Onko BMW i8 hyvä auto?

Onko BMW i8 hyvä auto?

BMW i8 on plug-in-hybridiurheiluauto, jossa on kaksi ovea. Siitä huolimatta siinä on tilaa jopa neljälle henkilölle, ja siinä on hienostuneita ominaisuuksia. Kuten useimmissa BMW:ssä, myös i8:ssa on useita ongelmia, eikä se ole kovin luotettava. Mutta onko BMW i8 hyvä auto?

BMW i8 on hyvä auto niille, jotka etsivät suorituskykyistä, polttoainetaloudellista, tyylikästä, modernia ja turvallista autoa. Toisaalta se on huono auto, jos etsit edullista, halpaa ylläpidettävää ja luotettavaa autoa. Tämä johtuu siitä, että sen aloituskustannukset ovat korkeat ja myös huoltokustannukset ovat korkeat.

BMW i8:n historia

BMW i8 oli osa BMW:n sähköistettyä autokantaa, ja sitä markkinoitiin BMW i -alimerkin alla. BMW aloitti tämän auton tuotannon huhtikuussa 2014, mutta sen valmistus lopetettiin kesäkuussa 2020. BMW i8 on plug-in-hybridiauto, mikä tarkoittaa, että se toimii sekä polttoaineella että sähköllä.

Tämä kaksiovinen coupe koottiin Saksin osavaltiossa Leipzigissa. BMW i3:n tavoin myös siinä on perhosovet, jotka ovat tyylikkäät ja modernit. Huomaa, että BMW i8:ssa on B38K15T0 1,5-litrainen I3-turbomoottori. Siinä on myös 93 kWh:n akku, joka tuottaa yli 23 mailia.

BMW i8:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW i8:ssa on futuristinen tyyli ja erinomaiset viimeistelyt. Ulkopuoli on hyvännäköinen, ja sisätilat ovat tyylikkäät, mukavat ja hienostuneilla ominaisuuksilla varustetut. Joitakin ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat 20-tuumaiset pyörät, LED-jarruvalot, musta BMW-säleikkö, jossa on metallia muistuttava kehys, ja kevyesti sävytetty lasi.

  BMW 328i vs. 428i: 328i: Kumpi on parempi?

Sisätilojen osalta tässä autossa on lämmitettävät etuistuimet, sähköinen istuinsäätö, urheilullinen nahkainen ohjauspyörä, 6-suuntaiset kuljettajan ja matkustajan istuimet sekä täysperforoitu nahkaverhoilu.

BMW i8:n akseliväli on 110,2 tuumaa, pituus 184,6 tuumaa, leveys 76,5 tuumaa ja korkeus 51,1 tuumaa.

Suorituskyky

Kuten aiemmin todettiin, BMW i8:ssa on polttomoottori ja akkupaketti. Se on varustettu välijäähdytetyllä turboahdetulla kaasu/sähköisellä rivimoottorilla, joka tuottaa maksimissaan 369 hv ja 420 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 4,4 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Nopeuden lisäksi BMW i8:ssa on myös nelivetojärjestelmä ja 6-vaihteinen automaattivaihteisto. Sen kyyti on kuitenkin hieman jäykkä, minkä vuoksi monet urheiluautojen ystävät eivät pidä siitä.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka BMW i8:ssa on mukavat, ylelliset ja tilavat sisätilat, siinä ei ole runsaasti tavaratilaa. Siinä on yhteensä 5,4 kuutiometriä, mikä on hieman pieni verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Tämän seurauksena tämä auto sopii vain hauskanpitoon eikä matkustamiseen tai piknikille.

Range

BMW i8 on varustettu 7,1 kWh:n litiumioniakulla. Vuosien 2018-2020 mallit on kuitenkin varustettu 11,6 kWh:n litiumioniakulla. Ensimmäisen akun toimintasäde on jopa 23 mailia, kun taas toisen akun toimintasäde on jopa 34 mailia.

Sen lisäksi, että i8:n toimintasäde on erinomainen verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa, sen polttoainetehokkuus on 27 mpg, mikä on poikkeuksellista.

  BMW 225xe - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Hinta

BMW i8 ei ole tavallinen coupe tai urheiluauto. Tämä johtuu siitä, että sillä on korkeat alkukustannukset, joihin monilla ihmisillä ei ole varaa. BMW i8:n lähtöhinta on noin 148 495 dollaria. Kun verrataan tätä hintaa sen kilpailijoihin, hinta on melko korkea.

FAQ

Mikä BMW i8:ssa on niin erityistä?

BMW i8:n erikoisinta on se, että se tuottaa kiihtyvyydessään urheiluauton numeroita. Sähkömoottorin 250 Nm:n vääntömomentin ja polttomoottorin 320 Nm:n ansiosta. Lisäksi hybridiurheiluauto voi saavuttaa korkeat, jopa 75 kilometrin tuntinopeudet, mikä on poikkeuksellista ja päästötöntä.

Kuinka nopea BMW i8 on?

BMW i8 on yksi markkinoiden nopeimmista plug-in-hybridikupeista. Tämä auto kiihtyy nopeudesta 0:sta nopeuteen 62 km/h vain 4,4 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on 155 km/h, mikä on erinomainen. Suoraviivaista suorituskykyä ajatellen BMW i8 on siis samanlainen kuin hyväuskoinen BMW M -auto.

Mitkä ovat BMW i8:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin hankit BMW i8:n, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita saatat kohdata matkan varrella. Joitakin BMW i8:n yleisimpiä ongelmia ovat turvatyynyongelmat, sähköongelmat, moottorin ylikuumeneminen, viallinen anturi, polttoainevuoto ja suuret ovet.

Onko BMW i8 hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, BMW i8 on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että auto on polttoainetehokas, sillä se toimii sekä polttoaineella että sähköllä. Lisäksi i8 on erittäin mukava, siinä on erinomainen näkyvyys ja sitä on helppo liikutella liikenteessä. Ainoa haaste, joka BMW i8:lla on, on hankaluus pysäköinnissä. Sitä lukuun ottamatta se on hyvä päivittäinen kuljettaja.

  BMW X7 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Miksi BMW i8:n valmistus lopetettiin?

Kuten useimmat markkinoilla olevat autot, BMW i8 lopetettiin vähäisen myynnin vuoksi. Lisäksi se oli yksi BMW:n väärinymmärretyimmistä malleista. Lisäksi jokaisella mallivuodella oli omat ongelmansa, jotka myös vaikuttivat sen lopettamiseen.

Esimerkiksi vuoden 2014 i8-mallissa oli polttoainevuotoon liittyviä ongelmia, kun taas vuoden 2015 mallissa oli viallinen anturi ja vuoden 2016 mallivuoden i8-mallissa oli turvatyynyongelmia.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan BMW i8 on loistava pistokehybridi-urheiluauto. Se ei ainoastaan vähennä riippuvuutta polttoaineen käytöstä, vaan se myös päästää vähemmän kaasuja ilmakehään. Lisäksi se toimii erinomaisesti, ja sen futuristinen muotoilu saa katsojat ihastelemaan, kun ajelet moottoritiellä.

Kuten odotettua, BMW i8:ssa on myös useita ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien ei kannata jättää huomiotta. Sen lisäksi se on jäykkä ajettava ja sen alkukustannukset ovat melko korkeat. Kaiken kaikkiaan BMW i8 on edelleen erinomainen auto, vaikka se lopetettiinkin vähäisen myynnin vuoksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z