Onko BMW E46 hyvä auto?

Onko BMW E46 hyvä auto?

BMW E46 on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä BMW-sarjoista. Sen aikana BMW myi yli 3 miljoonaa autoa. E46 on tyylikäs, tehokas, hauska ajaa, mukava ja nopea. Mutta onko BMW E46 hyvä auto?

Totta kai on! BMW E46 on yksi parhaista BMW-kupeista, joita on koskaan valmistettu. Tässä pienikokoisessa autossa oli erilaisia moottoreita, jotka pärjäsivät tuolloin hyvin. Lisäksi se oli mukava, edistyksellinen, ylellinen ja helppokäyttöinen. Siitä huolimatta sillä on myös joitakin ongelmia, kuten kaikilla muillakin autoilla.

Tämä auto ei kuitenkaan ehkä houkuttele ihmisiä, jotka etsivät luotettavaa, vähän huoltoa vaativaa ja tehokasta autoa. Kaiken kaikkiaan se on silti mukava auto, jolla on hieno historia.

BMW E46:n historia

BMW E46 oli BMW:n valmistama vuosina 1997-2006. Se on kompakti edustusauto ja BMW 3-sarjan neljäs sukupolvi. BMW myi E46:ta eri korimalleina, kuten sedan, coupe, avoauto, farmari ja viistoperä. Siitä oli myös suorituskykyinen versio, M3, joka esiteltiin vuonna 2000.

BMW käytti tässä sarjassa erilaisia moottoreita, mutta useimmat moottorit olivat luotettavia ja toimivat poikkeuksellisen hyvin. Kaiken lisäksi valmistaja tarjosi takavetoisia ja nelivetoisia kokoonpanoja. Käyttäjillä oli siis erilaisia vaihtoehtoja valittavana.

BMW E46:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW E46 on yksi sukupolvensa komeimmista autoista. Se on kauniisti muotoiltu, ja sen ulkonäkö on ketterä ja ylellinen. Siinä on myös korkeatasoinen ja moderni sisustus, johon monet BMW-harrastajat rakastuivat. Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat kuljettajalähtöinen vetovoima, huipputeknologia ja neliveto.

  BMW X6 VS Audi Q8 - kumpi on parempi?

Suorituskyky

Vaikka tämä auto on vanha, sillä viimeisen E46:n valmistuksesta on kulunut yli 16 vuotta, se toimii edelleen poikkeuksellisen hyvin. Valitsemastasi E46-mallista riippuen saat erilaisia tuloksia, sillä ne on varustettu erilaisilla moottoreilla. Mallivuosi 2006 on kuitenkin yksi BMW E46 -mallien parhaista suorituskyvyistä.

Vuoden 2006 BMW E46 330i -malliin asennettiin 3,0-litrainen M54B30-rivimoottori, joka tuottaa maksimissaan 235 hevosvoimaa ja 222 hevosvoiman vääntömomentin. Sen huippunopeus on 155 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 6,8 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Koska BMW E46:een on saatavana erilaisia korimallivaihtoehtoja, jotkut saattavat pitää joitakin autoja mukavampina kuin toisia. E46 sedan, farmari ja viistoperä ovat erittäin mukavia ja tilavia. Niissä on myös runsaasti tavaratilaa, mikä tekee niistä erittäin käytännöllisiä.

Sitä vastoin BMW E46 coupe ja avoauto eivät ole yhtä tilavia tai niissä ei ole suurta tavaratilaa kuin kolmessa muussa korimallissa.

Turvallisuus

BMW on aina asettanut turvallisuuden etusijalle autoissaan. Olipa hankkimasi BMW-malli siis vanha tai uusi malli, voit odottaa huippuluokan turvallisuusominaisuuksia. Sitä BMW E46 tarjoaa. Siinä on erinomaiset turvallisuusominaisuudet, kuten hätäjarrutusavustin, ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, takaovien lapsilukot, rengaspaineiden valvonta ja paljon muuta.

