Onko BMW 330e luotettava?

BMW valmistaa kaikenlaisia autoja. Halusitpa sitten hybridi-, diesel-, bensiini- tai sähkökäyttöisen auton, löydät sen BMW:ltä. Mutta onko BMW 330e plug-in-hybridi luotettava auto?

Kyllä, BMW 330e on luotettavampi kuin useimmat BMW-mallit ja muut saksalaiset luksusautot. Tämä johtuu siitä, että sen luotettavuusluokitus saa keskimääräistä paremmat pisteet, mikä on parempi kuin useimpien markkinoilla olevien luksusautomerkkien. Sitä paitsi useimpien BMW-mallien luotettavuusarvosana on keskimääräistä huonompi tai alle 3 pistettä viidestä.

BMW 330e on luotettava, koska se on hybridiauto. Toisin kuin perinteisissä BMW:n polttomoottoriautoissa, tässä mallissa on vähemmän liikkuvia osia eikä se ole täysin polttomoottorin varassa. Tämän seurauksena vain harvat asiat voivat mennä pieleen, mikä tekee tästä autosta luotettavamman kuin useimmat BMW-mallit.

Luotettavuuden lisäksi BMW 330e hybrid ei saastuta ympäristöä yhtä paljon kuin bensiinikäyttöiset BMW:t. Koska tämä auto käyttää vuorotellen sähkömoottoria ja polttomoottoria, ilmakehään vapautuu vähemmän epäpuhtauksia palamisen kautta.

Lisäksi BMW 330e säästää polttoainekustannuksissa, koska se voi toimia joko sähkö- tai polttomoottorilla. Sähkömoottorilla ajettaessa tämä auto voi kulkea jopa 41 kilometriä. Tämä on hienoa, sillä kulutat vähemmän polttoainetta ja voit ajaa enemmän kilometrejä kuin bensiinikäyttöisellä BMW:llä.

BMW 330e:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 330e -hybridiauto ei ole yhtä silmiinpistävä kuin BMW M -mallit, mutta se on silti erittäin houkutteleva. Sitä paitsi se on neliovinen auto, jossa on 5 istumapaikkaa. Yritys tarjoaa myös eri värejä, jolloin ostajat voivat valita itseään eniten miellyttävän värin.

  Polestar vs. BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Sen akseliväli on 112,2 tuumaa, leveys 71,9 tuumaa, pituus 185,7 tuumaa ja korkeus 56,9 tuumaa. Kyseessä on siis pienikokoinen auto, mutta se on erittäin ihanteellinen viisihenkiselle perheelle. Lisäksi siinä on 18 x 7,5 tuuman pyöräkoko ja alumiinipinta, mikä tekee autosta urheilullisen ja tyylikkään näköisen.

Sisätilojen osalta tämä auto on niin tyylikäs, ja siinä on huippuluokan ja edistyksellisiä ominaisuuksia. Sisätilojen päädyssä on hienopuinen verhoilu, jossa on tuhkanharmaanruskea korkeakiilto. Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa sähköiset ovilukot, säädettävä ohjauspyörä, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja paljon muuta.

Suorituskyky

Huolimatta siitä, että tämä auto on hybridiauto, myös sen suorituskyky on korkealla tasolla. Siinä on 2,0-litrainen välijäähdytteinen turboahdettu kaasu/sähköinen rivimoottori. Moottori on tehokas, sillä se tuottaa maksimissaan 288 hevosvoimaa ja 310 lb-ft vääntöä. Lisäksi siinä on 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Nopeuden osalta BMW 330e kiihtyy 5,45 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h. Sen huippunopeus on 143 kilometriä tunnissa, mikä on poikkeuksellista, koska kyseessä on hybridiauto. Se voi siis kilpailla edullisesti luokkansa vastaavien autojen kanssa.

Mukavuus ja ylellisyys

Tämän auton avulla voit paitsi säästää polttoainetta myös nauttia mukavasta ajosta. Kyllä, tämä on 5-paikkainen auto, mutta se on erittäin viihtyisä. Kiitos nahkaistuinten, jotka tarjoavat mukavuutta. Lisäksi se on tilava, sillä siinä on 42 tuumaa jalkatilaa edessä, 35,2 tuumaa jalkatilaa toisessa rivissä, 38,7 tuumaa pääntilaa edessä ja 37,6 tuumaa pääntilaa toisessa rivissä.

