alan paras digitaalinen mittaristo.

TT RS kannattaa hankkia, jos rakastat ajamista, sillä se on matalammalla ja jousitus on jäykkä, mutta ei lainkaan rankaiseva. TT on pieni auto, jossa on urheilullinen alusta, joten se tuntuu olevan varpaillaan jopa paikallaan seistessä.

Audi TT – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden suhteen TT on enemmän tai vähemmän samanlainen kuin muutkin Audit, mikä tarkoittaa, että se voi kestää pitkään, jos sitä huolletaan tarpeeksi hyvin. Nämä autot ovat tosiaankin vaativia, mutta se kuuluu asiaan, sillä kyse on kuitenkin luksusautoista.

  Audi Q8 Luotettavuus

Yleisimmät TT:n ongelmat liittyvät moottoriin, jousitukseen, ohjausjärjestelmään, sähköjärjestelmään ja jarruihin.

Audi TT – Arvo ja käytännöllisyys

TT:n hinnat alkavat noin 50 000 dollarista, kun taas huippuvarusteltu RS-malli maksaa noin 80 000 dollaria. Tällaisella rahalla saa todellisen Audi-luksuskokemuksen, mutta se ei estä auton arvon alenemista hullun lailla.

Käytännöllisyydeltään TT on todella huono, sillä siinä on vain 2-ovet, 2-istuimet ja pieni tavaratila. Myös sisätilat ovat suhteellisen ahtaat, varsinkin pidemmille kuljettajille, jotka tuntevat varmasti klaustrofobista oloa. Päivittäiseksi kuljettajaksi TT voisi kelvata sellaiselle, joka yleensä matkustaa yksin tai jollekin, joka on valmis tekemään kompromisseja.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi TT?

No, tämän artikkelin luettuasi sinulla pitäisi olla oikeudenmukainen arvio siitä, sopiiko auto sinulle vai ei. Koska tärkeimpänä näkökohtana mitä tahansa ostaessa on kuitenkin hinta, sinun on pidettävä mielessäsi, että maksat vakavasti otettavaa rahaa autosta, joka ei pysty tarjoamaan kovinkaan paljon. Paitsi jos olet suuri Audin 5-sylinterisen fani ja arvostat suorituskykyä maalaisjärjen edelle.

Kaiken kaikkiaan henkilökohtainen mielipiteesi on se, minkä pitäisi ohjata sinua päättäessäsi, ostatko auton vai et. Voimme vain sanoa, että TT on monipuolinen paketti niille, jotka ovat valmiita tinkimään arvosta ja ennen kaikkea käytännöllisyydestä.

Onko Audi TT saatavana avoautona?

Audi TT on saatavana myös avoautona, ja joillakin markkinoilla avoauto on coupea parempi vaihtoehto. Avoauto TT:n käytännöllisyydestä on tehty vielä enemmän kompromisseja, ja siksi se on paljon vaikeammin myytävä. Jos kuitenkin mahtuu mukaan ja pitää autosta yleisesti ottaen, ei ole mitään syytä olla kokeilematta autoa.

  Paras vuosi Audi Q5:lle

Avoautomalli maksaa yleensä 4 000-5 000 dollarin lisähinnan coupé-malliin verrattuna, mikä on varmasti melkoinen hinta. On myös syytä mainita, että TT RS on saatavana myös avoautona, mikä osoittaa, että avoauto on yhtä suosittu kuin coupe.

Aikooko Audi lopettaa TT:n tuotannon?

Audi on alkanut arvioida mallimarkkinastrategiaansa täysin uudelleen, ja näyttää siltä, että he luopuvat melko monista malleista lähitulevaisuudessa ja lisäävät samalla lisää sähköautoja, katumaastureita ja crossovereita. Tämä on jatkuva trendi koko teollisuudessa, joten Audi on vain näyttelemässä rooliaan.

Sinänsä Audi on hiljattain sanonut, että he aikovat lopettaa TT:n ja todennäköisesti korvata sen jollain ”emotionaalisemmalla” ja suuremmalla. Emme ole varmoja siitä, tuleeko TT:n seuraaja olemaan sähköinen vai ei, mutta me varmasti rakastamme enemmän urheiluautoja teillä. TT:n aika on valitettavasti mennyt ohi, ja sen huomaa heti, kun katsoo myyntitaulukoita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z