Polttoainetehokkuus

BMW E46 ei ole tehokas auto. Tämä on yleinen ongelma BMW-malleissa ja useimmissa luksusautoissa. Esimerkiksi vuoden 2006 BMW E46-sarjan EPA-luokitus on 18 mpg kaupungissa, 28 mpg maantiellä ja yhdistetty 21 mpg. Odota siis, että kulutat polttoaineeseen paljon enemmän kuin useimmat sen kilpailijat.

  Onko BMW i4 hyvä auto?

Hinta

BMW E46:n hinta vaihtelee eri mallivuosien ja auton kunnon mukaan. Hyvin huolletut BMW E46:t ovat paljon kalliimpia kuin huonosti huolletut mallit. Periaatteessa hinta vaihtelee 3000 dollarista yli 15000 dollariin. Lisäksi hinnat nousevat jatkuvasti, koska tätä mallia on vaikea löytää.

FAQ

Kannattaako BMW E46:een investoida?

Jos etsit kaunista, hauskasti ajettavaa ja mukavaa urheilukupea, jolla on upea historia, BMW E46 on loistava ostos. Mutta jos haluat modernin, luotettavamman, kehittyneemmän ja nopeamman urheilukupeen, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Pitääkö BMW E46 arvonsa?

2000-luvun alussa ja lopussa BMW E46 ei pitänyt arvoaan hyvin. Viime aikoina sen arvo on kuitenkin noussut hitaasti, kun autosta on tullut ikoninen. Niinpä BMW E46:n arvo nousee sitä mukaa, kun sitä on yhä vaikeampi löytää. E46 on kuitenkin edelleen yksi BMW:n kaikkien aikojen myydyimmistä urheiluautoista.

Kuinka kauan BMW E46 kestää?

BMW E46 kestää sen mukaan, miten omistaja pitää autosta huolta. Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla tämä ikoninen auto voi kestää yli 300 000 kilometriä. Mutta jos sitä ei hoideta hyvin, sillä voi olla vaikeuksia kestää yli 150 000 kilometriä.

Mitkä ovat BMW E46:n yleiset ongelmat?

Jos olet ostamassa laadukasta käytettyä BMW E46:ta, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joihin törmäät matkan varrella. BMW E46:ssa on joitakin yleisiä ongelmia, joihin käyttäjien tulisi olla valmiita, kuten voimansiirtoongelmat, polttoainepumpun vikaantuminen, PCV-vikaantuminen, alatukivarsien ja holkkien ongelmat, vialliset taka-alarungon kiinnikkeet ja jäähdytysjärjestelmän vikaantuminen, sähköikkunoiden ongelmat ja vaihteisto-ongelmat.

  BMW E60 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mikä BMW E46:n moottori on paras?

Kaikki BMW E46:n moottorit ovat erinomaisia ja niissä on vain vähän ongelmia. E46-malleissa on muun muassa seuraavat moottorit: 1,9-litrainen M43B19-sarjan nelosmoottori, 1,8-litrainen N42B18-sarjan nelosmoottori ja 2,0-litrainen M52TUB20-sarjan kuutosmoottori, 2,5-litrainen M54B25-sarjan kuutosmoottori ja 3,2-litrainen S54B32-sarjan kuutosmoottori.

Johtopäätös

BMW E46 on hyvä auto omistaa, varsinkin jos etsit ikonista BMW-urheilukupea, jossa on huippuluokan ominaisuuksia ja loistava suorituskyky. Mutta kuten kaikissa autoissa, myös siinä on muutamia ongelmia, jotka sinun on syytä tiedostaa. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla ongelmien ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma.

Koska BMW E46 -autoja on vaikea löytää, niiden arvo nousee hitaasti ja niistä on tulossa ikonisia. E46 tulee aina olemaan yksi parhaista BMW-autoista, joita on koskaan valmistettu, ja on helppo ymmärtää, miksi useimmat BMW-harrastajat rakastavat tätä mallia. Siitä huolimatta kannattaa aina hankkia hyväkuntoinen käytetty E46, jolla on hyvä historia, jotta vältät vakavat ongelmat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z