Onko BMW iX3 täysin sähköinen?

BMW:stä on hitaasti tulossa yksi maailman johtavista sähköautoyhtiöistä. Bensiini-, diesel- ja plug-in-hybridiautojen valmistuksen lisäksi yhtiö on ryhtynyt luomaan myös täyssähköautoja. Mutta onko BMW iX3 täysin sähköinen?

Kyllä, BMW iX3 on täyssähköinen katumaasturi. Se on ensimmäinen täyssähköinen BMW:n katumaasturi. Sitä paitsi tässä autossa on samanlaiset ominaisuudet kuin perinteisessä BMW X3 -katumaasturissa. Mutta toisin kuin BMW X3, se käyttää akkua eikä bensiiniä tai kaasua. Tämä auto on samaa luokkaa kuin Jaguar I-Pace, Audi e-Tron ja Mercedes EQC.

BMW ix3 on ensimmäisten kolmen täyssähköisen BMW:n joukossa. Muita täyssähköisiä BMW-malleja ovat IX ja i4 M50. Aivan kuten bensiinikäyttöiset vastineensa, nämä BMW:n täyssähköautot toimivat erinomaisesti ja tarjoavat ylellisiä ominaisuuksia. Päinvastoin, ne ovat ympäristöystävällisiä, koska ne eivät kulje kaasulla.

BMW ix3:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW ix3 ei ehkä ole markkinoiden hienoimman näköinen täyssähköinen katumaasturi, mutta se on yksi parhaimman näköisistä. Kiitos ominaisuuksien, kuten keulan keskeisen optisen elementin muodostavan munuaisritilän, mukautuvien LED-ajovalojen, 20-tuumaisten aerodynaamisten vanteiden ja kauniin muotoilun.

Myös ix3:n sisätilat ovat ylelliset ja niissä on markkinoiden uusinta teknologiaa. Siinä on panoraamalasinen kattoluukku, joka päästää sisään luonnonvaloa. Lisäksi siinä on Vernasca-nahasta valmistetut urheiluistuimet ja 12,3-tuumainen täysin digitaalinen näyttö.

Kaiken kaikkiaan BMW ix3 on ylellinen, kaunis ja varustettu huippuluokan teknisillä ominaisuuksilla. Se kilpailee edukseen esimerkiksi Jaguar I-pacen, Tesla Model X:n ja Audi e-Tronin kanssa. Kyse on vain mausta, mieltymyksistä ja budjetista.

  Mikä on BMW:n renkaiden vaihtokustannus?

Suorituskyky

BMW ix3:n suorituskyky on tietysti parempi kuin BMW x3:n. Toisin kuin bensiinikäyttöisessä vastineessaan, ix3:ssa on yksi moottori taka-akselilla. Tämä moottori tuottaa jopa 286 hevosvoimaa, ja sen toimintasäde on täydellä latauksella jopa 282 kilometriä. Lisäksi auto kiihtyy 6,8 sekunnissa nopeudesta 0-100, ja sen huippunopeus on 112 kilometriä tunnissa.

Huomaa, että täysi lataus kestää noin 7,5 tuntia tavallisella vaihtovirtalaturilla, kun taas nopeammalla tasavirtalaturilla auton täyteen lataaminen kestää vain 32 minuuttia.

Mukavuus

Mitä tulee mukavuuteen, et tule pettymään BMW ix3:een. Kuten X3:ssa, tässäkin autossa on mukavat nahkaistuimet, ja siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Sen akseliväli on 2864 mm, pituus 4734 mm, leveys 1891 mm ja korkeus 1668 mm.

Luotettavuus

BMW on aina luokiteltu markkinoiden vähiten luotettavien autojen joukkoon. Siitä huolimatta tämä on muuttunut viime vuosina, sillä se on nyt yksi luotettavimmista saksalaisista autoista. Ja koska BMW ix3 on täyssähköinen, on odotettavissa vain vähän ongelmia, koska siinä on vähemmän liikkuvia osia.

Turvallisuus

BMW ix3 kuuluu markkinoiden turvallisimpiin autoihin. Tämä auto ylpeilee huipputurvallisuusominaisuuksilla, kuten elektronisella ajonvakautuksella, automaattisella hätäjarrutuksella, kaistalla pysymisen avustuksella, automaattisella hätäjarrutuksella ja peruutuskameralla.

