Onko BMW E36 hyvä auto?

Onko BMW E36 hyvä auto?

BMW E36 on yksi markkinoiden parhaista pienistä johtoautoista. Se on käytännöllinen, mukava, luotettava ja hauska ajaa. Lisäksi tämä auto on polttoainetehokas ja yksi sukupolvensa edistyksellisimmistä autoista. Mutta onko BMW E36 hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat suorituskykyisen, luotettavan, käytännöllisen ja polttoainetaloudellisen edustusauton, BMW E36 on hyvä vaihtoehto. Mutta jos haluat mukavan ja vähän huoltoa vaativan pienikokoisen johtoauton, sinun on katsottava muualle.

BMW E36:n historia

BMW E36 on BMW:n valmistama kompakti edustusauto. Se on osa kolmannen sukupolven BMW 3-sarjaa. Tätä mallia valmistettiin vuosina 1990-2002. Sen lisäksi sitä tuli eri korimalleina, joita ovat neliovinen sedan, coupe, avoauto, wagon, hatchback ja harvinainen neliovinen avoauto Baur TC4.

On myös tärkeää huomata, että BMW E36 oli ensimmäinen 3-sarjan malli, jota tarjottiin viistoperäisenä korimallina. Lisäksi se oli ensimmäinen 3-sarja, joka varustettiin kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla, viisivaihteisella automaattivaihteistolla ja nelisylinterisellä dieselmoottorilla.

BMW E36:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Kun verrataan BMW E36:ta sukupolvensa autoihin, huomaat, että se oli yksi sen ajan komeimmista autoista. Siitä huolimatta tämä auto näyttää edelleen erinomaiselta, vaikka ulkonäkö vaihtelee myös valitsemasi korimallin mukaan.

Kaiken kaikkiaan BMW E36 on mukavan näköinen auto, jossa on paljon edistyksellisiä ominaisuuksia. Myös sisätilat ovat viihtyisät, ja siinä on huippuluokan turvavarusteet, jotka pitävät matkustajat turvassa. Kaikista BMW E36:n korimalleista avoauto on tyylikkäin.

  Paras pieni BMW-sedan?

Suorituskyky

BMW E36:sta on saatavana erilaisia varusteita. Lisäksi siinä on valittavana erilaisia malleja, joihin kuuluu bensiini- ja dieselvaihtoehtoja. Bensiinivaihtoehtoja ovat muun muassa 316i, 318i, 320i, 323i, 325i, 328i ja M3. Dieselvaihtoehdot ovat 318 tds, 325 td, 325 tds ja 325 tds automatic.

Jos haluat suorituskykyisen BMW E36:n, M3 on paras valinta. Tähän autoon on kaksi moottorivaihtoehtoa, jotka ovat 3,0-litrainen rivikuutosmoottori S50 ja 3,2-litrainen rivikuutosmoottori S52. S52-moottori tuottaa maksimissaan 240 hv ja 36 lb-ft vääntöä.

Lisäksi sen maksiminopeus on 155 km/h ja se kiihtyy 0-100 km/h 5,2 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Yksi tämän auton myydyimmistä puolista on sen tilavuus ja käytännöllisyys. BMW 36 -viistoperä tarjoaa eniten tilaa, ja sen jälkeen tulee sedan. Coupé ja avoauto eivät ole yhtä tilavia kuin edellinen. Sedan- ja hatchback-korimalleissa on tilaa jopa viidelle henkilölle ja niihin mahtuu paljon matkatavaroita.

Sitä vastoin avoautossa ja coupessa on kaksi ovea, ja niihin mahtuu vain kaksi henkilöä. Lisäksi niissä on pienempi tavaratila, joten niissä on vähemmän matkatavaroita kuin sedan- ja hatchback-korimalleissa.

