Onko BMW F30 hyvä auto?

BMW F30 on BMW:n sisäinen koodi, joka on otettu käyttöön erityisesti vuosina 2011-2019 valmistetulle kuudennen sukupolven 3-sarjan sedanille. Siksi tämä koodi erottaa tämän auton muista BMW:n 3-sarjan malleista, kuten E36, E46 ja E90. Mutta onko F30 hyvä auto?

Kyllä, BMW F30 on erinomainen auto. Autossa yhdistyvät suorituskyky, mukavuus, tehokkuus ja turvallisuus. Se on myös yksi BMW:n kaikkien aikojen parhaimman näköisistä BMW 3-sarjan autoista. Lisäksi F30 on luotettavampi kuin useimmat BMW:n mallit, sillä siinä on ollut vähemmän ongelmia.

Lisäksi BMW F30 on vaikuttava sedan, sillä sitä on helppo käsitellä tehokkaan moottorin ansiosta. Lisäksi se näyttää ulkoisesti tyylikkäältä ja siinä on laadukas sisustus. On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikki BMW F30:t eivät olleet luotettavia autoja, sillä 328i-mallissa oli paljon ongelmia.

BMW F30:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW F30 on yksi kaikkien aikojen komeimmista BMW 3-sarjan malleista. Itse asiassa se on yksi kaikkien aikojen parhaimman näköisistä BMW-sedaneista. Tässä autossa on maskuliininen ja urheilullinen ulkomuoto sekä kehittynyt ja ylellinen sisustus. Se huokuu mukavuutta ja ylellisyyttä, mikä tekee siitä todellisen saksalaisen luksussedanin.

Auton kaunis ulkonäkö ja ylelliset ominaisuudet ovat tehneet siitä yhden BMW:n myydyimmistä malleista. BMW 3-sarjan osuus BMW:n maailmanlaajuisesta myynnistä on kolmannes. Tämä ei ole sattumaa, sillä auton ominaisuudet, suorituskyky ja laatu puhuvat puolestaan.

  Voiko BMW:tä huoltaa missä tahansa?

Poikkeuksellisen ulkomuodon ja suurten pyörien lisäksi BMW F30:ssä on automaattinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, Bluetooth-puhelinyhteys, avaimeton käynnistys, automaattinen tavaratilan avaus, BMW Professional -radio 6,5 tuuman värinäytöllä ja monitoiminen nahkainen ohjauspyörä.

Suorituskyky

BMW F30 3-sarja ei kuulu markkinoiden nopeimpien BMW:iden joukkoon. Se on kuitenkin nopea verrattuna luokkansa autoihin. Tämä auto kiihtyy 0-100 vain 6,7 sekunnissa, mikä on melko hidas mutta silti hyvä. Sen huippunopeus on kuitenkin 145 kilometriä tunnissa, mikä päihittää useimmat luokkansa kilpailevat autot.

Vaikka BMW F30:ssä on ollut erilaisia moottoreita, suosituin niistä on B58-moottori. Tämä 3,0-litrainen yksiturbomoottori tuottaa jopa 320 hevosvoimaa ja 330 kilovääntöä. Se on siis erittäin tehokas. Siitä huolimatta siihen oli valittavissa 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ja ZF:n 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Mukavuus ja ylellisyys

Koska BMW F30 3-sarjaa on saatavana eri mallistoissa, saat todennäköisesti erilaisia mukavuus- ja ylellisyysominaisuuksia valitsemastasi mallistosta riippuen. Joitakin vakiovarusteita, jotka löytyvät kaikista F30-linjoista, ovat kuitenkin suuret pyörät, nahkaistuimet ja puiset tai alumiiniset sisätilojen verhoilut.

Huippuluokan verhoilun osalta Sport Line -mallissa on valittavana neljä erilaista nahkatekstiiliä, joista yksi on keinonahkaa ja kolme Dakota-nahkaa. Modern-linja tarjoaa sitä vastoin enemmän sisustusverhoiluja kuin mikään muu linja. Siinä on helmiäismetallia, alumiinia ja kahta eri puulajia.