  BMW 6-sarjan luotettavuus

Tilavuuden lisäksi BMW 330e tarjoaa myös lämmitettävät peilit, ohjaustehostimen, avaimeton avaus, automaattisesti sammuvat ajovalot, matkustajan turhuuspeilin, sumuvalot, heads-up-näytöt ja paljon muuta. Viihdeominaisuuksiin kuuluvat HD-radio, ääniaktivointi, 2 LCD-näyttöä edessä, SiriusXM-satelliittiradio ja suoratoistoääni.

Kuten kaikki muutkin BMW:t, myös tämä auto on mukava ja ylellinen. Se voi kuitenkin olla hieman kalliimpi kuin BMW:n ICE-autot sähkömoottoritoiminnon vuoksi.

Turvallisuus

BMW 330e on odotetusti turvallinen auto, jossa on huippuluokan turvallisuusvarusteet. Tämä kompakti sedan ylpeilee turvallisuusominaisuuksilla, kuten elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, törmäyksenvaimennus edessä, ABS & Driveline traction control, kaistavahti, peruutuskamera, lasten turvalukot takana ja paljon muuta.

FAQ

Mitä haittapuolia BMW 330e:n omistamiseen liittyy?

BMW 330e voi tarjota paremman toimintasäteen pienemmillä polttoainekuluilla, mutta sillä on myös joitakin haasteita. Monien käyttäjien mukaan tämä auto ei ole ulkoisesti kovin houkutteleva, mikä on jossain määrin käänteentekevä. Lisäksi siitä puuttuu sisätilojen käytännöllisyys, mikä on erittäin tärkeää.

Lataako BMW 330e plug-in-hybridi ajon aikana?

Kyllä, se lataa. Kuten kaikki muutkin pistokehybridit ja sähkökäyttöiset BMW:t, BMW 330e plug-in-hybridi latautuu ajon aikana. Tämä johtuu regeneratiivisesta jarrutustekniikasta, jonka avulla auto ottaa osan energiastaan talteen kiihdyttäessään ja jarruttaessaan.

Kuinka kauan BMW 330e:n lataaminen kestää?

Se riippuu käyttämästäsi kilowattituntilaturista. Myös pistorasian tuottama jännite on erittäin tärkeä. Jos käytössäsi on laturi, jonka teho on 7 kW/tunti, voit olettaa sen lataavan BMW 330e:n täyteen 3 tunnissa. Tämän lisäksi tarvitset 240 V:n tason 2 järjestelmän, jotta lataus onnistuisi nopeammin.

  Onko olemassa 4-ovinen BMW-avoauto?

Voinko ajaa BMW 330e:llä ilman latausta?

Kyllä, voit ajaa BMW plug-in-hybridillä ilman latausta. Tämä johtuu siitä, että aina kun otat jalan pois kaasupolkimelta, ajoneuvo alkaa ladata akkua. Niinpä akun on melko vaikea tyhjentyä. Lisäksi, koska autossa on polttomoottori, voit ajaa täysin kaasulla.

Ovatko BMW-hybridit luotettavia?

Totta kai, kyllä. BMW-hybridit ovat luotettavampia kuin perinteiset polttomoottorilla varustetut BMW:t. Ne ovat kuitenkin hieman tehottomampia ja niiden ajettavuus on hieman huonompi kuin perinteisten bensiinikäyttöisten BMW:iden. Kaiken kaikkiaan niihin kannattaa investoida, sillä ne pienentävät yleisiä käyttökustannuksia.

Yhteenveto

BMW 330e kuuluu markkinoiden luotettavimpiin BMW-malleihin. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi tämä auto on erittäin luotettava muihin BMW-malleihin verrattuna, on sen vähemmän liikkuvia osia. Tämä johtuu pääasiassa sen sisältämästä polttomoottori-sähkömoottorista.

Sen lisäksi, että käyt harvoin BMW-huoltokeskuksessa tai autokorjaamossa, vähennät myös ympäristön saastumista ja säästät polttoaineeseen käytettyä rahaa. Kaiken kaikkiaan tämä on mukava, ylellinen, luotettava ja tehokas auto, huolimatta siitä, että se on plug-in-hybridiauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z