Hinta

Jos verrataan BMW ix3:n lähtöhintaa sen kilpailijoihin, kuten Jaguar I-paceen ja Audi e-Troniin, huomaat, että se on jonkin verran halvempi. BMW ix3:n perushinta on noin 61 000 dollaria.

  BMW M2 Luotettavuus

FAQ

Mitkä ominaisuudet tekevät BMW ix3:sta erinomaisen auton?

BMW ix3 on yksi markkinoiden hienoimmista täyssähköisistä katumaastureista. Joitakin ominaisuuksia, jotka erottavat sen kilpailijoista, ovat muun muassa panoraamalasikuomu, digitaalinen avain, mukautuva jousitus, urheiluistuimet, BMW:n älykäs henkilökohtainen avustaja ja aerodynaamiset pyörät.

Mitä eroa on BMW ix3:n ja ix:n välillä?

BMW ix ja ix3 ovat kaksi poikkeuksellista täyssähköistä kompaktia katumaasturia. Siitä huolimatta BMW ix on suurempi, leveämpi ja korkeampi kuin BMW ix3. Lisäksi ix:ssä on kaksi sähkömoottoria, kun taas ix3:ssa on yksi moottori.

Lisäksi BMW ix tarjoaa enemmän hevosvoimia, sillä sen maksimiteho on 362 hevosvoimaa verrattuna ix3:n tarjoamaan 286 hevosvoimaan. BMW ix on myös nopeampi, sillä se kiihtyy 6,1 sekunnissa nopeudesta 0-100, kun ix3:n nopeus on 6,8 sekuntia. ix3 on kuitenkin melko paljon halvempi kuin ix.

Onko BMW ix3 hybridiauto?

Ei, BMW ix3 ei ole hybridiauto vaan täyssähköinen katumaasturi. BMW X3:sta on kuitenkin tarjolla bensiini-, diesel-, plug-in-hybridi- ja nyt myös täyssähköauto. BMW X3 plug-in-hybridiä on saatavana vain yhtenä varustetasona, joka on xDrive30e. Tästä huolimatta tässä autossa on samanlaiset ominaisuudet kuin muissakin BMW X3:ssa ja ix3:ssa.

Suurin ero on siinä, että kaikki BMW X3 -mallit saavat käyttövoimansa eri tavoin. BMW X3 hybridissä on turboahdettu nelisylinterinen moottori, joka on yhdistetty plug-in-hybridijärjestelmään. Tämän ansiosta se tuottaa enimmillään 288 hevosvoimaa ja 310 hevosvoiman vääntömomentin.

  BMW X5 Luotettavuus

Onko BMW i8 täyssähköinen?

Ei, BMW i8 ei ole täysin. Kyseessä on nimittäin hybridiauto, joka toimii osittain bensiinillä ja osittain akulla. Toisin kuin pelkällä bensiinillä toimivissa autoissa, tässä plug-in-hybridiautossa on 98 kW:n akku, joka tarjoaa maksimissaan 34 kilometrin ajomatkan. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää autoa vuorotellen kaasulla ja sähköllä.

Kumpi auto on parempi – Jaguar I-Pace vai BMW iX3?

Jos haluat nopeutta ja tehoa, valitse BMW ix3, mutta jos haluat toimintasäteen ja ylellisyyttä, Jaguar I-pace on hieman BMW ix3:n edellä. Lisäksi BMW ix3 on hieman halvempi, kun taas Jaguar I-pace on paljon helpompi käsitellä.

Johtopäätös

BMW ix3 on täyssähköauto. Tämä erinomainen ja tehokas täyssähköinen katumaasturi on kuin X3, joka on yksi markkinoiden myydyimmistä BMW-malleista. Lisäksi BMW ix3 on erittäin tehokas, sillä se tuottaa jopa 286 hevosvoimaa ja pystyy kulkemaan jopa 282 kilometriä täydellä latauksella.

Bensiinikäyttöisen vastineensa tavoin BMW ix3 on myös erittäin mukava, ja siinä on huippuluokan luksus- ja turvallisuusominaisuuksia. Se kilpailee myös edullisesti luokkansa autojen, kuten Audi e-Tronin ja Jaguar I-Pacen, kanssa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z