Turvallisuus

Koska BMW F30 kuuluu luotettavimpiin BMW:n koskaan valmistamiin autoihin, tässä autossa oli huippuluokan turvavarusteet. Joitakin näistä olivat muun muassa vakaudenhallinta, lukkiutumattomat jarrut, yläpuoliset turvatyynyt, lonkaniskunesto, polviturvatyynyt, yläpuoliset turvatyynyt, turvajärjestelmät ja paljon muuta.

  Mitä eroa on BMW 750i:n ja 750Li:n välillä?

Muita BMW F30:n tärkeitä turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa runflat-renkaat ja valinnaiset peruutuskamera sekä sivu- ja yläkatselukamerat. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä tekevät tämän auton ajamisesta turvallista.

FAQ

Kuinka luotettava BMW F30 on?

Useimmat luokituslaitokset arvioivat BMW F30:n hieman keskimääräistä luotettavammaksi. Tämä johtuu siitä, että siinä ei ole useita yleisiä ongelmia kuten useimmissa BMW:ssä. Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa tämän auton omistajien kohtaamista ongelmista on seurausta normaalista kulumisesta useiden vuosien käytön jälkeen.

Miten pääsen BMW F30:n piilotettuun valikkoon?

BMW F30:n piilovalikkopalvelussa on toimintoja, jotka voivat auttaa sinua tarkistamaan autosi kunnon. Voit avata tai käyttää tätä piilotettua MENU-palvelua seuraavasti:

  • Älä sammuta moottoria tai sytytysvirtaa.
  • Pidä matkan nollauspainiketta painettuna noin 10-12 sekunnin ajan.
  • Paina matkan nollauspainiketta useita kertoja, kunnes lukituksen avaaminen tulee näkyviin.
  • Pidä lukituksen avausvaihtoehtoa painettuna useita sekunteja, kunnes se kysyy koodia.
  • Lukituksen avauskoodi on alustan sarjan 5 viimeisen numeron summa.
  • Syötä koodi ja pidä painiketta painettuna useita sekunteja.
  • Valmista tuli

Mitä BMW:n E- ja F-numerot tarkoittavat?

BMW:llä on koodinimiä, ja E ja F ovat osa niistä. Koodinumero E tarkoittaa saksaksi Entwicklung, joka tarkoittaa kehitystä. Huomaa, että nämä numerot ovat koodinumeroita, jotka annetaan uusille autoille kehitysvaiheessa. F-numero annettiin siis sen jälkeen, kun E-numero oli saavuttanut kolminumeroisen arvon.

  Volvon ja BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Mitkä ovat joitakin BMW F30:een liittyviä yleisiä ongelmia?

BMW F30 voi olla erinomainen auto, mutta siinä on myös joitakin puutteita, jotka sinun on syytä tiedostaa. Näitä ovat muun muassa huono rakentamisen laatu, ei-niin-hyvä ohjaustuntuma ja huono ajo-ominaisuudet. Huomaa, että nämä ongelmat vaihtelevat F30-malleittain.

Huono ohjaustuntuma koskee kaikkia F30-malleja. Sitä vastoin huono ajo-ominaisuudet ovat yleisiä BMW F30 328- ja 335-malleissa. Mitä tulee rakentamisen laatuun, tämä ongelma on hyvin yleinen 320i-mallissa, sillä se ei tunnu yhtä tyylikkäältä kuin E9x tai muut huippuluokan BMW F30 -mallit.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan BMW F30 on hyvä auto. Kiitos sen poikkeuksellisen ulko- ja sisätilojen ulkonäön, jotka saavat sen huokumaan mukavuutta ja ylellisyyttä. Tämän lisäksi auto toimii korkealla tasolla, siinä on tehokas moottori ja huippuluokan turvavarusteet. Siitä huolimatta siinä on myös joitakin yleisiä ongelmia, jotka sinun tulisi tiedostaa ennen sen ostamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z