Onko Audi TT RS hyvä auto?

Onko Audi TT RS hyvä auto?

Audi TT RS on Audi TT -urheilukupé/ -avoauto, joka on tehty niille, jotka haluavat TT-alustasta kaiken mahdollisen. RS-malli saa 2,5-litraisen 5-sylinterisen turbomoottorin, jonka juuret juontavat Audi Sport -divisioonan alkuajoilta. Onko Audi TT RS siis hyvä auto?

Audi TT RS on ehdottomasti todella hyvä auto, koska se tarjoaa huippuluokan suorituskykyisen autokokemuksen pienikokoisessa autossa, joka tuntuu Audi R8:n vauvalta. TT RS näyttää sisältä ja ulkoa todella hienolta, varsinkin koska TT RS saa paljon tyylikkäämmät sisätilat hiilikuidulla, alumiinilla ja hiilikuidulla.

Parasta TT RS:ssä on kuitenkin ajokokemus, sillä auto on hyvin tasapainossa keskelle asennetun moottorin ansiosta. TT RS on selvästi TT:tä jäykempi, mutta se ei ole rangaistava, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää päivittäisenä kuljettajana. Luotettavuus on todella hyvä, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua.

Arvoltaan TT RS ei ole halpa, mutta sen pitäisi säilyttää arvonsa todella hyvin ikonisen 5-sylinterisen moottorinsa ansiosta. Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla tämän kokoiselle autolle, mikä tarkoittaa, että TT:hen ei voi pakata kovin paljon, mutta jos sen sisälle mahtuu, pitäisi olla tyytyväinen.

Audi TT RS – Voimansiirtojärjestelmä

Audi TT RS saa 2,5-litraisen 5-sylinterisen turbomoottorin, jossa on 400 hv ja 354 hv vääntöä. Tämä moottori kykenee puskemaan TT RS:n noin 3,5 sekunnissa 100 km/h:n nopeuteen paikaltaan, mikä on superauton alueella nopeaa. Huippunopeus on rajoitettu 155 kilometriin tunnissa, mutta jos rajoitin otetaan pois päältä, nopeus voi nousta jopa 175 kilometriin tunnissa.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - kumpi on parempi?

Moottori on yhdistetty 7-vaihteiseen kaksoiskytkin S-Tronic-vaihteistoon, joka sopii TT RS:n luonteeseen todella hyvin. Autossa on myös oma laukaisunhallinta, joka mahdollistaa 3,5 sekunnin 0-100 km/h -ajan. Voima lähetetään kaikille neljälle pyörälle Audin oman Quattro AWD -järjestelmän kautta.

Tehokkuus ei ehkä ole TT RS:n vahvin puoli, mutta se on odotettavissa autolta, joka pystyy ajamaan 0-100 3-5 sekunnissa. Sinänsä sinun pitäisi odottaa, että auto tarjoaa jopa 30MPG maantiellä, mikä on itse asiassa kohtuullista auton vauhtiin nähden.

Audi TT RS – muotoilu ja alusta

Audi TT RS eroaa tavallisesta TT-mallista, koska se saa runsaasti erityisiä Audi RS -päivityksiä sekä sisältä että ulkoa. Ulkopuoli on paljon terävämpi urheilullisen korisarjan, matalaprofiilisten vanteiden, suurempien jarrujen ja kiinteän takaspoilerin ansiosta. Sisätiloissa on runsaasti Alcantaraa, hiilikuitua ja alumiinia. Auto saa myös klassiset kaksi Audi RS:n soikeaa pakoputkea.

Ajokokemuksen osalta TT RS on todella tasapainoinen tarkoitusta varten rakennetun alustan ansiosta. Jousitus on jäykkä, mutta ei liian jäykkä, mikä tarkoittaa, että auto ei murra selkääsi.

Audi TT RS – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden kannalta TT RS on kunnollinen, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Nämä autot ovat todellakin hyvin huoltovarmoja, kuten lähes kaikki eurooppalaiset premium-suorituskykyiset autot. Jos niistä huolehdit kunnolla, ne kestävät pitkään. Toisaalta, jos et huolla sitä, se hajoaa lopulta.

  Audi A6:n yleiset ongelmat

Yleisimmät TT RS:n ongelmat, joita kannattaa pitää silmällä, liittyvät moottoriin, vaihteistoon, sähköihin, varusteisiin ja lisääntyneeseen öljynkulutukseen.

Audi TT RS – Arvo ja käytännöllisyys

Audi TT RS:n lähtöhinta on noin 75 000 dollaria, mikä on noin 25 000 dollaria enemmän kuin tavallisen TT-mallin lähtöhinta. Useimmat ihmiset ovat kuitenkin samaa mieltä siitä, että TT RS on paljon parempi auto kuin tavallinen TT. TT RS säilyttää arvonsa paljon paremmin kuin lähtötason TT-mallit lähinnä 5-sylinterisen turbomoottorin ansiosta.

Käytännöllisyyttä rajoittaa melko vähän auton kompakti koko, mikä tarkoittaa, että siinä on vain 2-ovet, 2-istuimet ja suhteellisen pieni tavaratila. Auto on myös todella matala, mikä on syytä pitää mielessä niiden, joilla on heikommat polvet.

UKK-osio

Kuinka nopea Audi TT RS on?

Audi TT RS on todella nopea auto, mikä tarkoittaa, että se voi helposti kilpailla joidenkin superautojen kanssa. TT RS pystyy ajamaan neljännesmailin noin 13 sekunnissa, mikä on ehdottomasti nopea vauhti. TT RS on kuitenkin nopein autonsa nopeudesta 0-100 km/h, sillä se pystyy siihen noin 3,5 sekunnissa. 3,5 sekunnin 0-100mph autoja pidetään eräinä maailman nopeimmista autoista.

Huippunopeus on rajoitettu vain noin 180mph, mutta sekin on melko nopea. Myönnettäköön, että maapallolla ei todellakaan ole kovin montaa paikkaa, jossa TT RS:n huippunopeusrajoituksia voisi tutkia, paitsi Saksan moottoritiellä.

  Audi RS6 Avant Luotettavuus

Mikä auto kilpailee Audi TT RS:n kanssa?

BMW M2 Competition on todennäköisesti Audi TT RS:n kovin kilpailija, sillä se tarjoaa 6-sylinterisen rivimoottorin, jossa on 405 hv. Tämä riittää M2:lle noin 4,2 sekunnin nopeuteen 0-100 km/h, joka on TT RS:ää hitaampi, mutta tämä johtuu lähinnä siitä, että M2 on takavetoinen auto.

M2 Comp on kuitenkin noin sekunnin nopeampi neljännesmaililla sen pienemmän painon ansiosta. Nämä kaksi voivat vaihtaa lyöntejä päiväkausia, mutta yleisvaikutelma on se, että M2 on kuljettajakeskeisempi auto, kun taas TT RS on ylellisempi.

Miksi Audi lopettaa TT RS:n tuotannon?

Audi lopettaa koko TT-malliston, koska se ei ole enää yhtä suosittu kuin ennen. Elämme katumaasturien ja crossoverien aikakautta, mikä tarkoittaa, että useimmat autonvalmistajat keskittyvät niiden valmistamiseen, koska ne myyvät eniten.

Jos yhtälöön lisätään myös sähköautot, yhtäkkiä ymmärretään, että ei ole juuri mitään järkeä valmistaa 2-ovista urheiluautoa, joka ei kiinnosta kovinkaan monia ihmisiä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z