Polttoainetehokkuus

BMW 36 on yksi markkinoiden polttoainetehokkaimmista BMW:istä. Sen EPA-luokitus on 18 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja yhdistetty 21 mpg. Huomaa, että tämä EPA-luokitus koskee vuoden 1995 BMW E36 -mallia. Kaiken kaikkiaan BMW 3-sarja on erittäin taloudellinen auto, mikä tarkoittaa, että käyttäjät käyttävät vähemmän rahaa polttoaineeseen verrattuna BMW 5-sarjaan.

  BMW 8 sarjan luotettavuus

Hinta

Koska BMW E36:n valmistus lopetettiin vuonna 2002, markkinoilta löytyy vain laadukkaita käytettyjä BMW E36 -malleja. Kuten odotettua, käytetyn E36:n hinta vaihtelee auton kunnon mukaan. Useimmat käytetyt BMW E36 maksavat noin 21 000 dollaria. Hyväkuntoinen BMW E36 M3 voi sitä vastoin olla kalliimpi, sillä siitä on vähitellen tulossa ikoninen auto.

FAQ

Onko BMW E36 hyvä auto?

Se riippuu siitä, minkä tyyppistä autoa tarkastelet. Jos tarvitset suorituskykyisen kompaktin edustusauton, jossa on hyvä käsiteltävyys ja ohjaus, BMW E36 on paras valinta. Mutta jos haluat auton, jossa on vähemmän ongelmia ja poikkeuksellinen mukavuus, sinun on ehkä katsottava muualle.

Jos vertaat Audi A4:ää ja Mercedes-Benz C-luokkaa BMW E36:een, huomaat, että ne tarjoavat enemmän mukavuutta ja ylellisyyttä.

Mitkä ovat BMW E36:n yleiset ongelmat?

Jos aiot ostaa käytetyn BMW E36:n, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat matkan varrella. Yleisiä BMW E36:n ongelmia ovat muun muassa viallinen vesipumppu, ruoste, karkea tyhjäkäynti, huono venttiilikannen tiiviste, jarruvalon virtapiirin vika, heikko taka-alarunko ja jäähdyttimen vuodot.

Kuinka kauan BMW E36 kestää?

BMW E36 on yksi markkinoiden kestävimmistä ja luotettavimmista BMW-malleista. Hyvin huollettuna ja ajettuna BMW E36 voi kestää yli 200 000 kilometriä. Omistajan on vain varmistettava, että hän noudattaa BMW:n määräaikaishuoltoja.

  BMW M4 Luotettavuus

Kuinka nopea BMW E36 M3 on?

BMW E36 on suorituskykyinen BMW, jossa on paljon erinomaisia varustevaihtoehtoja. Siitä huolimatta suorituskykyisin varustevaihtoehto on BMW E36 M3. Tämä suorituskykyinen trimmihattu on varustettu 3,2-litraisella S52 I6 -moottorilla. Sen huippunopeus on 155 km/h, ja se kiihtyy 5,2 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h.

Kumpi auto on parempi – BMW 3-sarja vai Mercedes C-luokka?

BMW 3-sarja on urheilullisempi ja sen käsittely ja ohjaus ovat paremmat. Se on myös hieman suorituskykyisempi kuin Mercedes C-luokka. Toisaalta Mercedes C-luokka on mukavampi, kehittyneempi ja hiljaisempi. Se on myös turvallisempi ja ylellisempi kuin BMW 3-sarja.

Jos siis etsit parempaa suorituskykyä, BMW 3-sarja on parempi auto. Mutta jos kaipaat luokkaa, mukavuutta ja ylellisyyttä, Mercedes-Benz C-luokka vie voiton.

Lopputulos

Kaiken kaikkiaan BMW E36 on mukava, luotettava, mukava ja suorituskykyinen auto. Kuten useimmissa BMW:ssä, tässäkin mallissa on muutamia ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää, mutta useimmat näistä ongelmista voidaan poistaa asianmukaisella huollolla.

Sitä paitsi BMW E36:n luotettavuus on keskimääräistä parempi ja se on erittäin käytännöllinen. Ja koska se on erittäin polttoainetehokas, se voi olla hyvä päivittäinen kuljettaja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z